Πέμπτη, 8 Δεκεμβρίου 2016

22 φόνοι

22 φόνοι
Ο Πολυχώρος «Δίπυλον» ανοίγει τις πύλες του για να υποδεχθεί τους επίδοξους φονιάδες του θεατρικού έργου 22 φόνοι. Κάθε φόνος και ένα βήμα για την εκκαθάριση της κοινωνίας. Ζωή και θάνατος μπλέκονται σε μία μαύρη κωμωδία για την αξία της ζωής ουσιαστικά.

Ο Πολυχώρος «Δίπυλον» ανοίγει τις πύλες του για να υποδεχθεί τους επίδοξους φονιάδες του θεατρικού έργου 22 φόνοι. Κάθε φόνος και ένα βήμα για την εκκαθάριση της κοινωνίας. Ζωή και θάνατος μπλέκονται σε μία μαύρη κωμωδία για την αξία της ζωής ουσιαστικά.

Η ιστορία του έργου ξεκινά με την ηρωίδα, ας την πούμε Χ, η οποία βρίσκεται στην Υπηρεσία Καταγραφής Φόνων, για να δηλώσει τον 20ό της φόνο. Τον τελευταίο της.

Μπλεγμένη σε μια παρεξήγηση θα αναγκαστεί να διαλέξει μεταξύ της ζωής και της υστεροφημίας.

Ανάμεσα σε φακέλους και γκισέ μιας τυπικής δημόσιας υπηρεσίας εκτυλίσσεται αυτή η σκοτεινή κωμωδία που μιλάει για την αξία της ζωής, το φόβο της ύπαρξης και της ανυπαρξίας και την μάταιη ανάγκη του καθένα μας για αναγνώριση.

Μία μαύρη κωμωδία, με έντονες σκηνές καφκικού παραλογισμού, που ξετυλίγονται μέσα σε μια film noir ατμόσφαιρα που σκοπό της έχει να μας ταξιδέψει και να μας αφυπνίσει χρησιμοποιώντας το γέλιο σαν ξυπνητήρι.

Το κείμενο του έργου είναι της Βιργινίας Διακάκη και της Αγάθης Δαρλάση. Η σκηνοθεσία της Αγάθη; Δαρλάση, τα σκηνικά και τα κοστούμια της Βιργινίας Διακάκη, οι φωτισμoί ακι το Video του Δημήτρη Κουκά και η μουσική του Χρήστος Αλεξόπουλου.

Παίζουν οι ηθοποιοί: Ράσμι Σούκουλη, Αργύρης Γκαγκάνης, Εύα Δήμου , Ευαγγελία Κατσάλη, Ιωάννα Κατριτζιδάκη και Γιώργος Λιναρδακης.

Info
22 φόνοι
Από 7 Ιανουαρίου Δευτέρα και Τρίτη 21.00
Πολυχώρος «Δίπυλον», Καλογήρου Σαμουλήλ 2, Πλ. Κουμουνδούρου
Τηλ.: 210 3229771, 210 3228881
Τιμή εισιτηρίου: 15 ευρώ με ποτό
www.dipilon.com
http://22fonoi.blogspot.com

Σχετικές ειδήσεις
30.11.2016 10:59
"Τα στηρίγματα της κοινωνίας" του Ίψεν, παρουσιάζονται στο θέατρο Εκάτη, σε σκηνοθεσία Βαλεντίνης Λουρμπά.
Εβδομάδα Κυπριακού Θεατρικού Έργου στην Αθήνα
21.09.2016 14:02
Από τις 4 έως τις 8 Οκτωβρίου 2016 θα πραγματοποιηθεί η «Εβδομάδα Κυπριακού Θεατρικού Έργου στην Αθήνα», στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης.
Οι Φόνοι της Οδού Μοργκ, του Έντγκαρ Άλλαν Πόε στο Θέατρο Αλκμήνη
22.08.2016 10:20
Το Σχήμα Εκτός Άξονα παρουσιάζει τον Σεπτέμβριο στο Θέατρο Αλκμήνη το έργο του Έντγκαρ Άλλαν Πόε, Οι Φόνοι της Οδού Μοργκ.
Από το χαρτί στη σκηνή: Τα έργα από το στούντιο συγγραφής θεατρικού έργου στο Νέο Rex
07.06.2016 15:23
Το Εθνικό Θέατρο παρουσιάζει τα νέα έργα των συγγραφέων που συμμετείχαν στο φετινό Στούντιο συγγραφής θεατρικού έργου το Σάββατο 11 και την Κυριακή 12 Ιουνίου στο Νέο Rex.
Μέχρι να μας χωρίσει ο θάνατος, σε σκηνοθεσία Γιώργου Καραμίχου στο θέατρο Μικρό Γκλόρια
17.12.2015 13:50
Η παράσταση του έργου «Μέχρι να μας Χωρίσει ο Θάνατος», του Ρεμί Ντε Βος, θα παρουσιάζεται στο θέατρο "Μικρό Γκλόρια", σε σκηνοθεσία του Γιώργου Καραμίχου, μέχρι την Κυριακή των Βαΐων.