Η Ελληνοαμερικανική Ένωση και ο «Φωτογραφικός Κύκλος» παρουσιάζουν τη νέα σειρά εκθέσεων Φωτογραφικά Ζεύγη εγκαινιάζοντας την

έκθεση φωτογραφίας των Ελευθερία Αγγελάκη και Βαγγέλη Ταμβάκου. Η έκθεση εγκαινιάζεται την Παρασκευή 11 Φεβρουαρίου 2011 στις 20:30, στην γκαλερί Κέννεντυ της Ελληνοαμερικανικής Ένωσης.

Τη σειρά επιμελείται ο θεωρητικός της φωτογραφίας και ιδρυτής του «Φωτογραφικού Κύκλου», Πλάτων Ριβέλλης.

Η σειρά εκθέσεων Φωτογραφικά Ζεύγη θα προβάλλει κάθε φορά τη δουλειά δύο φωτογράφων και μελών του «Φωτογραφικού Κύκλου», των οποίων οι δρόμοι της ζωής ή της φωτογραφίας συναντώνται. Πρόκειται για μία προσπάθεια συνομιλίας και επίτευξης δημιουργικού διαλόγου μεταξύ καλλιτεχνών με κοινές ανησυχίες είτε στη φωτογραφία είτε στη ζωή είτε και στα δύο.

Σε κάποιες περιπτώσεις οι φωτογράφοι αυτοί θα είναι συγγενείς ή αχώριστοι φίλοι. Μπορεί το θέμα της φωτογραφίας τους να είναι κοινό ή η καλλιτεχνική τους προσέγγιση όμοια. Μπορεί όμως να συνδέονται και μέσα από την ουσιαστική διαφορά μιας φαινομενικά όμοιας δουλειάς. Σε κάθε περίπτωση, ο διάλογος θα επεκτείνεται νοερά και πέρα από τις φωτογραφίες της εκάστοτε έκθεσης, σε μία προσπάθεια αναζήτησης ταυτίσεων και συσχετισμών, αλλά και αντιθέσεων και αποκλίσεων.

Στην πρώτη έκθεση της σειράς παρουσιάζονται φωτογραφίες των συζύγων (εν ζωή) και συναδέλφων (εν φωτογραφία) Ελευθερίας Αγγελάκη και Βαγγέλη Ταμβάκου. Αναδεικνύεται, λοιπόν, η συνύπαρξή τους τόσο στη ζωή όσο και στην καλλιτεχνική παραγωγή.

Οι φωτογραφίες τους -όλες ασπρόμαυρες- αφορούν το καθημερινό τους οικογενειακό περιβάλλον και κυρίως τα παιδιά τους και τους φίλους τους. Το κοινό τους θέμα, η κοινή τους φωτογραφική πορεία και η προσωπική τους σχέση δικαιολογούν τα σημεία σύμπτωσης, αλλά οι διαφορετικές προσωπικότητες γεννούν και τα σημεία απόκλισης.