Δευτέρα, 20 Φεβρουαρίου 2017

Όταν το μάθημα γίνεται στο Θέατρο

Όταν το μάθημα γίνεται στο Θέατρο
Ακόμη μία αρχαία ελληνική τραγωδία , η οποία διδάσκεται σε μαθητές της Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, παρουσιάζεται στο θέατρο Προσκήνιο. Η Ελένη του Ευριπίδη από την εταιρεία θεάτρου «Η Αλλη Πλευρά» σε σκηνοθεσία και πάλι Αρη Μιχόπουλου.

Ακόμη μία αρχαία ελληνική τραγωδία, η οποία διδάσκεται σε μαθητές της Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, παρουσιάζεται στο θέατρο Προσκήνιο. Η Ελένη του Ευριπίδη από την εταιρεία θεάτρου «Η Αλλη Πλευρά» σε σκηνοθεσία και πάλι Αρη Μιχόπουλου.

Με την παρουσίαση των παραστάσεων αρχαίων τραγωδιών, διδιασκόμενων σε σχολεία, η εταιρεία θεάτρου «Η Άλλη Πλευρά», φέρνει τους μαθητές σε κοντινή απόσταση από όλα όσα διδάσκονται μέσα από αυτές.

Η θεωρία του μαθήματος, οι αρχαίες φράσεις, το έργο το ίδιο γίνεται πράξη και ζωντανεύει όλα όσα διδάσκονται.

Η Ελένη του Ευριπίδη είναι έργο που γοητεύει μέσα από τον μετασχηματισμό του. Μοιάζει ο ίδιος ο μύθος να κοιτάζεται στον καθρέφτη και να βλέπει τον εαυτό του, χαμογελώντας, ίσως ειρωνικά, ίσως με πίκρα. Ο Ευριπίδης παίρνει την ιστορία που διδαχτήκαμε πρώτη από όλες τις άλλες στα γυμνασιακά βιβλία, εκείνη της αρπαγής της Ωραίας Ελένης, και, χωρίς να αλλάξει κάτι από το πραγματικό αντικείμενο, διαστρεβλώνει με τρόπο ποιητικό και υπαινικτικό το καθρεφτιζόμενο είδωλό του.

Η μετάφραση είναι του Τάσου Ρούσσου, η σκηνοθεσία και τα σκηνικά του Αρη Μιχόπουλου, η μουσική του Χρίστου Θεοδώρου, τα κοστούμια της Σταματίας Αντωνάτου, η χορογραφία του Κώστα Αντωνάτου και η δραματολογία της Κόννη Σοφιάδου.

Παίζουν: Μάνος Αμανάκης, Αποστολάκη Ελεάννα, Ειρήνη Γεωργιάδου, Δανάη Καλαχώρα, Νίκος Κανατάς, Γιάννης Κουφαλέξης, Παναγιώτα Μάστορη, Γιώργος Μοσχοβίτης, Αννα Παπαδάκη, Κώστας Πέτρου.

Info
Ελένη του Ευριπίδη
Η παράσταση παίζεται από Δευτέρα έως Παρασκευή στις 10.00 μόνο για τα σχολεία της Β/θμιας Εκπαίδευσης και πάντα μετά από συνεννόηση.
Τηλ.- fax: 210 5769202, 697 4926755
Τιμή εισιτηρίου 8,00 ευρώ
Η παράσταση θα παιχτεί μέχρι 18 Απριλίου
Θέατρο Προσκήνιο, Καπνοκοπτηρίου 8 και Στουρνάρη, Αθήνα

Σχετικές ειδήσεις
Κεκλεισμένων των θυρών, του Σαρτρ στο Θέατρο ΠΚ
16.01.2017 13:12
Η ιλαρή τραγωδία «Κεκλεισμένων των Θυρών» (Huis Clos) του Ζαν Πωλ Σαρτρ, σταθμός του υπαρξιστικού θεάτρου, παρουσιάζεται στο Θέατρο ΠΚ από το Σάββατο 18 Φεβρουαρίου.
Άλκηστις του Ευριπίδη, στο θέατρο Αλκμήνη
04.11.2016 15:42
Η «Άλκηστη» του Ευριπίδη του θεάτρου των Vivi, σε σκηνοθεσία Τηλέμαχου Μουδατσάκι, επιστρέφει από την Avignon της Γαλλίας στο Black Box του θεάτρου Αλκμήνη.
Ίων, του Ευριπίδη στο 4ο Αττικό Σχολείο Αρχαίου Δράματος
27.06.2016 12:35
Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων του 4ου Αττικού Σχολείου Αρχαίου Δράματος παρουσιάζεται το έργο του Ευριπίδη, Ίων, σε σκηνοθεσία Μάρθας Φριντζήλα.
Αντιγόνη του Σοφοκλή από την εταιρεία θεάτρου Τέχνη & Δράση στο Φεστιβάλ Αμαρουσίου 2016
17.06.2016 14:14
Το Φεστιβάλ Αμαρουσίου 2016 παρουσιάζει την Δευτέρα 4 Ιουλίου, την τραγωδία ΑΝΤΙΓΟΝΗ του Σοφοκλή, από την εταιρεία θεάτρου ΤΕΧΝΗ & ΔΡΑΣΗ σε συνεργασία με το Κέντρο Τέχνης & Πολιτισμού του Δήμου Αμαρουσίου.
Μα.θυμα, μία παράσταση βασισμένη στο ‘Μάθημα’ του Ιονέσκο στο Θέατρο Olvio
09.05.2016 13:56
Το "Μάθημα" του Ιονέσκο, που γράφτηκε στη γαλλική γλώσσα το 1950, ανεβαίνει με τον τίτλο "Μα.θυμα" για εννέα παραστάσεις, 22-23-24, 29-30-31 Μαΐου και 5-6-7 Ιουνίου στο Θέατρο Olvio με τους Νίκο Παντελίδη και Δανάη Ρούσσου στους κεντρικούς ρόλους. Την σκηνοθεσία υπογράφει η Δανάη Ρούσσου.