Δευτέρα, 27 Φεβρουαρίου 2017

Jooklo Duo, Blood Stereo, Xysm Live στη Knot Gallery

Jooklo Duo, Blood Stereo, Xysm Live στη Knot Gallery
Φωτιά από όλες τις γωνιές της ευρώπης μας φέρνουν για άλλη μια φορά το noise, a few decks below και η knot gallery, σε ένα ντελιριακό τριπλό

live το Σάββατο 12 φεβρουαρίου. Ένα live που σίγουρα θα αφήσει να αλωνίζουν κάθε είδους λοξοί ήχοι και διαθέσεις. Την βραδιά ανοίγουν οι νεοεμφανιζόμενοι xysm, μια κολλεκτίβα από την Αθήνα με ήχο που αγγίζει τη free jazz, τον ελεύθερο αυτοσχεδιασμό, το post rock και τον θόρυβο, όλα μαζί σε ένα δυναμικό μίγμα.

 

Ενδιάμεσα θα έχουμε τη χαρά να απολαύσουμε τους εκ βρετανίας ορμώμενους blood stereo, το ντουέτο εδώ και έντεκα χρόνια των karen constance και dylan nyoukis (επιμελητή του εμβληματικού λέιμπελ chocolate monk), να χάνεται μέσα σε φωνητικά ακροβατικά, lo-fi ηχοτοπία και επαναδιατυπωμένες πραγματικότητες.

 

Το κλείσιμο, τέλος, της ημέρας θα προσφέρουν οι ιταλοί jooklo duo (virginia genta (σαξόφωνα) & david vanzan (ντραμς)), ένα ίσώς απο τα καταιγιστικότερα ευρωπαϊκά free jazz ντουέτα αυτή τη στιγμή, με αδιάλειπτη ζωντανή παρουσία από την ίδρυσή του (2004) και με σωρεία συνεργασιών σε ευρύτερα σχήματα με μουσικούς όπως, για παράδειγμα  με τον makoto kawabata των acid mothers temple, αλλά και με πολλούς άλλους. Μια όχι πολύ ήσυχη βραδυά, οπότε ελπίζουμε τα καθίσματα στον χώρο της knot αυτή τη φορά να μείνουν αχρείαστα.

Σχετικές ειδήσεις
The Sound of Gallery στο metamatic:taf
08.11.2016 12:57
Το metamatic:taf ανακοινώνει το αναπάντεχο μουσικό project The Sound of Gallery, το οποίο ξεκινά την Πέμπτη 10 Νοεμβρίου 2016 και θα διαρκέσει έως τις 23 Νοεμβρίου.
Μαρία Λατσίνου - Μια Ανάσα Μετά… live στο Underflow
10.10.2016 13:44
Η Μαρία Λατσίνου συγκεντρώνει στις συναυλίες της ένα αφοσιωμένο και σταθερό κοινό που την παρακολουθεί συστηματικά. Πρώτη εμφάνιση της για αυτή τη σεζόν, το Σάββατο 15 Οκτωβρίου στον πολυχώρο Underflow Record Store & Art Gallery.
Οι Moderat live στο Gazi Music Hall
28.09.2016 14:33
Οι Moderat, ένα από τα κορυφαία σχήματα της σύγχρονης ηλεκτρονικής σκηνής (και όχι μόνο), φέρνουν το εκπληκτικό full live stage show τους στην Αθήνα, το Σάββατο 12 Νοεμβρίου 2016, στο Gazi Music Hall (νέος χώρος).
Κρίστη Στασινοπούλου, Στάθης Καλυβιώτης & Σχήμα ΝΥΝ live στο Underflow Record Store & Art Gallery
20.04.2016 13:29
Την Παρασκευή 6 και το Σάββατο 7 Μαΐου η Κρίστη Στασινοπούλου, ο Στάθης Καλυβιώτης & το Σχήμα ΝΥΝ παίζουν για δυο βραδιές στην Αθήνα, στο Underflow.
Οι Gadjo Dilo για δύο live στο Σταυρό του Νότου Plus
06.04.2016 13:10

Οι Gadjo Dilo για δύο παραστάσεις στον Σταυρό του Νότου Plus. Σάββατο 16 και 23 Απριλίου οι τρελοί μπαλαμοί μας φέρνουν μνήμες και αρώματα του τόπου μας μέσα στο πολύχρωμο σύμπαν της gypsy jazz, την πρωτότυπη μουσική φόρμα που οι ίδιοι ονομάζουν "Manouche De Grec".