Οι Viral Projects παρουσιάζουν το TERRA NUEVA PROJECT (ΝEA ΓH), το οποίο θα λάβει χώρα στον πολυχώρο TERRA PETRA στην

Πετρούπολη. Τα εγκαίνια των εκθέσεων θα πραγματοποιηθούν στις 11 Φεβρουαρίου. Η βραδιά θα συνεχιστεί με συναυλία των MIKRO! Be There!

Μέσα από το TERRA NUEVA PROJECT [ΝEA ΓH], μια σειρά σύγχρονων δημιουργών εξετάζουν, διαπραγματεύονται και επαναπροσδιορίζουν την έννοια της Νέας, νοούμενη ως τους τόπους που ανακαλύπτονται κατά τη διαδικασία της εξερεύνησης των ορίων μεταξύ γνωστού και αγνώστου.

Ταυτόχρονα, θα αποκωδικοποιήσουν το συμβολικό περιεχόμενο της έννοιας της Νέας Γης, τις αφηγήσεις δηλαδή που συνοδεύουν κάθε επέκταση των γεωγραφικά γνωστών τόπων και προβάλλουν πάνω της ένα ευρύ σώμα ελπίδων και φόβων μετατρέποντάς τους σε νέους κόσμους.

Με αφορμή τη παραπάνω θεματική 40 και πλέον καλλιτέχνες έρχονται να οπτικοποιήσουν τη δική τους “Νέα Γη”, καλύπτοντας όλο το φάσμα των τεχνών (design, ζωγραφική, γλυπτική, installation, performance, αρχιτεκτονική, φωτογραφία, μόδα, comic, multimedia, videoart, street art κ.α.) και εξαντλώντας τις δυνατότητες που δίνει η λαβυρινθώδης δομή του TERRA PETRA, θα στήνονται παράλληλα, εναλλασσόμενα στον χρόνο, καλλιτεχνικά δρώμενα.

Ταυτόχρονα θα διοργανώνονται συναυλίες, dj sets και άλλα happenings που θα συμπληρώνουν ιδανικά τις εικαστικές δραστηριότητες.

A JOURNEY TO ART, DESIGN AND BEYOND… is ready to begin.

Η ομάδα Viral Projects έχοντας ως στόχο τη δημιουργία πλαισίων που θα δώσουν νέα δεδομένα προβολής σε ανθρώπους και ομάδες που έχουν ανάγκη με την σειρά τους να εκφραστούν και να συνομιλήσουν μέσω του design και της τέχνης παρουσιάζει το TERRA NUEVA PROJECT [ΝEA ΓH] που θα διαρκέσει μέχρι τις 31/7 στον πολυχώρο TERRA PETRA.

Μέσα από το Terra Nueva Project, το Terra Petra µεταµορφώνεται και επανασυστήνεται στο κοινό ως ζωντανός πολιτιστικός πολυχώρος που έρχεται να προσφέρει µια επί της ουσίας εναλλακτική έξοδο.

Με όχημα το Terra Nueva Project πάνω από 150 σύγχρονοι δημιουργοί από διάφορους χώρους εξετάζουν, διαπραγματεύονται και επαναπροσδιορίζουν την έννοια της Νέας Γης.

Kατά την εξάµηνη διάρκεια του Terra Nueva Project και εξαντλώντας τις δυνατότητες της λαβυρινθώδους δοµής του πολυχώρου Terra Petra, θα φιλοξενηθούν µια σειρά από εναλλασσόμενες εκθέσεις και παράλληλα καλλιτεχνικά δρώµενα, events, dj sets και συναυλίες που θα µμετατρέψουν την αθηναϊκή καθημερινότητα της εξόδου σε µια συναρπαστική διαδικασία αισθητικής απόλαυσης και έµπνευσης για δράση.

Εγκαίνια 11 Φεβρουαρίου 2011

Διάρκεια 11/2 – 31/7

Εγκαίνια Εκθέσεων και στα τρία Levels του πολυχώρου

Level 1 | Character Synthesis (@ Food Bar)

Level 2 | Sereal Designers (@ Deseo Project Space)

Level 3
(Dell\’ arte)
ΜΕDIUM: RARE (@ Πατάρι)
BEFORELIGHT (@ Σάλα)
Μάριος Λώλος (@ Μαροκινό)
Γρηγόρης Μαρκάτος (@ Dell\’Arte)
Πάρις Κούτσικος (@ Τραίνο)
Video Art εγκατάσταση υπό την επιμέλεια του Ηλία Χατζηχριστοδούλου (@ Video Bar)

Ώρες & Μέρες λειτουργίας

Level 1 | Food Bar | Καθημερινά 19:00 – 01:00
Level 2 | Deseo | Παρασκευή – Σάββατο 20:00 – 04:00 | Κυριακή 17:00 – 04:00
Level 3 | Dell’ arte | Kαθημερινά 09:00 – 02:00

Opening party with live by:
MIKRΟ

After Show Party: Dj Nikonn

Open Call

Δηλώστε συµµετοχή µέσω του ανοιχτού δηµιουργικού καλέσµατος και αναδείξτε τη δική σας οπτική της Νέας Γης.

Κατηγορίες έργων: design, ζωγραφική, γλυπτική, installation, performance, αρχιτεκτονική, φωτογραφία, µόδα, comic, multimedia, videoart, street art κ.α.

Αποστολή cv & δείγµα δουλειάς στο E-mail: submit@viralprojects.gr. Διαφορετικά, συµπληρώστε τη φόρµα συµµετοχής στο http://www.terranueva.gr/

Πρόσβαση

Για την πρόσβασή σας στο Terra Petra εξυπηρετείστε με τις εξής συγκοινωνίες:

Α11 Πλατεία Βάθης – Ίλιον – Πετρούπολη
700 Άγιος Αντώνιος – Πετρούπολη
719 Πλατεία Βάθης (Φαβιέρου) – Παλατιανά – Πετρούπολη
747 Πλατεία Αττικής – Πανόραμα – Πετρούπολη

Και για τις 4 γραμμές κατεβαίνετε στο τέρμα στο Θέατρο Πέτρας

Α13 Ζήνωνος
Β11 Φαβιέρου

Και στις 2 γραμμές κατεβαίνετε στη στάση της οδού Σουλίου και ανηφορίζετε με τα πόδια σε μια απόσταση λιγότερη των 5΄ για το Terra Petra.

Επιπλέον, ο πολυχώρος διαθέτει τεράστια έκταση δωρεάν Parking.