Πέμπτη, 27 Οκτωβρίου 2016

Ελλάδα είσαι πρέζα!

Ελλάδα είσαι πρέζα!
Για 12 μόνο παραστάσεις η θεατρική ομάδα AbOvo μας παρουσιάζει ένα τηλεοπτικό - θεατρικό performance 60 λεπτών, μέσα στα οποία όλη η νεοελληνική πραγματικότητα, με την απαραίτητη δόση ειρωνείας και χιούμορ, έχει την τιμητική της.

Για 12 μόνο παραστάσεις η θεατρική ομάδα AbOvo μας παρουσιάζει ένα τηλεοπτικό - θεατρικό performance 60 λεπτών, μέσα στα οποία όλη η νεοελληνική πραγματικότητα, με την απαραίτητη δόση ειρωνείας και χιούμορ, έχει την τιμητική της.

Οι AbOvo, σαφώς με το αναγκαίο και βαθύ αίσθημα ευθύνης (και δίψα για δόξα και χρήμα), δημιουργούν μία κωμική σειρά επαναλαμβανόμενων αυτοτελών ιστοριών με πρωταγωνιστές γνήσιους γόνους της νεοελληνικής πραγματικότητας.

Σε μία εποχή που από μόνη της δεν έχει πλοκή και λογική συνέχεια, σε μία εποχή σεμνότητας, ταπεινότητας και εξασθενούς χρωμίου, το νέο τους θεατρικό performance, ακολουθεί τα παραπάνω στοιχεία, αδιαφορώντας και αυτό για την πλοκή και τη λογική συνέχεια του πράγματος...

Στη θεατρική νεοελληνική πραγματικότητα πρωταγωνιστούν ο ανερχόμενος, ιδεολογικά «ευέλικτος» πολιτικός, που αναλαμβάνει ενθουσιωδώς τις πιο δύσκολες επικοινωνιακές αποστολές, και τρώει πάντα τα μούτρα του, το παιδί της Πειραιώτικης φτωχογειτονιάς και ο πετυχημένος επιχειρηματίας που, ενώ τους χωρίζουν τόσα πολλά, γίνονται μία αδιάσπαστη (και επικίνδυνη) ενότητα στην υπηρεσία του Θρύλου, η χειραφετημένη 30άρα, που αναζητά απεγνωσμένα μια σχέση, αλλά δεν μπορεί να βρει έναν άνδρα που να ικανοποιεί τις αυστηρές της απαιτήσεις και ο «εναλλακτικός», ψαγμένος νέος που, μέσα σε μια ξενόπληκτη Ελλάδα, παλεύει για να ανακαλύψει τις ρίζες του και να μείνει πιστός σε αυτές.

Και φυσικά, επειδή ο νεοελληνισμός επηρεάζεται σε μεγάλο βαθμό από τη ...μεγαλειότητα της ελληνικής μυθολογίας, δεν θα μπορούσαν να λείπουν οι κορυφαίες φυσιογνωμίες του αρχαίου κόσμου, και οι συζητήσεις όλων των καίριων θεμάτων.

Γιατί δεν άλλαξε τα μαύρα πανιά ο Θησέας; Μήπως πήρε το δίπλωμα της ιστιοπλοϊας με μέσο; Θα τον συγχωρήσουν ποτέ Αιγαίας και Αριάδνη;

Απαντήσεις σε αυτά και άλλα πολλά στο... Ελλάδα είσαι Πρέζα!

Η σύλληψη και τα κείμενα του τηλεοπτικού - θεατρικού εγχειρήματος είναι του Γιάννη Παλαιολόγου και του Γιάννη Σαρακατσάνη. Η μουσική είναι των Imam Baildi (http://www.myspace.com/imambaildi).

Παίζουν: Λευτέρης Ελευθερίου, Φάνης Παυλόπουλος, Γιάννης Σαρακατσάνης, Σωσώ Χατζημανώλη και Βάσω Χελά.

Info
Ελλάδα είσαι πρέζα!
Από 20 Δεκεμβρίου 2007 έως 12 Ιανουαρίου 2008
Κάθε Πέμπτη, Παρασκευή και Σάββατο, στις: 21:30
Θύρα Τέχνης, Σαρρή 14, Ψυρρή
Τηλ: 210 3314422

Σχετικές ειδήσεις
Πρόγραμμα της Ομάδας Νάμα για την θεατρική περίοδο 2016-2017
26.08.2016 10:53
Η θεατρική Ομάδα Νάμα της Ελένης Σκότη και του Γιώργου Χατζηνικολάου την φετινή θεατρική περίοδο για πρώτη φορά θα δραστηριοποιηθεί ταυτόχρονα σε δύο θέατρα με τέσσερις παραστάσεις.
Aγαπητή Λουίζ, πώς έθαβαν οι έλληνες τα αγάλματά τους; δύο performance από την Ghostwriter
10.06.2016 16:51
Η Ghostwriter παρουσιάζει δύο performance σε διάλογο, με τη Δέσποινα Σεβαστή και τον Sebastian De Line.
Από το χαρτί στη σκηνή: Τα έργα από το στούντιο συγγραφής θεατρικού έργου στο Νέο Rex
07.06.2016 15:23
Το Εθνικό Θέατρο παρουσιάζει τα νέα έργα των συγγραφέων που συμμετείχαν στο φετινό Στούντιο συγγραφής θεατρικού έργου το Σάββατο 11 και την Κυριακή 12 Ιουνίου στο Νέο Rex.
Τραχίνιες Σοφοκλή: the 90s performance στο Vis Motrix Performance Studio
28.04.2016 14:56
Μετά τις επιτυχημένες παραστάσεις του Μαρτίου στον Πολυχώρο WE οι “Τραχίνιες” και οι Svoradov Theatre επιστρέφουν για 4 συλλεκτικές παραστάσεις στο Vis Motrix Performance Studio.
Είσαι ευτυχισμένος τώρα, νεκρέ Αγαμέμνων; της Christine Brückner στο Θέατρο του Νέου Κόσμου
01.02.2016 15:38
Η ΤΕΧΝΗ ART PATMOS παρουσιάζει στο Δώμα του Θεάτρου του Νέου Κόσμου από το Σάββατο 19 Μαρτίου και για περιορισμένο αριθμό παραστάσεων τον μονόλογο της Christine Brückner, «ΕΙΣΑΙ ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΟΣ ΤΩΡΑ, ΝΕΚΡΕ ΑΓΑΜΕΜΝΩΝ;» σε σκηνοθεσία Barbara Hoffmann και Till Sterzenbach, με την Ευαγγελία Βαλσαμά.