Τρίτη, 21 Φεβρουαρίου 2017

Ελλάδα είσαι πρέζα!

Ελλάδα είσαι πρέζα!
Για 12 μόνο παραστάσεις η θεατρική ομάδα AbOvo μας παρουσιάζει ένα τηλεοπτικό - θεατρικό performance 60 λεπτών, μέσα στα οποία όλη η νεοελληνική πραγματικότητα, με την απαραίτητη δόση ειρωνείας και χιούμορ, έχει την τιμητική της.

Για 12 μόνο παραστάσεις η θεατρική ομάδα AbOvo μας παρουσιάζει ένα τηλεοπτικό - θεατρικό performance 60 λεπτών, μέσα στα οποία όλη η νεοελληνική πραγματικότητα, με την απαραίτητη δόση ειρωνείας και χιούμορ, έχει την τιμητική της.

Οι AbOvo, σαφώς με το αναγκαίο και βαθύ αίσθημα ευθύνης (και δίψα για δόξα και χρήμα), δημιουργούν μία κωμική σειρά επαναλαμβανόμενων αυτοτελών ιστοριών με πρωταγωνιστές γνήσιους γόνους της νεοελληνικής πραγματικότητας.

Σε μία εποχή που από μόνη της δεν έχει πλοκή και λογική συνέχεια, σε μία εποχή σεμνότητας, ταπεινότητας και εξασθενούς χρωμίου, το νέο τους θεατρικό performance, ακολουθεί τα παραπάνω στοιχεία, αδιαφορώντας και αυτό για την πλοκή και τη λογική συνέχεια του πράγματος...

Στη θεατρική νεοελληνική πραγματικότητα πρωταγωνιστούν ο ανερχόμενος, ιδεολογικά «ευέλικτος» πολιτικός, που αναλαμβάνει ενθουσιωδώς τις πιο δύσκολες επικοινωνιακές αποστολές, και τρώει πάντα τα μούτρα του, το παιδί της Πειραιώτικης φτωχογειτονιάς και ο πετυχημένος επιχειρηματίας που, ενώ τους χωρίζουν τόσα πολλά, γίνονται μία αδιάσπαστη (και επικίνδυνη) ενότητα στην υπηρεσία του Θρύλου, η χειραφετημένη 30άρα, που αναζητά απεγνωσμένα μια σχέση, αλλά δεν μπορεί να βρει έναν άνδρα που να ικανοποιεί τις αυστηρές της απαιτήσεις και ο «εναλλακτικός», ψαγμένος νέος που, μέσα σε μια ξενόπληκτη Ελλάδα, παλεύει για να ανακαλύψει τις ρίζες του και να μείνει πιστός σε αυτές.

Και φυσικά, επειδή ο νεοελληνισμός επηρεάζεται σε μεγάλο βαθμό από τη ...μεγαλειότητα της ελληνικής μυθολογίας, δεν θα μπορούσαν να λείπουν οι κορυφαίες φυσιογνωμίες του αρχαίου κόσμου, και οι συζητήσεις όλων των καίριων θεμάτων.

Γιατί δεν άλλαξε τα μαύρα πανιά ο Θησέας; Μήπως πήρε το δίπλωμα της ιστιοπλοϊας με μέσο; Θα τον συγχωρήσουν ποτέ Αιγαίας και Αριάδνη;

Απαντήσεις σε αυτά και άλλα πολλά στο... Ελλάδα είσαι Πρέζα!

Η σύλληψη και τα κείμενα του τηλεοπτικού - θεατρικού εγχειρήματος είναι του Γιάννη Παλαιολόγου και του Γιάννη Σαρακατσάνη. Η μουσική είναι των Imam Baildi (http://www.myspace.com/imambaildi).

Παίζουν: Λευτέρης Ελευθερίου, Φάνης Παυλόπουλος, Γιάννης Σαρακατσάνης, Σωσώ Χατζημανώλη και Βάσω Χελά.

Info
Ελλάδα είσαι πρέζα!
Από 20 Δεκεμβρίου 2007 έως 12 Ιανουαρίου 2008
Κάθε Πέμπτη, Παρασκευή και Σάββατο, στις: 21:30
Θύρα Τέχνης, Σαρρή 14, Ψυρρή
Τηλ: 210 3314422

Σχετικές ειδήσεις
EUROPOLY - Παραστάσεις για τη Γηραιά Ήπειρο που αλλάζει, στην Πειραματική Σκηνή του Εθνικού
06.12.2016 12:53
H Πειραματική Σκηνή του Εθνικού Θεάτρου παρουσιάζει στο πλαίσιο του EUROPOLY - Παραστάσεις για τη Γηραιά Ήπειρο που αλλάζει, σε συνεργασία με το Goethe-Institut Athen, τρεις νέες παραστάσεις. Πρόκειται για την performance Monday, της Cláudia Dias, την Καθαρή Πόλη των Ανέστη Αζά και Πρόδρομου Τσινικόρη και Lessons of leaking του Dmitij Gawrisch.
Πολυχώρος Vault: Το πρόγραμμα της σεζόν 2016-2017
15.11.2016 17:30
Είκοσι παραστάσεις και δύο μεγάλα project (1 θεατρικό και 1 μουσικό) περιλαμβάνει στο φετινό του πρόγραμμα ο πολυχώρος VAULT THEATRE PLUS. Έξι παραστάσεις που ξεχώρισαν, από κοινό και κριτικούς, την περασμένη σεζόν και δεκατέσσερις νέες παραγωγές. Δώδεκα σκηνοθέτες θα παρουσιάσουν τις παραστάσεις τους τη φετινή θεατρική χρονιά στις δύο σκηνές του Πολυχώρου.
Improv Comedy Nights στο Θέατρο Άβατον
01.11.2016 11:09
Για 4η συνεχόμενη σεζόν, η ImproVIBE παρουσιάζει παραστάσεις θεατρικού αυτοσχεδιασμού στο Θέατρο Άβατον στο Γκάζι με τον τίτλο «Improv Comedy – Πολύ Κακές Ιδέες». Οι «Bus και» και οι «Κακές Ιδέες» ανεβαίνουν στη σκηνή και δημιουργούν ολόκληρο το θεατρικό έργο εκείνη τη στιγμή.
Aγαπητή Λουίζ, πώς έθαβαν οι έλληνες τα αγάλματά τους; δύο performance από την Ghostwriter
10.06.2016 16:51
Η Ghostwriter παρουσιάζει δύο performance σε διάλογο, με τη Δέσποινα Σεβαστή και τον Sebastian De Line.
Τραχίνιες Σοφοκλή: the 90s performance στο Vis Motrix Performance Studio
28.04.2016 14:56
Μετά τις επιτυχημένες παραστάσεις του Μαρτίου στον Πολυχώρο WE οι “Τραχίνιες” και οι Svoradov Theatre επιστρέφουν για 4 συλλεκτικές παραστάσεις στο Vis Motrix Performance Studio.