Πέμπτη, 23 Φεβρουαρίου 2017

Οι NO Blues live στην Αυλαία

Οι NO Blues live στην Αυλαία
Η μουσική σκηνή Αυλαία υποδέχεται τους NO Blues! Το συγκρότημα που θα εμφανιστεί στην Αθήνα την Κυριακή

6/2/2011, ξεκίνησε τις μουσικές του εξερευνήσεις, πριν έξι χρόνια αναζητώντας μουσικές γέφυρες ανάμεσα στη blues του αμερικανικού νότου και στην αραβική παράδοση.

 

Το μουσικό τους χαρμάνι το ονόμασαν Arabicana και γρήγορα καθιερώθηκαν στη world σκηνή, έχοντας πολλούς θαυμαστές και στην Ελλάδα. Έχουν ήδη στο ενεργητικό τους τέσσερα album: Farewell Shalabiye (2005), Ya Dunya (2007), Lumen (2009) και Hela Hela (2010). Στο τελευταίο τους album προσθέτουν στο χαρμάνι τους και αφρικανικό άρωμα αποδεικνύοντας τη μαεστρία τους στην αρμονική συνύπαρξη διαφορετικών μουσικών ειδών μέσα στις συνθέσεις τους.

 

Οι συναυλίες τους είναι ένα μαγικό μουσικό πέρασμα από πολλές ηπείρους. Το πολυσυλλεκτικό συγκρότημα από την Ολλανδία έρχεται στην Ελλάδα για τρεις εμφανίσεις (Θεσσαλονίκη, Πάτρα, Αθήνα, 4, 5, και 6 Φλεβάρη) να μας τονώσει και να μας ενθουσιάσει με το ιδιαίτερο άρωμα της Arabicana του...

Οι NO Blues είναι οι:
Anne-Maarten van Heuvelen: κοντραμπάσο, φωνή
Ad Van Meurs: κιθάρα, φωνή
Haytham Safia: ούτι, φωνή
Osama Mogash: κρουστά
Ankie Keultjes: φωνή

Σχετικές ειδήσεις
Οι Mississippi Heat live στο Half Note
30.09.2016 13:08
Ένα σύγχρονο blues συγκρότημα που αναβιώνει πιστά τον vintage ήχο του κλασικού Chicago Blues των 50’s. Με τραγούδι, φυσαρμόνικα, ηλεκτρική κιθάρα και όλο το πάθος που χαρακτηρίζει τους γνήσιους blues performers.
Η Μουσική Βιβλιοθήκη στις Μουσικές Συλλογές του Europeana Sounds
21.07.2016 10:10
Αυτό το μήνα η αρχική σελίδα των Μουσικών Συλλογών της Europeana είναι αφιερωμένη στη Μουσική Βιβλιοθήκη "Λίλιαν Βουδούρη".
Οι Blues Cargo live στο Lazy Club
07.07.2016 14:45
Το Σάββατο 9 Ιουλίου 2016, έρχεται ακόμα μία αξέχαστη βραδιά με τους BLUES CARGO, την πιο αυθεντική Chicago Blues Band της Ελληνικής σκηνής, στο Lazy Club.
Το Blues for Peace στην Ελλάδα
10.05.2016 14:56
Το Blues Hall of Fame, Athens Greece, σε συνεργασία με την High Voltage Productions, θα διοργανώσει το διεθνή project ‘BLUES FOR PEACE’ που βασίστηκε στην ιδέα του Michael Packer (New York Blues Hall of Fame) και θα πραγματοποιηθεί συγχρόνως σε όλο τον κόσμο (Spain, France, USA, Iran, Italy, Ukraine, Mexico, Israel, Australia κ.ά.).
Οι Blues Cargo live στο Oρφέας Café
27.04.2016 13:02
Μία blues βραδιά έρχεται στο Oρφέας Café το Σάββατο 7 Μαΐου 2016 με τους BLUES CARGO, την πιο αυθεντική Chicago Blues Band της Αθηναϊκής σκηνής, με Chicago-Funky-Soul-Blues Standards αλλά και δικές τους συνθέσεις.