Η Αίθουσα Τέχνης Αθηνών φιλοξενεί την έκθεση του Ηλία Καρρά με τίτλο «Το χρώμα του γυμνού», η οποία θα εγκαινιαστεί την Τρίτη

8 Φεβρουαρίου και θα διαρκέσει μέχρι τις 26 Φεβρουαρίου 2011.

 «Όλα τα χρώματα μαζί, δημιουργούν το περιβάλλον όπου στεγάζονται οι σκέψεις, τα όνειρα, οι επιθυμίες και οι μνήμες, με σκοπό την ενεργοποίηση ενός τυφλού διαλόγου.

Μη χρονικότητα είναι ο χώρος, όπου γυμνές φιγούρες και τοπία απλώς ορίζονται στατικά…και την επόμενη στιγμή, αστάθεια! Η αρχή ενός διαλόγου.

Κάνοντας χρήση όλων των χρωμάτων μαζί, και με τη βοήθεια της διαφάνειας των χρωστικών υλών πάνω στο κατεργασμένο υπόστρωμα του καμβά, επιτυγχάνεται ένα παιχνίδι αποχρώσεων του γκρι. Έτσι ο όγκος κάθε φορά μεταβάλλεται, συγχωνευόμενος στο χώρο ή αναδυόμενος από αυτόν.

Οι λεπτές τονικότητες που ορίζουν ουσιαστικά τα επίπεδα των έργων, δημιουργούν ένα πλέγμα εσωτερικότητας που προκαλεί τη συναισθηματική αυτοδιάθεση του συνομιλητή. Έτσι ο διάλογος ενεργοποιείται και συμβαίνει. \”Είμαστε όλα τα χρώματα μαζί…Το χρώμα του γυμνού\”»

Ο Ηλίας Καρράς γεννήθηκε το 1973 και είναι απόφοιτος της Ανώτατης Σχολής Καλών Τεχνών Αθηνών, με καθηγητές την Ρένα Παπασπύρου και τον Μάριο Σπηλιόπουλο.