Το Θέατρο Μαριονέτας Ανταμαπανταχού παρουσιάζει μια παράσταση κουκλοθέατρου για ενήλικες, με τίτλο Της μουσικής τα νήματα στο Ίδρυμα Μιχάλης

Κακογιάννης στα πλαίσια των παραστάσεων κουκλοθεάτρου της UNIMA.

Το έργο

Πρόκειται για μια ιδιόμορφη συναυλία που δίνεται από ανθρώπους και μαριονέτες με μουσικές από διάφορα μέρη του κόσμου.

Μια κωμική παράσταση αποτελούμενη από ξεχωριστά σκετς με 11 μαριονέτες σε ρόλους μουσικών και δύο κουκλοπαίκτες που συμμετέχουν από την μια πλευρά σε μια παράσταση κουκλοθεάτρου και από την άλλη σε μια παράσταση μιμικής με πρωταγωνιστές τους ίδιους.

Ένας λαϊκός κρουστός με μια ανατολίτισσα χορεύτρια belly dance, ένας ακορντεονίστας με μια τσιγγάνα τραγουδίστρια, ένας παραδοσιακός ουτίστας με 3 κλασσικούς βιολιστές, ένας κιθαρίστας με ένα ντράμερ του Rock συγκροτήματος The Strings και ένας μικρός βιολιστής είναι οι πρωταγωνιστές της παράστασης.

Η παράσταση

Πρόκειται για συνδυασμό θεάτρου μαριονέτας και μιμικής. Οι μαριονέτες είναι κατασκευασμένες από ξύλο και χαρτοπολτό, χειρίζονται με συνδυασμό τεχνικών(νήματα, μαρότ, bunraku) και παίζονται σε μαύρο φόντο.

Η δράση τόσο στις μαριονέτες όσο και στους κουκλοπαίκτες – performers είναι χορογραφημένη χρησιμοποιώντας στοιχεία μιμικής και commedia dell\’arte.