Τρίτη, 6 Δεκεμβρίου 2016

Της μουσικής τα νήματα στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης

Της μουσικής τα νήματα στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης
Το Θέατρο Μαριονέτας Ανταμαπανταχού παρουσιάζει μια παράσταση κουκλοθέατρου για ενήλικες, με τίτλο Της μουσικής τα νήματα στο Ίδρυμα Μιχάλης ...

Κακογιάννης στα πλαίσια των παραστάσεων κουκλοθεάτρου της UNIMA.

 

Το έργο

Πρόκειται για μια ιδιόμορφη συναυλία που δίνεται από ανθρώπους και μαριονέτες με μουσικές από διάφορα μέρη του κόσμου.

Μια κωμική παράσταση αποτελούμενη από ξεχωριστά σκετς με 11 μαριονέτες σε ρόλους μουσικών και δύο κουκλοπαίκτες που συμμετέχουν από την μια πλευρά σε μια παράσταση κουκλοθεάτρου και από την άλλη σε μια παράσταση μιμικής με πρωταγωνιστές τους ίδιους.

Ένας λαϊκός κρουστός με μια ανατολίτισσα χορεύτρια belly dance, ένας ακορντεονίστας με μια τσιγγάνα τραγουδίστρια, ένας παραδοσιακός ουτίστας με 3 κλασσικούς βιολιστές, ένας κιθαρίστας με ένα ντράμερ του Rock συγκροτήματος The Strings και ένας μικρός βιολιστής είναι οι πρωταγωνιστές της παράστασης.

 

Η παράσταση

Πρόκειται για συνδυασμό θεάτρου μαριονέτας και μιμικής. Οι μαριονέτες είναι κατασκευασμένες από ξύλο και χαρτοπολτό, χειρίζονται με συνδυασμό τεχνικών(νήματα, μαρότ, bunraku) και παίζονται σε μαύρο φόντο.

Η δράση τόσο στις μαριονέτες όσο και στους κουκλοπαίκτες – performers είναι χορογραφημένη χρησιμοποιώντας στοιχεία μιμικής και commedia dell\'arte.

Σχετικές ειδήσεις
Σχεδόν σαράντα, του Γιώργου Χατζηπαύλου για 2η χρονιά στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης
04.11.2016 14:31
Ο απολαυστικός Γιώργος Χατζηπαύλου επιστρέφει στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης με την παράσταση Σχεδόν σαράντα, μια παράσταση stand up comedy - αναδρομή σε όλες τις φάσεις της ζωής του άντρα μέχρι τα σαράντα.
Αυτόχειρας της Βάσιας Βασιλείου στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης
24.05.2016 13:34
Την Παρασκευή 27, Σάββατο 28 και Κυριακή 29 Μαΐου 2016, με τη συνεργασία του Σπιτιού της Κύπρου, θα πραγματοποιηθεί, στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης, η παράσταση Αυτόχειρας της Βάσιας Βασιλείου.
Τα ανθισμένα παπούτσια στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης
13.05.2016 13:18
Το Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης φιλοξενεί την παράσταση Τα ανθισμένα παπούτσια, από τη θεατρική ομάδα «Οι Μούσες των Τραυμάτων», βασισμένη σε πρωτότυπα κείμενα 6 ελλήνων συγγραφέων, σε σύλληψη και σκηνοθεσία Άννας Χατζηχρήστου.
Ο Κύκλος του 10 τον Απρίλιο στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης
08.02.2016 11:46
Το Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης θα φιλοξενήσει τον Απρίλιο την παράσταση Ο Κύκλος του 10, σε μουσική του Σάββα Καρατζιά και σκηνοθεσία του Ιάκωβου Βέρδη.
Νόρμα S/N 210113 από το Θέατρο Μαριονέτας Ανταμαπανταχού
28.12.2015 15:05
Το Θέατρο Μαριονέτας Ανταμαπανταχού, μια από τις μακροβιότερες ομάδες κουκλοθέατρου στην Ελλάδα, παρουσιάζει την επιτυχημένη παράσταση για ενήλικες "ΝΟΡΜΑ s/n 210113", στο θεάτρικό της εργαστήρι στα Σεπόλια.