Τετάρτη, 18 Ιανουαρίου 2017

Η γυναίκα που κάθεται του Δημήτρη Καραντζά στο Θέατρο Άρτι

Η γυναίκα που κάθεται του Δημήτρη Καραντζά στο Θέατρο Άρτι
Το θέατρο Άρτι παρουσιάζει το έργο του Δημήτρη Καραντζά, «Η γυναίκα που κάθεται» με τους  Άννα Μακράκη και Θύμιο Κούκιο από

21 Φεβρουαρίου 2011.

 

 

Υπό την επίβλεψη ενός άγρυπνου φωτός και κάτω από τη συνεχή παρουσία ενός αδιευκρίνιστου ήχου, δύο πρόσωπα, σε έναν άγνωστο τους χώρο, αναγκάζονται να εκτελέσουν συγκεκριμένες δράσεις σε απόλυτη σιωπή, να επινοήσουν μεταξύ τους σχέσεις και με οποιονδήποτε τρόπο να συνθέσουν μια φαινομενικά ήρεμη και καθόλα βιώσιμη καθημερινότητα. Η επανάληψη των δράσεων και η εξάντληση των μοτίβων, τους οδηγεί σταδιακά να αντιδράσουν βίαια στη συνθήκη.

 

 

Το κείμενο (μια σειρά δράσεων για δυο άτομα) κατα τη διάρκεια των προβών τροποποίηθηκε και ανασυντέθηκε βάσει των αυτοσχεδιασμών των ηθοποιών και τελικά προέκυψε ένα νέο έργο - αποτέλεσμα της δουλειάς όλης της δημιουργικής ομάδας.

 

 

Ο Δημήτρης Καραντζάς γεννήθηκε στην Αθήνα το 1987. Είναι απόφοιτος της δραματικής σχολής «Εμπρός» και τελειόφοιτος του τμήματος Επικοινωνίας και ΜΜΕ του Πανεπιστημίου Αθηνών.

 

 

 Έχει σκηνοθετήσει τις παραστάσεις «The new electric ballroom» του Έντα Γουόλς (Θέατρο Χώρα, 2010) και «Ιβάνοφ» του Άντον Τσέχοφ (Θέατρο Άρτι & θέατρο Χώρα, 2009/10), ενώ η πρώτη του σκηνοθεσία ήταν στο έργο «Χιόνι στο στόμα» του ίδιου (Θέατρο Αμόρε - Κεντρική Σκηνή , Δοκιμες VII, Μάιος 2008) με την Άννα Μακράκη επί σκηνής, την οποία και ξανασυναντά φέτος, ύστερα από τρία χρόνια, πάλι σε δικό του κείμενο.

 

 

σκηνοθεσία: Δημήτρης Καραντζάς
σε συνεργασία με τη Σταυρούλα Σιάμου
σκηνικά-κοστούμια: Ιωάννα Τσάμη
ήχοι: Ανρί Κεργκομάρ
φωτισμοί: Αλέκος Αναστασίου
βοηθός σκηνοθέτη: Κέλλυ Παπαδοπούλου

 

Παίζουν: Άννα Μακράκη, Θύμιος Κούκιος
Μια παραγωγή της εταιρείας ΘΕΑΤΡΟ – ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ

Σχετικές ειδήσεις
01.12.2016 15:05
«Η Γυναίκα / Το Ρούχο» είναι ο τίτλος της performance που παρουσιάζεται σε σκηνοθεσία Όλγας Ποζέλη στο Θέατρο Φούρνος, από το Σάββατο 3 Δεκεμβρίου 2016 και κάθε Σάββατο και Κυριακή.
Γυναίκα - Βόμβα, της Ιβάνα Ζάικο στη Β' Σκηνή του Θεάτρου Οδού Κεφαλληνίας
22.11.2016 16:50
Για πρώτη φορά στην Ελλάδα ανεβαίνει το έργο «Γυναίκα-Βόμβα» της Ιβάνα Ζάικο, της σημαντικότερης νέας φωνής της θεατρικής γραφής όχι μόνο στην πατρίδα της την Κροατία αλλά σε όλο τον βαλκανικό χώρο, σε σκηνοθεσία Κ. Αλέξη Αλάτση, στο Θέατρο Οδού Κεφαλληνίας Β’ σκηνή, από την Κυριακή 11 Δεκεμβρίου και κάθε Κυριακή στις 21.00. Ερμηνεύει η Μαρία Στεφανίδου.
«Insenso», του Δημήτρη Δημητριάδη από το Ινστιτούτο Γκροτόφσκι στο Θέατρο Τέχνης
22.07.2016 11:02
Το Θέατρο Τέχνης παρουσιάζει από 22 έως 25 Σεπτεμβρίου 2016 την πολωνική παραγωγή «Insenso» του Δημήτρη Δημητριάδη σε σκηνοθεσία Πέτρου Σεβαστίκογλου με πρωταγωνίστρια την Αλεξάνδρα Καζάζου.
Η Γυναίκα της Ζάκυνθος, του Δ. Σολωμού στο Booze Cooperativa
17.03.2016 11:40
Το Booze Cooperativa μας προσκαλεί στην παράσταση Η Γυναίκα της Ζάκυθος, το έργο του Διονύσιου Σολωμού, σε σκηνοθεσία και ερμηνεία της Φωτεινής Καπελλάκη και της Κατερίνας Παπαγεωργίου.
Όταν ξυπνήσουμε εμείς οι νεκροί, του Ερρίκου Ίψεν στο Θέατρο Τέχνης
10.02.2016 10:12
Το Θέατρο Τέχνης παρουσιάζει το αριστούργημα του Ερρίκου Ίψεν «Όταν ξυπνήσουμε εμείς οι νεκροί» σε σκηνοθεσία Δημήτρη Καραντζά.