Πέμπτη, 23 Φεβρουαρίου 2017

Η γυναίκα που κάθεται του Δημήτρη Καραντζά στο Θέατρο Άρτι

Η γυναίκα που κάθεται του Δημήτρη Καραντζά στο Θέατρο Άρτι
Το θέατρο Άρτι παρουσιάζει το έργο του Δημήτρη Καραντζά, «Η γυναίκα που κάθεται» με τους  Άννα Μακράκη και Θύμιο Κούκιο από

21 Φεβρουαρίου 2011.

 

 

Υπό την επίβλεψη ενός άγρυπνου φωτός και κάτω από τη συνεχή παρουσία ενός αδιευκρίνιστου ήχου, δύο πρόσωπα, σε έναν άγνωστο τους χώρο, αναγκάζονται να εκτελέσουν συγκεκριμένες δράσεις σε απόλυτη σιωπή, να επινοήσουν μεταξύ τους σχέσεις και με οποιονδήποτε τρόπο να συνθέσουν μια φαινομενικά ήρεμη και καθόλα βιώσιμη καθημερινότητα. Η επανάληψη των δράσεων και η εξάντληση των μοτίβων, τους οδηγεί σταδιακά να αντιδράσουν βίαια στη συνθήκη.

 

 

Το κείμενο (μια σειρά δράσεων για δυο άτομα) κατα τη διάρκεια των προβών τροποποίηθηκε και ανασυντέθηκε βάσει των αυτοσχεδιασμών των ηθοποιών και τελικά προέκυψε ένα νέο έργο - αποτέλεσμα της δουλειάς όλης της δημιουργικής ομάδας.

 

 

Ο Δημήτρης Καραντζάς γεννήθηκε στην Αθήνα το 1987. Είναι απόφοιτος της δραματικής σχολής «Εμπρός» και τελειόφοιτος του τμήματος Επικοινωνίας και ΜΜΕ του Πανεπιστημίου Αθηνών.

 

 

 Έχει σκηνοθετήσει τις παραστάσεις «The new electric ballroom» του Έντα Γουόλς (Θέατρο Χώρα, 2010) και «Ιβάνοφ» του Άντον Τσέχοφ (Θέατρο Άρτι & θέατρο Χώρα, 2009/10), ενώ η πρώτη του σκηνοθεσία ήταν στο έργο «Χιόνι στο στόμα» του ίδιου (Θέατρο Αμόρε - Κεντρική Σκηνή , Δοκιμες VII, Μάιος 2008) με την Άννα Μακράκη επί σκηνής, την οποία και ξανασυναντά φέτος, ύστερα από τρία χρόνια, πάλι σε δικό του κείμενο.

 

 

σκηνοθεσία: Δημήτρης Καραντζάς
σε συνεργασία με τη Σταυρούλα Σιάμου
σκηνικά-κοστούμια: Ιωάννα Τσάμη
ήχοι: Ανρί Κεργκομάρ
φωτισμοί: Αλέκος Αναστασίου
βοηθός σκηνοθέτη: Κέλλυ Παπαδοπούλου

 

Παίζουν: Άννα Μακράκη, Θύμιος Κούκιος
Μια παραγωγή της εταιρείας ΘΕΑΤΡΟ – ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ

Σχετικές ειδήσεις
Τα Κύματα της Virginia Woolf σε σκηνοθεσία Δημήτρη Καραντζά στο Θέατρο Σφενδόνη
26.01.2017 15:40
Η Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση παρουσιάζει για δεύτερη χρονιά μια παράσταση-πρόταση, βασισμένη στο έξοχο μυθιστόρημα της Βιρτζίνια Γουλφ Τα Κύματα. Το Θέατρο Σφενδόνη μετατρέπεται σε τόπο συνάντησης των έξι φίλων του έργου κάθε Δευτέρα και Τρίτη από τις 20 Φεβρουαρίου έως τις 11 Απριλίου 2017.
Η γυναίκα... στο μουσείο από το ΚΘΒΕ στο Λαογραφικό και Εθνολογικό Μουσείο
20.01.2017 15:43
Το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος παρουσιάζει το θεατρικό δρώμενο «Η γυναίκα…στο μουσείο» στο Λαογραφικό και Εθνολογικό Μουσείο Μακεδονίας-Θράκης, σε σκηνοθεσία Ιορδάνη Αϊβάζογλου, την Τρίτη 24 Ιανουαρίου, στις 20.00.
Στρίγγλα Γυναίκα, της Γλύκας Στόιου στο Θέατρο Underground
19.01.2017 13:11
Η «Στρίγγλα γυναίκα» της Γλύκας Στόιου είναι ένας γυναικείος μονόλογος που ανεβαίνει για λίγες παραστάσεις στο Θέατρο Underground.
01.12.2016 15:05
«Η Γυναίκα / Το Ρούχο» είναι ο τίτλος της performance που παρουσιάζεται σε σκηνοθεσία Όλγας Ποζέλη στο Θέατρο Φούρνος, από το Σάββατο 3 Δεκεμβρίου 2016 και κάθε Σάββατο και Κυριακή.
Η Γυναίκα της Ζάκυνθος, του Δ. Σολωμού στο Booze Cooperativa
17.03.2016 11:40
Το Booze Cooperativa μας προσκαλεί στην παράσταση Η Γυναίκα της Ζάκυθος, το έργο του Διονύσιου Σολωμού, σε σκηνοθεσία και ερμηνεία της Φωτεινής Καπελλάκη και της Κατερίνας Παπαγεωργίου.