Κυριακή, 22 Ιανουαρίου 2017

Το μόνον της ζωής του Ταξείδιον από το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Σερρών

Το μόνον της ζωής του Ταξείδιον από το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Σερρών
Το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Σερρών παρουσιάζει το έργο του Γ. Βιζυηνού «Το μόνον της ζωής του Ταξείδιον» σε διασκευή και σκηνοθεσία

Δήμου Αβδελιώδη τη Δευτέρα 7 και την Τρίτη 8 Φεβρουαρίου 2011 στο Δημοτικό Θέατρο Αστέρια ώρα έναρξης 9.00’ μ.μ.

 

«Το μόνον της ζωής του Ταξείδιον» του Γ.Βιζυηνού είναι ένα από τα σημαντικότερα διηγήματα όχι μόνο της ελληνικής αλλά και της παγκόσμιας λογοτεχνίας.


Η γλώσσα του Βιζυηνού παραμένει και σήμερα ζωντανή και γεννά έντονα αισθήματα όπου το γέλιο και η συγκίνηση συνυπάρχουν αρμονικά.


Το έργο του Γ.Βιζυηνού μας κάνει να νιώσουμε την πιο γνήσια και πηγαία συγκίνηση που μπορεί να μας δώσει η τέχνη μέσα από τη γοητευτική ιστορία του μικρού ράπτη που έχει πιστέψει σαν πραγματικότητες τα παραμύθια που του έχει διηγηθεί ο παππούς του.


Μια διαδρομή στα μύχια μιας λησμονημένης αθωότητας όχι μόνο της δικής μας της προσωπικής, αλλά και αυτής της λαϊκής μας παράδοσης που μας έδωσε διαχρονικά την πιο φωτεινή και παιγνιώδη πλευρά του ελληνικού πολιτισμού.


Η παράσταση μας απευθύνεται στο ευρύ κοινό, ξυπνά οικείες μνήμες και συγκινεί με το θέμα της και τον υπέροχο λόγο του συγγραφέα.

 

Συντελεστές
Διασκευή – Σκηνοθεσία: Δήμος Αβδελιώδης
Καλλιτεχνικός σύμβουλος: Μπουμπουλίνα Νικάκη
Μουσική: Βαγγέλης Γιαννάκης
Διδασκαλία λόγου – Κίνησης- Σκηνική όψις: Δήμος Αβδελιώδης
Ερμηνεύουν ( εναλλακτικά): Μαρίνα Αργυρίδου, Γιώργος Νικόπουλος
Μουσικοί: Όλγα Σμιρνόβα (Βιολοντσέλο), Αλέξανδρος Αβδελιώδης ( Πιάνο)
Βοηθός σκηνοθέτη: Δώρα Νεοκλέους
Συνδιοργάνωση Σύλλογος Φίλων Γραμμάτων και Τεχνών Ν. Σερρών

Σχετικές ειδήσεις
Ανεμοδαρμένα ύψη, σε σκηνοθεσία Γιάννη Καλαβριανού στο Θέατρο της ΕΜΣ
18.01.2017 15:53
Το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος παρουσιάζει για πρώτη φορά στην Ελλάδα, το πιο πολυδιαβασμένο έργο της αγγλικής λογοτεχνίας και μία από τις μεγαλύτερες ιστορίες αγάπης και εκδίκησης, σε διασκευή και σκηνοθεσία Γιάννη Καλαβριανού.
Θέατρο Πάνθεον: Οι παραστάσεις της νέας σεζόν 2016 - 2017
05.10.2016 11:57
Με μεγάλη επιτυχία έγινε τη Δευτέρα 3 Οκτωβρίου, η συνέντευξη Τύπου στο θέατρο ΠΑΝΘΕΟΝ για τις φετινές παραγωγές: «Ρωμαίος και Ιουλιέτα» σε διασκευή και σκηνοθεσία Δημήτρη Λιγνάδη και «Ηρακλής, οι 12 Άθλοι» σε σκηνοθεσία Απόλλωνα Παπαθεοχάρη.
«Επτά επί Θήβας»: Αποθέωση και συγκίνηση στην Επίδαυρο
25.07.2016 16:51
Αποθέωση για τους «Επτά επί Θήβας» στο Αρχαίο Θέατρο Επιδαύρου, στις δύο παραστάσεις της καλοκαιρινής παραγωγής του ΚΘΒΕ που δόθηκαν την Παρασκευή 22 και το Σάββατο 23 Ιουλίου, σε μετάφραση του ποιητή Γιώργου Μπλάνα και σε σκηνοθεσία του διεθνούς φήμης Λιθουανού σκηνοθέτη Τσέζαρις Γκραουζίνις.
7 λογικές απαντήσεις του Λεωνίδα Προυσαλίδη στο ΔΗΠΕΘΕ Σερρών
02.03.2016 14:42
Ένα από τα καλύτερα νεοελληνικά θεατρικά έργα, 7 Λογικές Απαντήσεις του Λεωνίδα Προυσαλίδη, ανεβαίνει στην Κεντρική Σκηνή του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Σερρών, στο Δημοτικό Θέατρο Αστέρια από τις 4 Μαρτίου 2016.
Το αταίριαστο ζευγάρι, του Νιλ Σάιμον στο Θέατρο Αλκμήνη
01.03.2016 10:58
«Το αταίριαστο ζευγάρι» του Νιλ Σάιμον, σε μετάφραση – απόδοση Ζωής Ξανθοπούλου, Έφης (Ρόμπιν) Χαστά και σκηνοθεσία Ζωής Ξανθοπούλου, ανεβαίνει στο θέατρο «Αλκμήνη», από τις 12 Μαρτίου, κάθε Σάββατο στις 18:30 & Κυριακή στις 21:30.