Οι τρεις τελευταίες performances στο πλαίσιο του Here & Now. Happiness της Μαρίας Παπαχαραλάμπους θα πραγματοποιηθούν στο Project

Space του Μακεδονικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης την Παρασκευή 28 Ιανουαρίου 2011 από τις 18.00 μέχρι τις 20.00.

Συγκεκριμένα:
Το Μικρό Μυστικό της Ζωής

Διαδραστική performance των ΓΑΙΑ (Γεωργία Βελιβασάκη και Κώστας Αθυρίδης) με θέμα το νέο τους βιβλίο/cd, μια ιστορία για τον άνθρωπο και τη φύση. (http://www.velivasaki.gr/)
Η performance απευθύνεται σε παιδιά και ενήλικες.

 “Η ιλαρή διάθεση του Εδουάρδου Μασκαρπόνια”

Εικαστική και παραστατική παρέμβαση

Σκηνοθεσία – video art: Ελισάβετ Αντάπαση

Κείμενο – εικαστική εγκατάσταση: Ευτύχης Ευθυμίου

Σκηνική δράση: Έλενα Παυλίδου

«Ο τρισδιάστατος χώρος, όπως είναι γενικά αποδεκτό, αποτελεί ψευδαίσθηση γεννημένη από τα αισθητήρια όργανά μας. Είναι ο τρόπος που ο εγκέφαλός μας εκλογικεύει τη φρακταλική υπερσπείρωση της μίας διάστασης, απόηχο της μηδενικής.

Αν η ευτυχία –ένα κουτί ζαχαρούχο γάλα στην περίπτωση του Εδουάρδου Μασκαρπόνια– έχει χωρική υπόσταση –δεύτερο ράφι δεξιά, πίσω απ\’ το κουτί του τσαγιού, τότε διατηρεί ένα μέρος ψευδαίσθησης/απάτης/φαντασίας.

Στην ερώτηση λοιπόν, ‘έχεις υπάρξει χαρούμενος;’, αντιπαραθέτω, ‘έχεις υπάρξει;’

Μια προσπάθεια καλειδοσκοπικής θεώρησης της ευτυχίας.»

“My Garden” & “A Stage for a Dancer”

Οι συνθέτες κλασικής μουσικής Ανδρέας Μουστούκης και Τάσος Στυλιανού παρουσιάζουν δύο συνθέσεις για μαρίμπα, γραμμένες ειδικά για το project.

Εκτέλεση: Μάριος Νικολάου

ΈΚΘΕΣΗ

Την ίδια ημέρα στις 20.00 το βράδυ θα πραγματοποιηθούν τα εγκαίνια της έκθεσης ELEMENTS II – MADELEINE DIETZ, ANNETTE SAUERMANN

Η Έκθεση πραγματοποιείται σε συνεργασία με: C. Grimaldis Gallery (Βαλτιμόρη, ΗΠΑ), Projektbuerο Maria Riga (Άαχεν, Γερμανία)

Υποστήριξη: THE MET HOTEL

Οι δύο καλλιτέχνιδες έχουν εκθέσει σε μουσεία και γκαλερί στην Ευρώπη και την Αμερική, έχουν λάβει βραβεία για τη δουλειά τους, και έργα τους ανήκουν σε σημαντικές ιδιωτικές και δημόσιες συλλογές. Πρόσφατα, η Annette Sauermann παρουσίασε τη δουλειά της σε ατομική έκθεση στο Rheinisches Landesmuseum της Βόννης. H Madeleine Dietz συμμετείχε το 2007 στην έκθεση “Side by Side”, στο πλαίσιο της Documenta 12 του Κάσελ.

«Οι δύο καλλιτέχνιδες ενσωματώνουν στη δουλειά τους αντιθετικά στοιχεία… Το αποτέλεσμα στα έργα της Dietz είναι πιο σκοτεινό, ενώ στη δουλειά της Sauermann πιο ανάλαφρο. Όπως και να έχει, η κοινή παρουσίαση των έργων τους σε ένα χώρο παράγει μια εξαιρετική έκθεση.» (Glenn Harper, περιοδικό Sculpture, Νοέμβριος 2010)

«Γλυπτά στα οποία μετέχει το μπετόν και το ανάλαφρο διαφανές χαρτί, που κάνουν ένα εξαιρετικό διάλογο με το φως και ανοίγουν δρόμο σε μια γλυπτική ποιητική που δεν μιμείται, δεν εντάσσεται και λειτουργεί στο χώρο με όρους δημόσιας θέασης και ιδιωτικής ματιάς. … Το έργο της Sauermann είναι η νέα γνωριμία που αποκτήσαμε στη φετινή Art Athina.» (Μαρία Μαραγκού, Πρόεδρος Ελληνικού τμήματος της Διεθνούς Ένωσης Τεχνοκριτών – AICA, Ελευθεροτυπία, 10/05/2004)