H Knot Gallery παρουσιάζει τη Μαρίκα Κλαμπατσέα, πιανίστρια-σοπράνο και συνθέτη, γνωστή για τις μουσικές της  παρεμβάσεις στη 

κλασσική φόρμα αλλά και για τους ελεύθερους φωνητικούς της αυτοσχεδιασμούς – \”νότες Μαρία Κ\’αλλας αλλά και Janis Joplin..\”(Herald Tribune) κάνοντας μια μεγάλη μουσική διαδρομή στη περίοδο του Μεσοπολέμου και της μεγάλης καταστροφής που ακολούθησε, ερμηνεύει δικές της συνθέσεις, έργα του Kurt Weill, Gustav Mahler, Henryk Gorecki καθώς επίσης και έργα Πολωνών, Τσιγγάνων και Εβραίων συνθετών.

Μια συλλογή απο τραγούδια που γράφτηκαν και τραγουδήθηκαν στα στρατόπεδα συγκέντρωσης, στα ghetto και όχι μόνο. Θα ακουστεί επίσης σε πρώτη εκτέλεση το Κουαρτέτο Εγχόρδων αρ.1 του Νίκου Χαριζάνου.

Η σοπράνο και συνθέτης Μαρικα Κλαμπατσεα, με αφορμή το πέρασμά της από το στρατόπεδο συγκέντρωσης στο Dachau, που αποτελεί και την σφραγίδα αυτής της μεγάλης μουσικής της διαδρομής στην περίοδο του Μεσοπολέμου και της καταστροφής που ακολούθησε, κάνει ένα σπαραχτικό μουσικό ταξίδι που διατρέχει τις πιό τραγικές μνήμες της ανθρωπότητας, χρησιμοποιώντας ως «μεταφορικό μέσο» το τραίνο για την εξόντωση εκατομμυρίων ανθρώπων στα στρατόπεδα συγκέντρωσης.

Σ’ αυτό το ταξίδι διασταυρώνει τις μουσικές των Mahler, Kurt Weill, Henryk Gorecki και τα spiritual, τα Yiddish και και τα Πολωνικά, τα έργα του Πολωνού συνθέτη και τραγουδιστή Aleksander Kulisiewicz που επέζησε μετά από 7 χρόνια  στο στρατόπεδο συγκέντρωσης του Sachsenhausen.

Τραγούδια που γράφτηκαν και τραγουδήθηκαν στα γκέττο αλλά και με τις δικές της συνθέσεις η μουσικός τα  ενώνει σε  μια κοινή μουσική κατακραυγή απέναντι στην ανθρώπινη καταπίεση, ρατσισμό, και βασανισμό την περίοδο του β Παγκοσμίου πολέμου αλλά και μετέπειτα, σ\’ αυτή που εξακολουθεί έως σήμερα.

Την έμπνευση και τη σφραγίδα αυτής της μουσικής διαδρομής, αποτελεί το έργο του γνωστού συνθέτη Steve Reich, Different Trains, του οποίου αποσπάσματα  θα ακούγονται σε όλη τη διάρκεια της παράστασης.

Βιολί Gennadiv  Bikov  
Βιολί Μάριος Δαπεργολας 
Βιολοντσέλο Μάριος Μπενσης  
Βιόλα  Matarasu Lavrentiou