Δευτέρα, 27 Φεβρουαρίου 2017

Grup Munzur στην Αθήνα για δύο συναυλίες στο @Ρουφ

Grup Munzur στην Αθήνα για δύο συναυλίες στο @Ρουφ
Το συγκρότημα Grup Munzur ξεκίνησε τις καλλιτεχνικές του δραστηριότητες το 1992 στην Σμύρνη και μετά από αρκετές εκδηλώσεις και συναυλίες ...

μετακόμισε στην Κωνσταντινούπολη. Λόγω έλλειψης χώρου για τις πρόβες του, απευθύνθηκε σε συλλόγους και συνδικάτα, ξεπερνώντας έτσι ένα σημαντικό πρόβλημα των μουσικών συγκροτημάτων που στέκονται ενάντια στο τουρκικό καθεστώς.

 

Από το 1994 στεγάζει τις δραστηριότητες του στο Πολιτιστικό Κέντρο «Yüz Çiçek Açsın Kültür Merkezi» («Να Ανθήσουν Εκατό Λουλούδια») που αγωνίζεται για τη διάδοση της λαϊκής επαναστατικής κουλτούρας, της τέχνης και της λογοτεχνίας.

 

Το Grup Munzur φτιάχνει τραγούδια για τους αγώνες και γι’ αυτό διώκεται από το τουρκικό κράτος. Τα άλμπουμ του απαγορεύτηκαν, μέλη του φυλακίστηκαν, συναυλίες του κατεστάλησαν. Παρουσιάστηκε από το καθεστώς της Τουρκίας ως ένα «τρομοκρατικό» συγκρότημα και υπέστη κάθε είδους επίθεση. Παρ’ όλα αυτά δεν έκανε βήμα πίσω από την επαναστατική του στάση. Το Grup Munzur, με τη μουσική του, έχει κερδίσει την καρδιά των λαών της Τουρκίας και έχει πια ένα ευρύ κοινό φίλων και υποστηρικτών.

 

Το μουσικό συγκρότημα Grup Munzur δημιουργεί τέχνη για το λαό, ζώντας μαζί του και μαθαίνοντας από τα προβλήματα, τις χαρές, τις επιθυμίες αλλά και τις εξεγέρσεις του. Πηγή έμπνευσής του είναι τα βιώματα και οι ελπίδες του λαού, η δύναμη των εργαζόμενων, η πολιτιστική κληρονομιά αιώνων σε μελωδίες και γλώσσες (Τουρκικά, Κουρδικά, Ζαζάϊκα, Λαζικά, Ελληνικά, Αραβικά). Για το Grup Munzur η τέχνη είναι ένα όπλο για τη δημιουργία ενός καλύτερου κόσμου, ισότιμου και ελεύθερου, χωρίς εκμετάλλευση και καταπίεση.

Σχετικές ειδήσεις
Οι Χαΐνηδες για 3 συναυλίες στο Ίλιον plus
27.01.2017 16:40
Οι Χαΐνηδες θα εμφανιστούν στην Αθήνα για 3 συναυλίες, τα Σάββατα 4, 11 & 18 Φλεβάρη 2017, στο χώρο του Ίλιον plus.
Δύο συναυλίες για τα 50 χρόνια του ΜΙΕΤ στην Βίλα Καπαντζή
16.11.2016 15:43
Το Μορφωτικό Ίδρυμα Εθνικής Τραπέζης γιορτάζει τα 50 χρόνια του και οργανώνει δύο συναυλίες στο Πολιτιστικό Κέντρο Θεσσαλονίκης, στη Βίλα Καπαντζή.
Οι God Is An Astronaut για δύο συναυλίες σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη
18.08.2016 13:17
Οι God Is An Astronaut, μία από τις κορυφαίες instrumental μπάντες του πλανήτη τα τελευταία χρόνια, επιστρέφουν στη χώρα μας! Οι Ιρλανδοί post-rockers θα πραγματοποιήσουν δύο μεγάλες συναυλίες στη Θεσσαλονίκη και στην Αθήνα!
Καλοκαιρινές συναυλίες στην αυλή του ΜΙΕΤ
26.05.2016 13:55
Το Μορφωτικό Ίδρυμα Εθνικής Τραπέζης μας προσκαλεί να απολαύσουμε τον πρώτο μήνα του καλοκαιριού, δύο συναυλίες και μία θεατρική παράσταση, στην αυλή του, στην οδό Θουκυδίδου.
Οι Imam Baildi για δύο ακόμα εμφανίσεις στο Passport Κεραμεικός
10.03.2016 13:29
Μετά από τις δύο συναυλίες τους στο κατάμεστο Passport Κεραμεικός, οι Imam Baildi θα συνεχίσουν με δυο ακόμη live τις Παρασκευές 11 και 18 Μαρτίου, παρουσιάζοντας τα highlights μιας υπέροχης επταετίας που ξεκίνησε ως ένα ιδιαίτερο project δύο νέων ταλαντούχων δημιουργών και μετουσιώθηκε στο πιο επιτυχημένο ελληνικό συγκρότημα της νέας γενιάς.