Παρασκευή, 20 Ιανουαρίου 2017

Μια βραδιά με κουβανέζικο χρώμα στον Μικρό Κοραή

Μια βραδιά με κουβανέζικο χρώμα στον Μικρό Κοραή
Το βιβλιοπωλείο Μικρός Κοραής και οι εκδόσεις Διεθνές Βήμα μας προσκαλούν σε μια βραδιά με Κουβανέζικο χρώμα, με αφορμή τις δύο πρόσφατες εκδόσεις ...

του ποιητικού και πολιτικού έργου του Χοσέ Μαρτί (1853 - 1895) στα ελληνικά, παρουσιάζοντας τον Κουβανό ποιητή και αγωνιστή για την απελευθέρωση της Λατινικής Αμερικής. Τον άνθρωπο του οποίου οι ιδέες και οι αντιλήψεις ενέπνευσαν ηγέτες μεγέθους Τσε Γκουεβάρα και Φιντέλ Κάστρο .

 

Παρουσιαστές θα είναι ο πρέσβης της Δημοκρατίας της Κούβας Λουίς Πράδο, καθώς και αντιπρόσωπος του Πολιτιστικού Συλλόγου \"Χοσέ Μαρτί\". Ο μεταφραστής του ποιητικού του έργου, Χάιμε Σβαρτ θα απαγγείλει αποσπάσματα από τα ποιήματα .

 

Η βραδιά θα κλείσει με δεξίωση που την πλαισιώνουν μουσικά οι Αμάν Ναι!: Ειρήνη Διαλεχτή: Τραγούδι
Βασίλης Μπαράκος: Τραγούδι,κιθάρα, ούτι, λάφτα (πολίτικο λαούτο, τζουρά, μπαγλαμά), Άγης Παπαπαναγιώτου: Κόντρα μπάσο , κιθάρα, φωνή , Χρήστος Τσαρούχας: Κρουστά, Θανάσης Καλαντζής: Μπουζούκι, κιθάρα.

Σχετικές ειδήσεις
Εκδήλωση για το βιβλίο
05.01.2017 11:54
Οι εκδόσεις Μεταίχμιο και το Περιοδικό για τη διατάραξη της κοινής ησυχίας σας προσκαλούν σε μια βραδιά αφιερωμένη στον βραβευμένο με Νόμπελ Λογοτεχνίας θρυλικό τραγουδοποιό Bob Dylan με αφορμή το βιβλίο του Γιώργου-Ίκαρου Μπαμπασάκη Το φαινόμενο Bob Dylan την Τετάρτη, 18 Ιανουαρίου 2017, στον Πολυχώρο Μεταίχμιο.
 Στο μικρό μου τραπέζι - Δήμητρα Ευαγγέλου
26.08.2016 11:18
Από τις εκδόσεις Γαβριηλίδης κυκλοφορεί η ποιητική συλλογή, Στο μικρό μου τραπέζι της Δήμητρας Ευαγγέλου.
Μια βραδιά αφιερωμένη στον Νικόλα Κάλας
23.06.2016 10:48
Το περιοδικό «Μανδραγόρας» και οι Εκδόσεις Γαβριηλίδης διοργανώνουν μια βραδιά αφιερωμένη στον σημαντικό ποιητή, διανοητή, θεωρητικό της λογοτεχνίας και τεχνοκριτικό Νικόλα Κάλας (1907-1988).
Βραδιά αφιερωμένη στον Ανταίο Χρυσοστομίδη στον Ιανό
28.03.2016 11:22
Οι εκδόσεις Άγρα, Ίκαρος, Καστανιώτης και το βιβλιοπωλείο Ιανός σας προσκαλούν σε μια βραδιά αφιερωμένη στον Ανταίο Χρυσοστομίδη με τίτλο: «Να κοιτάζεις κάτι ωραίο...». Αντίδωρο για τον Ανταίο Χρυσοστομίδη που θα πραγματοποιηθεί στο βιβλιοπωλείο Ιανός την Τρίτη 29 Μαρτίου 2016.
Βραδιά ποίησης και μουσικής αφιερωμένη στο έργο του Ελβετού ποιητή Philippe Jaccottet
17.03.2016 10:49
Οι Εκδόσεις Άγρα, η Πρεσβεία της Ελβετίας στην Ελλάδα και το Ίδριμα Β. & Μ. Θεοχαράκη σας προσκαλούν σε μια βραδιά ποίησης και μουσικής αφιερωμένη στο έργο του Ελβετού ποιητή Philippe Jaccottet ,Το τετράδιο της χλόης την Παρασκευή 18 Μαρτίου 2016,στο Αμφιθέατρο του Ιδρύματος Β. & Μ. Θεοχαράκη.