Κυριακή, 22 Ιανουαρίου 2017

No Body Else στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης

No Body Else στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης
Το Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης φιλοξενεί στον ειδικά διαμορφωμένο υπόγειο χώρο του την παράσταση No Body Else, σε σύλληψη και ...

σκηνοθεσία της Κίρκης Καραλή.

 

Έξι μηχανές κατασκευής ιστοριών διηγούνται το αποτύπωμα της μνήμης σ' ένα σώμα που λειτουργεί εδώ και 25 χρόνια. Ή αλλιώς: ένα μικρό Κόρπους με τις οδηγίες χρήσης μου.

 

Το αυτονόητο, το άμεσα διαθέσιμο και προσβάσιμο, το ακαθόριστα εξερευνημένο, με τα πολύτιμα εξαρτήματα, τις μοναδικές λεπτομέρειες, τους ιδιαίτερους αυτοματισμούς, τις προσωπικές του διαθέσεις, προτιμήσεις, συστάσεις...

Το σε κατάσταση μηδενικής απόστασης κι εξαιρετικής οικειότητας Σώμα: Μεταφέρει μνήμη κυτταρική. Μνήμη συλλογική. Ένστικτα. Απορίες. Και είναι σε θέση να πει -ερήμην του- ιστορίες ασήμαντες ή και Ιστορικές. Καμία ιστορία, μέχρι σήμερα, δε γράφτηκε ως το τέλος.

 

Η σύνθεση της δραματουργίας προέκυψε από την ομάδα και τα αναγνώσματά της. Η σκηνική της μεταφορά προέκυψε κατά τη διάρκεια των δοκιμών. Οτιδήποτε προκύψει κατά τη διάρκεια των παραστάσεων αποτελεί μέρος της.

Η παράσταση είναι ακατάλληλη για ανηλίκους.

 

Συντελεστές: Σύλληψη - Σκηνοθεσία: Κίρκη Καραλή, Σκηνικά - Κοστούμια: Ηλένια Δουλαδίρη, Ελίζα Αλεξανδροπούλου, Σχεδιασμός φωτισμού: Ελίζα Αλεξανδροπούλου, Εικαστική παρέμβαση στο χώρο: Κωνσταντίνος Πάτσιος, Βοηθός σκηνοθέτη: Λητώ Τριανταφυλλίδου.


Παίζουν (αλφαβητικά): Ελένη Ευθυμίου, Χριστίνα Μπιρμπίλη - Καραλέκα, Χρήστος Τανταλάκης, Τάσος Τσουκάλης-Δημητριάδης, Αναστασία Χατζάρα, Μαρία Ψαρολόγου.

 

 

ΟΙ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ ΑΝΑΒΛΗΘΗΚΑΝ

http://www.culturenow.gr/Theatre/No_Body_Else:_Αναβολή_παραστάσεων.html 

Σχετικές ειδήσεις
Τα ανθισμένα παπούτσια στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης
13.05.2016 13:18
Το Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης φιλοξενεί την παράσταση Τα ανθισμένα παπούτσια, από τη θεατρική ομάδα «Οι Μούσες των Τραυμάτων», βασισμένη σε πρωτότυπα κείμενα 6 ελλήνων συγγραφέων, σε σύλληψη και σκηνοθεσία Άννας Χατζηχρήστου.
Ο Κύκλος του 10 στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης
23.03.2016 16:26
Το Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης φιλοξενεί από τις 8 Απριλίου 2016 και για πέντε μόνο παραστάσεις το μουσικοθεατρικό έργο Ο Κύκλος του 10.
Από το Σκοτάδι στο Φως, από τη Θεατρική Ομάδα Κωφών
24.02.2016 15:25
Στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο του Υπογείου του Ιδρύματος Μιχάλης Κακογιάννης, η Θεατρική Ομάδα Κωφών “Τρελά Χρώματα” παρουσιάζει τη παράσταση «Από το Σκοτάδι στο Φως», σε διασκευή – σκηνοθεσία Έλλης Μερκούρη, για έξι μόνο παραστάσεις 17, 18, 19, 20 και 26, 27 Μαρτίου.
Γέρμα του Φ. Γ. Λόρκα, στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης
16.02.2016 11:32
Το Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης μας προσκαλεί στο έργο του Λόρκα, Γέρμα, το οποίο θα παρουσιαστεί σαν μια συμφωνική σκηνική μπαλάντα.
Ο Κύκλος του 10 τον Απρίλιο στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης
08.02.2016 11:46
Το Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης θα φιλοξενήσει τον Απρίλιο την παράσταση Ο Κύκλος του 10, σε μουσική του Σάββα Καρατζιά και σκηνοθεσία του Ιάκωβου Βέρδη.