Δευτέρα, 20 Φεβρουαρίου 2017

Εγκλήματα και εγκλήματα

Εγκλήματα και εγκλήματα
Το δίδυμο Καρυοφυλλιάς Καραμπέτη και Μηνά Χατζησάββα επιστρέφει στο θεατρικό σανίδι με ένα έργο γεμάτο ανατροπές, αμαρτίες, υπερφυσικές δυνάμεις και με επίκεντρο πάντα τον άνθρωπο. Στο θέατρο Προσκήνιο. Εναρξη ανήμερα Χριστουγέννων.

Το δίδυμο Καρυοφυλλιάς Καραμπέτη και Μηνά Χατζησάββα επιστρέφει στο θεατρικό σανίδι με ένα έργο γεμάτο ανατροπές, αμαρτίες, υπερφυσικές δυνάμεις και με επίκεντρο πάντα τον άνθρωπο. Στο θέατρο Προσκήνιο. Έναρξη ανήμερα Χριστουγέννων.

Στο Παρίσι των αρχών του περασμένου αιώνα ο συγγραφέας Μωρίς Ζεράρ πρόκειται να ανεβάσει στο θέατρο ένα έργο κραυγή ενάντια στο προπατορικό αμάρτημα και υπέρ του δικαιώματος του ανθρώπου να είναι μέσα και όχι έξω από τον παράδεισο.

Ένα έργο μεγαλειώδες που εξυψώνει και θεοποιεί τον άνθρωπο. Το βράδυ της πρεμιέρας, ένας παράλογος θάνατος και η εμφάνιση μιας θεαματικής και αινιγματικής γυναίκας θα μετατρέψουν την ίδια τη ζωή του σε υπερθέαμα. Ένα φαντασιακό θρίλερ όπου οι ανεκπλήρωτες επιθυμίες αποκτούν κοσμογονικές διαστάσεις και κρίνουν το μέλλον του κόσμου ανάμεσα στο κακό και στο καλό.

Γυναίκες με υπερφυσικές δυνάμεις, ένας άγγελος-σοπράνο, ένας άγγελος-χορευτής και μια μυστηριώδης φάλαινα (!) στο κέντρο της σκηνής, αποτελούν τα κύρια συστατικά της παράστασης «Εγκλήματα και Εγκλήματα» του Σουηδού συγγραφέα Αυγουστου Στρίντμπεργκ που ανεβαίνει ανήμερα Χριστουγέννων, στις 25 Δεκεμβρίου στο θέατρο Προσκήνιο με την υπογραφή των συντελεστών της ομάδας «Όχι παίζουμε».

Στους πρωταγωνιστικούς ρόλους οι: Καρυοφυλλιά Καραμπέτη, Μηνάς Χατζησάββας, Κώστας Φαλελάκης, Βέρα Λάρδη, Χάμιλτον Μοντεϊρο και Βικτώρια Ταγκούλη .

INFO
Θέατρο Προσκήνιο: Στουρνάρη και Καπνοκοπτηρίου 8, τηλ.: 210 8252242-3
Ημέρες και ώρες παραστάσεων: Τετάρτη και Κυριακή 20:00, Τρίτη-Πέμπτη-Παρασκευή-Σάββατο: 21:15
Τιμές εισιτηρίων: 15 ευρώ (φοιτητικό) και 21 ευρώ

Σχετικές ειδήσεις
Ευτυχισμένες Μέρες με την Όλια Λαζαρίδου ξανά στο Bios
09.01.2017 11:20
Το «θεατρικό ποίημα» του Σάμουελ Μπέκετ, Ευτυχισμένες Μέρες, με την Όλια Λαζαρίδου σε σκηνοθεσία Σύλβιας Λιούλιου, επιστρέφει στο Bios από 3 Φεβρουαρίου, για περιορισμένο αριθμό παραστάσεων.
08.12.2016 15:16
Το πρώτο θεατρικό σίριαλ, "Κόκορας", επιστρέφει στο εστιατόριο Ριφιφί με το πρώτο επεισόδιο, που τιτλοφορείται "Η γριά".
Σεξ Λεξικόν - Η Επιστήμη του Έρωτα, του Σπύρου Δ. Μιχαλόπουλου στο Θέατρο 104
06.10.2016 14:29
Ο δημοσιογράφος Σπύρος Μιχαλόπουλος –αποφοιτώντας από το Στούντιο Συγγραφής του Εθνικού Θεάτρου- γράφει το πρώτο του θεατρικό έργο και το παρουσιάζει σε σκηνοθεσία της Αγγελίτας Τσούγκου, η οποία επιστρέφει στο 104, ύστερα από τις επιτυχημένες συνεργασίες με τα έργα «Ο Γυάλινος Κώδων» της Σ.Πλαθ και «Αισθηματικές Νουβέλες δρχ. 35» των Α.Τσούγκου - Γ. Τσαγκαράκη.
«Για την Ελένη» από τον Μάνο Καρατζογιάννη στο TempusVerum-Εν Αθήναις
15.09.2016 11:49
Η παράσταση του Μάνου Καρατζογιάννη «Για την Ελένη» επιστρέφει στον καινούργιο θεατρικό χώρο του Δημήτρη Λάλου Θέατρο TempusVerum-Εν Αθήναις, στο Γκάζι, από τις 12 Οκτωβρίου και για περιορισμένο αριθμό παραστάσεων, με την Μαρία Κίτσου στο ρόλο της Ελένης Παπαδάκη.
Σπουδή Ι: Αμαρτίες γονέων & Σπουδή ΙΙ: Το κάστρο μας στον αέρα από την ομάδα influx
24.05.2016 14:02
Η καλλιτεχνική κολεκτίβα influx παρουσιάζει την παράσταση Σπουδή Ι: Αμαρτίες γονέων & Σπουδή ΙΙ: Το κάστρο μας στον αέρα, στο Βασιλικό Θέατρο, στο πλαίσιο του 2ου Φεστιβάλ Δάσους.