Δευτέρα, 27 Φεβρουαρίου 2017

Το Be there! Corfu Animation Festival στην Κέρκυρα

Το Be there! Corfu Animation Festival στην Κέρκυρα

Το Be there! Corfu Animation Festival, το νέο ελληνικό φεστιβάλ κινηματογραφικού animation με διεύθυνση το νησί της Κέρκυρας βρίσκεται προ των πυλών!

 

Το τετραήμερο από 7 έως 10 Απριλίου ο Κινηματογράφος Ορφέας, που θα φιλοξενήσει και το μεγαλύτερο μέρος των δράσεων με εισιτήριο και η Ιόνιος Ακαδημία με ελεύθερη είσοδο θα μεταμορφωθούν σε τόπους γιορτής του animation και θα καλωσορίσουν πλήθος καλλιτεχνών και κοινού όλων των ηλικιών.

 

Σημαντική θέση στο Φεστιβάλ κατέχουν τόσο το πλούσιο διεθνές διαγωνιστικό του τμήμα στον τομέα των φοιτητικών με 21 ταινίες όσο και το αντίστοιχο στον τομέα των επαγγελματικών ταινιών με 45  βραβευμένες δημιουργίες από όλο τον κόσμο μεταξύ των οποίων και ορισμένες με υποψηφιότητες για Όσκαρ .

 

Την τιμητική τους θα έχουν όμως και τα αφιερώματα και οι ρετροσπεκτίβες με την Πολωνία να προσφέρει το τιμώμενο πρόσωπο του Φεστιβάλ και μάγο του animation, Zbig Rybczynski. O βραβευμένος με Όσκαρ αλλά και με EMMY σκηνοθέτης θα βρεθεί στην Κέρκυρα για να παρουσιάσει την ταινία του αλλά και ένα ευρηματικό workshop, ενώ η ανατρεπτική δουλειά των μεγάλων Καναδών Richard Condie και Cordell Barker δε θα μπορούσε να απουσιάζει. Στον επίλογο των ρετροσπεκτίβων ο πολύ σημαντικός και δημοφιλής Τσέχος stop - motion σκηνοθέτης animation Jiří Bárta ολοκληρώνει τη μοναδική τριλογία με την εκλεκτή προσκεκλημένη κυρία Sebestova να ενισχύει τις προβολές των ταινιών του με μια ομιλία για το έργο του.

 

Στη στελέχωση των workshops πέντε καταξιωμένοι εκπρόσωποι του χώρου θα εξηγήσουν, θα περιγράψουν και θα μεταφέρουν τις εμπειρίες και την τεχνογνωσία τους στους θεατές μέσα από μια πρωτότυπη και ζωηρή θεματολογία με ένδειξη ελεύθερης εισόδου στην Ιόνιο Ακαδημία, ενώ οι πολύτιμοι και πολύπειροι συνεργάτες του Be there! το διεθνές φεστιβάλ animation της Ottawa (OIAF), το animasyros 3.0 και το TISSF (THESS SHORT FILM FESTIVAL) θα παρουσιάσουν τις καλύτερες ταινίες τους υπό το βλέμμα του τέταρτου σημαντικού συνεργάτη του Φεστιβάλ, του τμήματος Τεχνών Ήχου και Εικόνας του Ιονίου Πανεπιστημίου.

 

Μια ιδιαίτερη και ξεχωριστή κατάκτηση για το Be there! είναι η επίτευξη της φιλοξενίας των δύο εκ των τριών ταινιών animation μεγάλου μήκους των φετινών Όσκαρ, της μίας εκ των υποψηφίων, που θα ανοίξει και το Φεστιβάλ, του Illusionist, και της νικήτριας, του Toy Story 3.

 

Μία μεγάλη έκπληξη, που επιφυλάσσει το Be there! στο φιλοθεάμον κοινό, είναι η προβολή της πολυαναμενόμενης ταινίας Chico and Rita με την στήριξη της Odeon, του βραβευμένου με Όσκαρ σκηνοθέτη Fernando Trueba, μια εβδομάδα πριν την επίσημη προβολή της στις αίθουσες.

 

Το αναλυτικό πρόγραμμα των προβολών και των παράλληλων εκδηλώσεων του φεστιβάλ βρίσκεται στο επίσημο site http://www.betherefest.gr/

 

Η κριτική επιτροπή του φεστιβάλ:

Διαγωνιστικό τμήμα ταινιών μικρού μήκους
Στέλιος Πολυχρονάκης
Μαριάννα Στραπατσάκη
Πέγκυ Καρατζόπουλου - Βάβαλη

Φοιτητικό διαγωνιστικό τμήμα ταινιών μικρού μήκους
Magdalena Sebestova
Λεωνίδας Κούφαλης
Christian Papas 

 

Τη διοργάνωση του Φεστιβάλ έχει αναλάβει το γραφείο διοργάνωσης εκδηλώσεων Great Events.

To Φεστιβάλ τελεί υπό την αιγίδα του Δήμου Κέρκυρας και με τη συνεργασία του Ιονίου Πανεπιστημίου.

Σχετικές ειδήσεις
Το Animasyros στη Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση
09.12.2016 14:54
Η Στέγη και το Animasyros αποχαιρετούν το 2016 με ένα τριήμερο εκδηλώσεων animation. Το Animasyros στη Στέγη περιλαμβάνει μια best-of επιλογή ταινιών, για παιδιά, ενήλικες, αλλά και όλη την οικογένεια, από αυτές που προβλήθηκαν στο Animasyros 9.0. και από ταινίες που υλοποιήθηκαν στο πλαίσιο εργαστηρίων με την υποστήριξη της Στέγης του Ιδρύματος Ωνάση.
Το 9ο Διεθνές Φεστιβάλ Animation για μία ημέρα στη Στέγη
14.09.2016 10:55
Το 9ο Διεθνές Φεστιβάλ Animation + Αγορά, λίγο πριν σαλπάρει για τη μοναδική Σύρο, κάνει μια στάση στην Αθήνα για μια προ-φεστιβαλική εκδήλωση ανοιχτή στο κοινό.
8ο Φεστιβάλ Gina Bachauer στην Κέρκυρα
02.08.2016 16:57
Το ΦΕΣΤΙΒΑΛ GINA BACHAUER θα πραγματοποιηθεί και φέτος στην Κέρκυρα, μεταξύ 28-30 Αυγούστου 2016.
Sifestival 2016 στη Σίφνο
07.07.2016 11:48
Η Σίφνος μας προσκαλεί στο Sifestival, ένα διαπολιτισμικό φεστιβάλ με ταινίες μικρού μήκους, ντοκιμαντέρ, animation, συναυλία πιάνου, έκθεση φωτογραφίας, ανάγνωση, από τις 2 έως τις 7 Αυγούστου 2016.
Οι 65 ταινίες που προκρίνονται στο 39ο Φεστιβάλ Ελληνικών Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας
16.06.2016 17:09
Ολοκληρώθηκε η διαδικασία επιλογής των ταινιών που θα συμμετάσχουν στο φετινό διαγωνιστικό του Φεστιβάλ Ελληνικών Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας. Από τις συνολικά 211 αιτήσεις που τελικά κατατέθηκαν (αριθμός που ξεπερνά κάθε προηγούμενο), επιλέχθηκαν 65 ταινίες που θα διεκδικήσουν τα βραβεία της 39ης διοργάνωσης. Από αυτές οι 8 είναι ντοκιμαντέρ και οι 3 animation.