Δευτέρα, 5 Δεκεμβρίου 2016

Stomp workshops, body percussion και tap dance!

Stomp workshops, body percussion και tap dance!
Η Motif Dance και η Artventure παρουσιάζουν τους Stomps ξανά στην Ελλάδα, την ομάδα χορού που έρχεται για ένα τριήμερο εκπαιδευτικό workshop πάνω στην ιδιαίτερη αυτή τέχνη χορού, που απευθύνεται σε χορευτές, ηθοποιούς και μουσικούς.

Η Motif Dance και η Artventure παρουσιάζουν τους Stomps ξανά στην Ελλάδα, την ομάδα χορού που έρχεται για ένα τριήμερο εκπαιδευτικό workshop πάνω στην ιδιαίτερη αυτή τέχνη χορού, που απευθύνεται σε χορευτές, ηθοποιούς και μουσικούς.

Το Stomp workshop θα διαρκέσει τρεις ημέρες, από τις 17 έως τις 19 Ιανουαρίου και πρόκειται για το πρώτο που πραγματοποιείται στην Ελλάδα πάνω σε αυτό το είδος χορευτικής τέχνης.

Στόχος των σεμιναρίων είναι, ο τρόπος προσέγγισης και διάδοση των τεχνικών εκείνων που επιτρέπουν τη δημιουργία μουσικής, χορογραφίας και πρόζας, χρησιμοποιώντας καθημερινά αντικείμενα, όπως σκούπες, εφημερίδες, σπιρτόκουτα, βαρέλια κ.α.

Παράλληλα με τα σεμινάρια των Stomp, οι ενδιαφερόμενοι θα έχουν την ευκαιρία, να παρακολουθήσουν και να διδαχθούν Body percussion (χρήση του σώματος ως κρουστού) καθώς και tap dance (κλακέτες).

Στο τριήμερο workshop θα διδάξουν οι Leela Petronio (Paris), Simone Clarke (London) και Max Pollak (New York).

Επίσης, στις 18 Ιανουαρίου, στις 21:00 στο θέατρο του Ωδείου Φ. Νάκας θα πραγματοποιηθεί, στα πλαίσια των σεμιναρίων, συναυλία με τίτλο Groove on stage, με τους L. Petronio, S. Clarke, Max Pollak, Κρόταλα, Π. Κούρτης, The Cooks, Drum Voice, Flamenco «...fuera de» και Tap Motif.

Η καλλιτεχνική επιμέλεια ανήκει στον Πέτρο Κούρτη και τον Θάνο Δασκαλόπουλο.

Info
Stomp Workshop
17, 18 και 19 Ιανουαρίου
Ωδείο Φίλιππος Νάκας, Ιπποκράτους 41
Πληροφορίες: 210 8544836 (17:00-22:00) και 210 9239008 (11:00-15:00)

Σχετικές ειδήσεις
Το πρόγραμμα της  Β’ σκηνής Θεάτρου Οδού Κεφαλληνίας για τη νέα σεζόν
22.09.2016 13:52
Η Kart Productions, η σκηνοθέτης Μαρία Ξανθοπουλίδου και ο ηθοποιός Αλέξανδρος Μυλωνάς, αναλαμβάνουν για τη χρονιά που μας έρχεται τη Β΄σκηνή του Θεάτρου Οδού Κεφαλληνίας και παρουσιάζουν ένα πολυποίκιλο ρεπερτόριο με βασικό άξονα θεατρικές παραστάσεις αλλά και παράλληλες δράσεις μουσικής, χορού, video art και σεμιναρίων.
Το Mamma mia έρχεται στο Θέατρο Ακροπόλ!
01.06.2016 13:25
Το «Mamma Mia» των ΑΒΒΑ, ένα από τα πιο επιτυχημένα και δημοφιλή μιούζικαλ όλων των εποχών σε ολόκληρο τον κόσμο, έρχεται μετά από ειδική άδεια των δημιουργών στη «χώρα» του και… «μιλάει» ελληνικά!
To Meeting the Odyssey project στην Ελλάδα
27.05.2016 10:46
Τέσσερα χρόνια προετοιμασίας. Πενήντα καλλιτέχνες από όλο τον κόσμο. Τέσσερις διαφορετικές θεατρικές παραστάσεις στην Ελλάδα. 68 μέρες με παραστάσεις, workshops και instants με φόντο το θρυλικό Αιγαίο. Μια ιδέα.
Αίας, του Γιάννη Ρίτσου από το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Κοζάνης στην Καβάλα
22.01.2016 15:21
Μετά τις επιτυχημένες παραστάσεις στην Αίθουσα Τέχνης του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Κοζάνης, ο «Αίας» του Γιάννη Ρίτσου έρχεται στο Θέατρο Αντιγόνη Βαλάκου, στην Καβάλα για μία μοναδική παράσταση το Σάββατο 23 Ιανουαρίου 2016.
O Félix Estaire στην Ελλάδα με αφορμή την παράσταση ΜπΑΤσος
08.01.2016 11:11
Ο Ισπανός συγγραφέας του έργου «ΜπΑΤσος», που παρουσιάζεται για 1η φορά στην Ελλάδα στον Πολυχώρο Vault σε σκηνοθεσία Κατερίνας Πολυχρονοπούλου -έρχεται στην Ελλάδα για μια συζήτηση με το κοινό την Πέμπτη 14 Ιανουαρίου 2016.