Τρίτη, 24 Ιανουαρίου 2017

H Αλίκη Καγιαλόγλου στο θέατρο Πορεία

H Αλίκη Καγιαλόγλου στο θέατρο Πορεία
Με τον γενικό τίτλο AMO- AMOR (αγαπώ- έρωτας) ξεκινούν στον Πάνω Χώρο του Θεάτρου ΠΟΡΕΙΑ, οι μουσικοποιητικές παραστάσεις της

Αλίκης Καγιαλόγλου στις 31 Ιανουαρίου 2011.


Με ένα ευρύ φάσμα εναλλασσόμενου ρεπερτορίου- διηγήματα του Παπαδιαμάντη, ποιήματα του Pessoa, του Ελύτη ή του Αναγνωστάκη, tangos, ισπανικά, fados και βεβαίως- βεβαίως τραγούδια των Μάνου Χατζιδάκι και Μίκη  Θεοδωράκη (αλλά και άλλων συνθετών) και με την συμπαράσταση σπουδαίων μουσικών, κάθε Δευτέρα & Τρίτη η ερμηνεύτρια θα τραγουδάει, θα αφηγείται, θα «παίζει».

 

Θα συμπράξουν οι μουσικοί: (ανάλογα με το θέμα) Μανιταράς Νίκος, Μόρτζος Φρίξος, Σουρβίνος Μιχάλης, Χριστοφίδης Δημήτρης και ο συνθέτης Πλατύραχος Νίκος

 

Επιλογή κειμένων, τραγουδιών, αφήγηση , τραγούδι: Αλίκη Καγιαλόγλου

 

«Το Ισπανικό μου σύνδρομο» &  «Ένα ταξίδι στο RIO DE LA PLATA»
κλασική κιθάρα: Μιχάλης Σουρβίνος

 

31 Ιανουαρίου & 1 Φεβρουαρίου
7 & 8 Φεβρουαρίου

 

Μέσα από την Ισπανία του 16ου αιώνα αλλά και τη σύγχρονη του J. M. Serrat και του A. Prada, τα σεφαραδίτικα της Θεσσαλονίκης, τα tangos του Piazzolla και του Gardel, την ποίηση του A. Machado, του M. Hernandez, του F.G. Lorca, του H. Ferrer, της G. Mistral & της V. Parra, η Αλίκη Καγιαλόγλου θα τραγουδήσει, θα αφηγηθεί, «θα παίξει».

«Η Αλίκη Καγιαλόγλου διαβάζει και τραγουδά Παπαδιαμάντη»
σε μουσική Άλκη Μπαλτά
πιάνο: Φρίξος Μόρτζος

 

14 & 15 Φεβρουαρίου
21 & 22 Φεβρουαρίου

 

Ένας μουσικοθεατρικός μονόλογος που βασίζεται σε 5 διηγήματα του συγγραφέα και σε μελοποιημένους στίχους του, που μας οδηγεί σε μια διαφορετική προσέγγιση του κόσμου του Παπαδιαμάντη.
Το έργο παρουσιάστηκε για πρώτη φορά με τη μορφή κοντσέρτου, υπό την διεύθυνση του συνθέτη, στον ιερό χώρο της Αποκάλυψης στην Πάτμο το 2002 και έχει κυκλοφορήσει σε ψηφιακό δίσκο σε παραγωγή της Αλίκης Καγιαλόγλου από την εταιρία της «ΣΥΝ ΑΘΗΝΑ ΚΑΙ ΧΕΙΡΑ ΚΙΝΕΙ».

 

«Η Αλίκη Καγιαλόγλου τραγουδά Fados και διαβάζει τη Θαλασσινή Ωδή, του Fernando Pessoa»
Κλασική & πορτογαλική κιθάρα: Μιχάλης Σουρβίνος
Κλασική κιθάρα: Δημήτρης Χριστοφίδης

 

28 Φεβρουαρίου, 1 & 8 Μαρτίου

 

Πρόκειται για μια παράσταση Μουσικής και Λόγου, στην οποία η Αλίκη Καγιαλόγλου  τραγουδά τα αγαπημένα της Fados και διαβάζει τη «Θαλασσινή Ωδή» του Fernando Pessoa, αυτή τη μεγαλειώδη ποιητική σύνθεση του πορτογάλου συγγραφέα, πάνω στο μύθο της ελεύθερης περιπέτειας του ανθρώπινου πνεύματος, υπογεγραμμένη από το alter ego του, Alvaro De Campos, σε μετάφραση Μαρίας Παπαδήμα.
Επιλογή τραγουδιών, σύνθεση κειμένων, αφήγηση, τραγούδι, παραγωγή: Αλίκη Καγιαλόγλου
(κυκλοφορεί και σε CD από την εταιρία της ΑΚ, «ΣΥΝ ΑΘΗΝΑ ΚΑΙ ΧΕΙΡΑ ΚΙΝΕΙ».)

«As time goes by» ή πάθος για τον κινηματογράφο
Τραγούδια από τον Διεθνή & τον Ελληνικό Κινηματογράφο
πιάνο: ο συνθέτης Νίκος Πλατύραχος

 

14 & 15 Μαρτίου
21 & 22 Μαρτίου

Περίφημα τραγούδια (σε μουσική του Alex North, του Nino Rota, του Μάνου Χατζιδάκι, του Σταύρου Ξαρχάκου, του Μίκη Θεοδωράκη, του D. Raksin, του Ν. Πλατύραχου κ.α. από περίφημες ταινίες (Johnny Guitar, Laura, η Αλίκη στο Ναυτικό, ο Ρόκκο και τ΄ αδέρφια του, Gilda, Λόλα κ.α.)

Ο Νικηφόρος Βρεττάκος , ο Γιάννης Ρίτσος , ο Νίκος Γκάτσος και ο Μανώλης Αναγνωστάκης
Πιάνο: Φρίξος Μόρτζος
Κιθάρα: Νίκος Μανιταράς

 

28 & 29 Μαρτίου
4 & 5 Απριλίου

 

... Μπαίνω στο χώρο του τραγουδιού από την πόρτα... της ποίησης. Ο νικηφόρος Βρεττάκος και ο Γιάννης Ρίτσος με καλούν και τραγουδώ στις εκδηλώσεις τις αφιερωμένες στο έργο τους. «Το όνομά σου Αλληλούια πάνω στο Έβερεστ» και «Επιτάφιος» είναι τα πρώτα ποιήματα που τραγουδώ. Αργότερα ήρθαν οι «Αντικατοπτρισμοί» και οι «Μπαλάντες»... Ευτυχώς, τους γνώρισα και από κοντά...

Η Αλίκη Καγιαλόγλου διαβάζει και τραγουδά Παπαδιαμάντη
σε μουσική Άκη Μπαλτά

 

11& 12 Απριλίου

 

Ένας μουσικοθεατρικός μονόλογος που βασίζεται σε 5 διηγήματα του συγγραφέα και σε μελοποιημένους στίχους του, που μας οδηγεί σε μια διαφορετική προσέγγιση του κόσμου του Παπαδιαμάντη.
Το έργο παρουσιάστηκε για πρώτη φορά με τη μορφή κοντσέρτου, υπό την διεύθυνση του συνθέτη, στον ιερό χώρο της Αποκάλυψης στην Πάτμο το 2002 και έχει κυκλοφορήσει σε ψηφιακό δίσκο σε παραγωγή της Αλίκης Καγιαλόγλου από την εταιρία της «ΣΥΝ ΑΘΗΝΑ ΚΑΙ ΧΕΙΡΑ ΚΙΝΕΙ».

Σχετικές ειδήσεις
Sold out - Ο Γιώργος Νταλάρας με τα τραγούδια του Σταύρου Κουγιουμτζή στο Βεάκειο Θέατρο
31.08.2016 10:06
Τα τραγούδια του μεγάλου συνθέτη Σταύρου Κουγιουμτζή θα φέρει στο Βεάκειο Θέατρο του Πειραιά, στη μοναδική στάση της περιοδείας του στην Αττική ο Γιώργος Νταλάρας.
Ο Γιώργος Νταλάρας ταξιδεύει στην Ελλάδα με τα τραγούδια του Σταύρου Κουγιουμτζή
16.06.2016 10:02
Με τα τραγούδια του μεγάλου συνθέτη Σταύρου Κουγιουμτζή θα μας ταξιδέψει ο Γιώργος Νταλάρας το φετινό καλοκαίρι με οδηγό την μεγάλη αγάπη του για τον «αγαπημένο συνθέτη της ζωής του».
Ο Συνθέτης επιλέγει: Ο Δημήτρης Καμαρωτός στο Θέατρο Πόρτα
11.03.2016 11:14
Στις Τρίτες Παράλληλες στο θέατρο Πόρτα εχουμε την χαρά να φιλοξενούμε τον καταξιωμένο συνθέτη και σκηνοθέτη ήχου Δημήτρη Καμαρωτό σε μια σπάνια συναυλία για το κοινό στις 15 Μαρτίου και ώρα 21.15, πλαισιωμένο απο μια ομάδα επιλέκτων μουσικών ο καθένας με την δική του μοναδική μουσική πορεία.
«Μουσικοί συσχετισμοί» με τον Άρη Γραικούση στο Athenaeum
22.02.2016 14:41
Ο Άρης Γραικούσης σ' ένα ρεσιτάλ αντιθέσεων και εναλλαγών, ερμηνεύει στο πιάνο διαχρονικά "κλασσικά" κομμάτια και τραγουδάει επιλεγμένα τραγούδια, το Σάββατο 27 Φεβρουαρίου 2016 στο Athenaeum.
Κύκνειο άσμα και Πέντε τραγούδια για το νερό του Σούμπερτ στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών
02.02.2016 11:30
Η υψίφωνος Λένια Ζαφειροπούλου και η πιανίστα Αλεξάνδρα Παπαστεφάνου παρουσιάζουν, το Σάββατο 6 Φεβρουαρίου στις 8:30 μ.μ. στην Αίθουσα Δημήτρης Μητρόπουλος, «Πέντε τραγούδια για το νερό» του Φραντς Σούμπερτ (1797-1828) καθώς και το «Κύκνειο άσμα» (Schwanengesang), την τελευταία μεγάλη σύνθεση για φωνή και πιάνο του σπουδαίου ρομαντικού συνθέτη.