H δημιουργική ομάδα του BIOS και οι a:formal παρουσιάζουν τον θρυλικό drum ‘n bass παραγωγό Dom &Roland, που θα εμφανιστεί 

στο BIOS για ένα special old school set, θυμίζοντάς μας την χρυσή εποχή του drum ‘n bass, και τους  σκοτεινούς Kryptic Minds, με ένα από τα καλύτερα dubstep άλμπουμ της χρονιάς, σε μια ακόμη μοναδική βραδιά αφιερωμένη στο μπάσο. 

Dom & Roland


O Dom & Roland είναι ο Dominic Angas, ένας από τους πιο αυθεντικούς και δημιουργικούς παραγωγούς του drum ‘n bass. Κατάγεται από το Λονδίνο και μεγάλωσε σε ένα περιβάλλον γεμάτο μουσική, καθώς και οι δύο γονείς του είναι τραγουδιστές όπερας. Έτσι, ο Dom έμαθε να παίζει πολύ καλά πιάνο και τρομπόνι από  νεαρή ηλικία.

Ο μουσικός επαγγελματικός του προσανατολισμός ήρθε πολύ φυσικά, όταν ο παραγωγός και φίλος του Nico Sykes τον παρότρυνε να ασχοληθεί με την μουσική παραγωγή, καθώς το μόνο που χρειαζόταν ήταν ένα sampler και ένας υπολογιστής. Ο Dom επέλεξε έτσι το πρώτο του sampler  να είναι ένα Roland S760 κόντρα στο ρεύμα της εποχής, που ήθελε τον Akai εξοπλισμό πιο δημοφιλή στον μουσικό κόσμο. Το Roland sampler  του αποτέλεσε και έμπνευση για το καλλιτεχνικό του ψευδώνυμο Dom & Roland.

Οι πρώτες του κυκλοφορίες  ήρθαν  το 1994 στην Saigon, τη δισκογραφική του φίλου  του Nico Sykes, και γίνανε σύντομα συνώνυμες με τον σκοτεινό και βιομηχανικό ήχο του techstep drum ‘n bass. Η ποιότητα των παραγωγών του Dom απαιτούσε και τον κατάλληλο τεχνικό εξοπλισμό που φρόντισε να αποκτήσει με ένα στούντιο που έφτιαξε, δανειζόμενος χρήματα για να εξελίξει ακόμη περισσότερο τον ήχο του .

Από τότε ακολούθησαν πολυάριθμες κυκλοφορίες και συνεργασίες με καλλιτέχνες όπως ο Ed Rush, ο Trace και ο Optical μεταξύ άλλων. Στην διάρκεια αυτών των συνεργασιών, ο Dom  δημιούργησε το Tramen break, breakbeat που στην συνέχεια χρησιμοποιήθηκε από  πολλούς καλλιτέχνες της drum ‘n bass σκηνής.

Το πρώτο του άλμπουμ με τίτλο Industry κυκλοφόρησε το 1998 από την Moving Shadow και ακολούθησε μια σειρά από κυκλοφορίες EP  όπως το Parasite, το Killa Bullet, το Can’t punish me με τρομερή απήχηση στα κλαμπ της Μεγάλης Βρετανίας  και με αποκορύφωμα ένα remix στο Terrorist που συμπεριλήφθηκε στο Killa Bites EP το οποίο εξαντλήθηκε την πρώτη μέρα κυκλοφορίας του! Την περίοδο όλης αυτής της δημοσιότητας του ζητήθηκε να γράψει μουσική για το παιχνίδι Midnight Club για το Playstation 2. Ακολούθησαν άλλα δύο άλμπουμ στην Moving Shadows όταν  ο Dom αποφάσισε να ιδρύσει την δική του δισκογραφική εταιρεία την  Dom & Roland Productiοns.

O Dom εκτός από την μουσική παραγωγή ασχολείται και με την μουσική τεχνολογία, δοκιμάζοντας και εξελίσσοντας μουσικά software και συνεργάζεται με εταιρίες όπως η Native Instruments και η  Sonalksis. Το Νοέμβριο του 2009 κυκλοφόρησε το πέμπτο άλμπουμ του, με τίτλο No Strings Attached, στο οποίο υπάρχουν συνεργασίες με ονόματα όπως ο Amon Tobin, o Νoisia o Hive, o Rob Playford  και με αφορμή του οποίου ο Dom βρίσκεται σε περιοδεία σε μια σειρά από Dj sets με τον δυναμικό και αυθεντικό ήχο του.

http://www.domandroland.com/
http://www.myspace.com/domandrolandproductions

Kryptic Minds

Οι Κryptic Minds είναι ο Si και ο Leon από το Λονδίνο που ξεκίνησαν να κάνουν  μουσικές παραγωγές εδώ και 10 χρόνια με προτίμηση στο σκοτεινό και αυθεντικό drum ‘n bass. Το 2009 οι μουσικές τους αναζητήσεις επηρεάζονται από την έκρηξη της παγκόσμιας σκηνής του dubstep και κυκλοφορούν το One Of Us στην Swamp81, την δισκογραφική εταιρεία του Loefah, μέλος των θρυλικών Digital Mystikz, που μαζί με τον Mala και τον Burial αποτελούν τις βασικές επιρροές των Kryptic Minds στην dubstep πορεία τους. Ο ήχος των Kryptic Minds διατηρεί μια ισορροπία στις εντάσεις και τις αντιθέσεις που κρύβει το dubstep ως μουσική φόρμα, επικεντρώνοντας σε επιμέρους στοιχεία που δημιουργούν  βάθος και μυστήριο.

Το όνομα Κryptic Minds αρχικά το χρησιμοποιούσε μόνο ο Si, όταν όμως εκείνος και ο Leon  αποφάσισαν να συνεργαστούν, χρησιμοποίησαν το Kryptic Minds για να υπογράψουν τις κοινές παραγωγές τους. Έχοντας στο ενεργητικό τους κυκλοφορίες στις σημαντικότερες drum ‘n bass εταιρείες όπως: Penetration, Renegade Hardware, Tech Freak, Freak Recordings και Metalheadz, ιδρύουν το δικό τους label την Defcom Records, αλλά και την Osiris Music δισκογραφικό label το οποίο καλύπτει μια ευρύτερη γκάμα μουσικών ειδών.

Στην συνέχεια κυκλοφορούν 27 singles συμπεριλαμβανομένου των Take the Pain away και No Escape, όπως και το ντεμπούτο άλμπουμ τους Lost All Faith το οποίο συμπεριλήφθηκε στην λίστα του  περιοδικού ATM με τα καλύτερα drum ‘n bass άλμπουμ όλων των εποχών. Υποψήφιο καλύτερο άλμπουμ της χρονιάς για το 2010 στο Dubstepforum.com  είναι, όμως, και το σκοτεινό One Of Us ,μια από τις κυκλοφορίες που ξεχώρισαν  στην dubstep κοινότητα για την ποιότητα του ήχου της.

http://www.myspace.com/krypticminds1

Σεμινάριο

Την επόμενη ημέρα, την Κυριακή 30 Ιανουαρίου 2011, οι Kryptic Minds θα πραγματοποιήσουν για όσους ενδιαφέρονται ένα σεμινάριο με τίτλο \”Red Bull Music Academy workshop with Kryptic Minds – Choosing sounds and using effects to create depth in a mixshop\”.

Το πρώτο RBMA Workshop του 2011 είναι πρακτικό και παρουσιάζεται από ένα απ\’τα μεγαλύτερα ονόματα της παγκόσμιας Bass Culture σήμερα, τους Kryptic Minds.ds and using effects to create depth in a mixshop.