Η χριστουγεννιάτικη και πολύ ενδιαφέρουσα πρόταση του Μουσείου Μπενάκη, θα πραγματοποιηθεί στο κτίριο της Οδού Πειραιώς, το Σάββατο 22 και 29 και την Κυριακή 23 και 30 Δεκεμβρίου 2007.

Η χριστουγεννιάτικη και πολύ ενδιαφέρουσα πρόταση του Μουσείου Μπενάκη, θα πραγματοποιηθεί στο κτίριο της Οδού Πειραιώς, το Σάββατο 22 και 29 και την Κυριακή 23 και 30 Δεκεμβρίου 2007.

Ηθοποιοί που κινούνται σαν να ήταν κούκλες, κούκλες που αυτοσχεδιάζουν σαν να ήταν ηθοποιοί, λιλιπούτειοι θεατές που γίνονται ήρωες, εικόνες που ζωντανεύουν, σκηνικά αντικείμενα που περπατάνε, κοστούμια σαν να ξεκολλούν από τις ζωγραφιές, ήχοι, ατίθασες νότες, μουσικές, φώτα, φωτογραφικές διαφάνειες, όλα συμπλέκονται και μας μεταφέρουν στο ονειρικό σύμπαν της ζωγραφικής του Νίκου Αναγνωστόπουλου και στον θαυμαστό κόσμο του εικαστικού θεάτρου της Εμμανουέλας Καποκάκη, καλώντας μικρούς και μεγάλους να συμμετάσχουμε στην εξέλιξη της παράστασης.

Η γιορτινή ζωντανή σκηνοθεσία για παιδιά αφορά τα έργα \”Ο βασιλιάς και τα αηδόνια του\”, \”Η ψαρού και ο άντρας της και το ψάρι που πετάε\”, και είναι βασισμένη στα παραμύθια που έχει ζωγραφίσει για τις εκδόσεις Ιωάννου, ο εικαστικός καλλιτέχνης Νίκος Αναγνωστόπουλος.

Τα παιδιά θα έχουν την ευκαιρία να ζήσουν για λίγο μέσα στο παραμύθι και να έρθουν σε επαφή με τις τέχνες που συνθέτουν την παράσταση, τη ζωγραφική, το θέατρο και τη μουσική.

Η ζωντανή σκηνοθεσία είναι της Εμμανουέλας Καποκάκη, τα σκηνικά και τα κοστούμια του Νίκου Αναγνωστόπουλου, η ζωντανή μουσική του Κώστα Ανδρέου και οι φωτισμοί της Ελενας Μαργαριτίδου.

Παίζουν οι ηθοποιοί: Εμμανουέλα Καποκάκη, Αριστέα Κοντραφούρη, Κώστας Κορωναίος ενώ το κοινό συμμετέχει ενεργά στις παραστάσεις.

Ο αριθμός των θέσεων είναι περιορισμένος και καλό θα ήταν τα παιδιά που επιθυμούν να συμμετάσχουν να είναι σχολικής ηλικίας.Τα παιδιά που επιθυμούν να συμμετάσχουν στην παράσταση, πρέπει να φορούν σκούρα μονόχρωμα ρούχα, κατά προτίμηση μπλε ή μαύρα.

INFO

Μουσείο Μπενάκη, Κτίριο Οδού Πειραιώς, Αμφιθέατρο
Πειραιώς 138 & Ανδρονίκου
Κρατήσεις θέσεων: (210) 3671067, (210) 3671070, 12:00-14:00
Διάρκεια παράστασης: 70 λεπτά
Ημέρες και ώρες παραστάσεων:
Σάββατο 22 & Κυριακή 23 Δεκεμβρίου, 17.00
Σάββατο 29 & Κυριακή 30 Δεκεμβρίου, 17.00