Τρίτη, 28 Φεβρουαρίου 2017

Καταστασιόν Απελπιστίκ στο Gialino Up Stage

Καταστασιόν Απελπιστίκ στο  Gialino Up Stage
Το "Καταστασιόν Απελπιστίκ" του Αλέξη Ανδρίτσου είναι μια σάτιρα για την Παγκόσμια Κρίση - Ελληνική Ευημερία. Μια ανεξάρτητη παραγωγή

από την Θεατρική Ομάδα Amnimonius και τον Αλέξη Ανδρίτσο που θα παρουσιαστεί από την Κυριακή 30/1 και κάθε Κυριακή, για λίγες μόνο παραστάσεις στο Gialino Up Stage (Γυάλινο Μουσικό Θέατρο).

 

Σύνοψη:

Ο Αριστοφάνης ξυπνάει απ' τη λήθη της ιστορίας και βρίσκεται ξαφνικά στη σύγχρονη Ελλάδα. Μπερδεμένος και σαστισμένος από τις τεράστιες αλλαγές που έχουν συμβεί στη χώρα του, αντί για εξέλιξη ανακαλύπτει οπισθοδρόμηση! Και το χειρότερο γι’ αυτόν, βλέπει ένα νέο Αριστοφάνη να έχει γεννηθεί! Αποφασίζει λοιπόν, ν' απευθυνθεί στην Πυθία για να λύσει τις απορίες του αλλά, εκείνη καταφέρνει να τον μπερδέψει ακόμα περισσότερο!!!


Δύο σύγχρονα ζευγάρια ένα της πόλης κι ένα της επαρχίας, μπερδεύονται στην ιστορία, κριτικάροντας περσόνες και καταστάσεις της σύγχρονης ελληνικής πραγματικότητας -που αλλάζουν τις ζωές τους καθημερινά- για να καταλήξουν στη ρίζα του κακού τη νοοτροπία του Έλληνα που κλίνεται στη φράση “Δεν Νογάω Τίποτα” κοινώς ΔΝΤ...!!!


Άποψη του Συγγραφέα: «Μια ανατρεπτική ματιά του Κοινωνικού Γίγνεσθαι πάνω στην πιο μεγάλη 'αλλαγή εποχής' της νεότερης ιστορίας του Δυτικού Πολιτισμού. Μια φρέσκια νεανική παράσταση με στοιχεία αντισάτιρας και τους προβληματισμούς των νέων στην εποχή της Παγκόσμιας Κρίσης – Ελληνικής Ευημερίας...!!!»

 

Παίζουν
Αριστοφάνης Αλέξης Ανδρίτσος
Ντίνος Χάρης Γεωργιάδης
Στέλλα Χρυσή Γεράρδη
Πυθία Πετρούλα Χατζηνικολάου
Μαρίτσα Σουζάνα Βαρτάνη
Κώτσος Γιώργος Μαγγίνης

 

Συντελεστές
Κείμενο - Σκηνοθεσία Αλέξης Ανδρίτσος
Σκηνογραφία Κατερίνα Αϊναροζίδου
Βοηθός Σκηνοθέτη Βίκυ Βέρρα

Κοστούμια Σοφία Αλεξανιάν

Υπεύθυνη επικοινωνίας: Ελεάννα Φραγκιαδάκη

 

Διαβάστε επίσης: http://www.culturenow.gr/interviews/Αλέξης_Ανδρίτσος:_Δεν_γίνεται_να_είσαι_και_Αριστοφάνης_και_μέλος_του_συστήματος_εξουσίας!.html

Σχετικές ειδήσεις
Ο Χριστόφορος Ζαραλίκος στο Kremlino stage
12.10.2016 12:16
Το «Kremlino stage» η νέα μουσική σκηνή του Πειραιά υποδέχεται τον Χριστόφορο Ζαραλίκο για μία stand up comedy παράσταση που δεν θα ξεχάσει κανείς!
Εφτιχομανία f65... στο Γυάλινο Up Stage
27.09.2016 12:54
Η Εφτιχομανία F65, μία θεατροποιημένη παράσταση στον κόσμο του εξαγνισμού και της λύτρωσης, έρχεται από την Πέμπτη 20 Οκτωβρίου 2016 και κάθε Πέμπτη στις 9:15 στο Γυάλινο – Up Stage.
«Τα νερά του μετανάστη» και «Ηρωικές έξοδοι» στο Open Stage της Πειραματικής Σκηνής
01.06.2016 11:33
Η Πειραματική Σκηνή -1 του Εθνικού Θεάτρου παρουσιάζει την Τετάρτη 1η Ιουνίου 2016, στο πλαίσιο του Open Stage, την performance «Τα νερά του μετανάστη», του Ζαφείρη Νικήτα, και το ιδιότυπο ντοκιμαντέρ «Ηρωικές έξοδοι», της Χριστιάνας Γαλανοπούλου.
Σκηνές μάχης ή ο πόλεμος είναι ωραίος, στο Open Stage της Πειραματικής Σκηνής
17.05.2016 15:44
Στο πλαίσιο του Open Stage της Πειραματικής Σκηνής -1 του Εθνικού Θεάτρου, θα παρουσιαστεί η περφόρμανς Σκηνές μάχης ή “ο πόλεμος είναι ωραίος”.
Ο Άγγελος Παπαδημητρίου και η Μάρθα Φριντζήλα στο Open Stage της Πειραματικής Σκηνής

09.05.2016 13:59
Στο πλαίσιο του Open Stage της Πειραματικής Σκηνής -1 του Εθνικού Θεάτρου, με τίτλο «Η ζωή μου στο θέατρο», φιλοξενούνται την Τετάρτη 11 Μαΐου, οι καλλιτέχνες: Άγγελος Παπαδημητρίου και Μάρθα Φριντζήλα.