Σάββατο, 3 Δεκεμβρίου 2016

Chips του Βασίλη Φλώρου στο Pocket Theatre

Chips του Βασίλη Φλώρου στο Pocket Theatre
H Θεατρική Ομάδα Ωκύτοπο θα παρουσιάσει στο Pocket Theatre τη μαύρη κωμωδία «CHIPS» σε κείμενο και σκηνοθεσία

του Βασίλη Φλώρου, από την Παρασκευή 21 Ιανουαρίου 2011.

 

Τρεις άνθρωποι ψάχνουν έναν θησαυρό μια νύχτα μέσα σ\' ένα νεκροταφείο. Καθώς ψάχνουν, το ταξίδι στον ψυχονού τους ήδη έχει αρχίσει χωρίς να το καταλάβουν. Η κοσμική συνείδηση που εμφανίζεται ως Τειρεσίας, τους προειδοποιεί...

 

Το έργο είναι μια μαύρη κωμωδία, μια καυστική σάτιρα και μια κριτική ματιά πάνω στα προβλήματα και στις αγωνίες του σημερινού ανθρώπου, που τον οδηγούν στον εύκολο πλουτισμό και τις τεχνολογικές ψευδαισθήσεις.

 

Βασίλης Φλώρος

Γεννήθηκε στην Καλαμάτα και έχει καταγωγή από το Παλαιόκαστρο (Ξηροκάσι)  Μεσσηνίας. Είναι απόφοιτος  του πολιτικού τμήματος της Νομικής Σχολής Αθηνών καθώς επίσης και της Δραματικής Σχολής Μαίρης Βογιατζή- Τράγκα.


Από το 1990 έως το 2002 εργάστηκε ως ηθοποιός στο θέατρο σε Αθηναϊκούς Θιάσους (Σίσκου, Φασουλή, Καρύδη, Αντωνίου , Βασιλάκου, Ρόμα, Στρατή) και ΔΗΠΕΘΕ και συμμετείχε σε τηλεοπτικές σειρές.
Ζει στην Καλαμάτα και εργάζεται ως δάσκαλος θεατρικής αγωγής και ως εμψυχωτής θεατρικού παιχνιδιού σε συνεργασία με Δήμους, Συλλόγους, θεατρικές ομάδες, ΚΕΕ κ.τ.λ.


Συνεργάστηκε με την Πειραματική Σκηνή Καλαμάτας, το ΚΥΠΕΨΟ και με ομάδες ψυχοκινητικής ανάπτυξης & έκφρασης στο ΚΕΚΥΚΑΜΕΑ. Υπήρξε υπεύθυνος του θεατρικού εργαστηρίου του ΔΗΠΕΘΕΚ. Σκηνοθέτησε σε ερασιτεχνικούς θιάσους έργα των Τσέχοφ, Γκούντμαν, Μανιώτη, Κεχαϊδη, Ντάριο Φο, Ντυπά, κ.τ.λ.
Εκτός από την συγγραφή θεατρικών έργων έχει εκδώσει πέντε βιβλία σχετικά με την ποίηση και λογοτεχνία . (Δυτικές Ινδίες)

 

Συντελεστές
Κείμενο- Σκηνοθεσία: Βασίλης Φλώρος
Χορογραφίες: Ευγενία Παπαμικρούλη
Σκηνικά: Παναγιώτης Σγουρός
Επιμέλεια Μουσικής: Παναγιώτης Σταθέας
Φωτισμοί: «Εικόνα- Φως- Ήχος»
Βοηθός Σκηνοθέτη: Μαρία Χρυσού

Παίζουν
Γιάννης Χριστόπουλος (Ζίνο), Δημήτρης Δημητρίου (Μπίλυ), Γιώργος Μαυρέας (Κόρακας), Πέτρος Στεφανέας (Τειρεσίας)

 

Χορός
Ειρήνη Τσουκαλοχωρίτου, Βιβή Σαμπαζιώτη, Μαρία Βλαχοπούλου, Μαρία Τζιφή, Γεωργία Λύγκρη, Γεωργία Παναγιωτοπούλου, Άντα Κούτρου

Σχετικές ειδήσεις
Συρανό Ντε Μπερζεράκ, του Εντμόν Ροστάν στο Θέατρο Κάστρου Καλαμάτας
18.08.2016 11:06
Στις 24 και 25 Αυγούστου 2016, ο «Συρανό Ντε Μπερζεράκ» του Εντμόν Ροστάν με τον Βασίλη Χαραλαμπόπουλο και σε σε σκηνοθεσία Γιάννη Κακλέα, θα παρουσιαστεί στο Θέατρο Κάστρου στη Καλαμάτα.
O Συρανό με τον Βασίλη Χαραλαμπόπουλο στα Ιωάννινα
20.07.2016 11:18
Η ηρωική κωμωδία του Εντμόν Ροστάν «Συρανό ντε Μπερζεράκ» σε σκηνοθεσία Γιάννη Κακλέα με τον Βασίλη Χαραλαμπόπουλο θα παρουσιαστεί στα Ιωάννινα στο Υπαίθριο Θέατρο Ε.Η.Μ. (Φρότζος) την Τετάρτη 27 και την Πέμπτη 28 Ιουλίου 2016.
Συρανό ντε Μπερζεράκ, με τον Βασίλη Χαραλαμπόπουλο στο Θέατρο Δάσους
07.07.2016 16:37
Η μεγάλη επιτυχία που μονοπώλησε δύο θεατρικές περιόδους και γνώρισε την ανταπόκριση κοινού και κριτικών, η ηρωική κωμωδία του Εντμόν Ροστάν, «Συρανό ντε Μπερζεράκ», σε σκηνοθεσία Γιάννη Κακλέα με τον Βασίλη Χαραλαμπόπουλο στον ομώνυμο ρόλο και την Δήμητρα Ματσούκα στον ρόλο της Ρωξάνης, θα παρουσιαστεί στο Θέατρο Δάσους, στις 25 και 26 Ιουλίου 2016.
Ο Συρανό με τον Βασίλη Χαραλαμπόπουλο σε καλοκαιρινή περιοδεία
26.05.2016 12:12
Η μεγάλη επιτυχία που μονοπώλησε δύο θεατρικές περιόδους και γνώρισε την ανταπόκριση κοινού και κριτικών, η ηρωική κωμωδία του Εντμόν Ροστάν, «Συρανό ντε Μπερζεράκ», σε σκηνοθεσία Γιάννη Κακλέα με τον Βασίλη Χαραλαμπόπουλο στον ομώνυμο ρόλο και την Δήμητρα Ματσούκα στον ρόλο της Ρωξάνης, ετοιμάζεται να ταξιδέψει σε όλα τα μεγάλα φεστιβάλ της Ελλάδας για την καλοκαιρινή περίοδο του 2016.
Η Αντιγόνη σε σκηνοθεσία Τερζόπουλου στο εξώφυλλο του American Theatre
30.12.2015 15:02
Ως μια ξεχωριστή επιτυχία της Αμερικανικής θεατρικής σεζόν παρουσιάζεται στο εξώφυλλο του American Theatre, του μεγαλύτερου Αμερικανικού θεατρικού περιοδικού (τεύχος Ιανουαρίου 2016) η φωτογραφία της "Αντιγόνης" που σκηνοθέτησε ο Θεόδωρος Τερζόπουλος στο Wilma theater, στη Φιλαδέλφεια,. Στη φωτογραφία διακρίνονται η Sarah Glyko στον ρόλο της Ισμήνης και ο χορός (photo: Johanna Weber).