H γκαλερί Bernier‐Eliades εγκαινιάζει την ατομική έκθεση του Lionel Εstève. O Lionel Εstève δημιουργεί έργα που χαρακτηρίζονται από ακραίες διαστάσεις,

έντονους συνδυασμούς χρωμάτων και ποικιλία υλικών. Στοιχεία όπως πέτρες, λάστιχο, σχοινί, ύφασμα, σύρμα και χαρτί, συνδυάζονται για να προκύψουν γλυπτά, σχέδια ή κολλάζ που ταλαντεύονται ανάμεσα στην αναπαράσταση και την αφαίρεση.

Κάθε έργο του Lionel Εstève μπορεί να οριστεί ως ένα τρισδιάστατο σχέδιο μέσα στο οποίο τα χρώματα αιωρούνται είτε γρήγορα είτε αργά. Τα έργα του, ταυτόχρονα εύθραυστα και χωρίς συγκεκριμένη μορφή, αποπνέουν δύναμη και αντί να μαγνητίζουν τη ματιά του θεατή την κατευθύνουν πέρα από αυτά, δημιουργώντας την ψευδαίσθηση μίας ατέρμονης πραγματικότητας και μιας άλλης διάστασης.
Στην καινούργια του έκθεση, τη δεύτερη ατομική που πραγματοποιεί ο καλλιτέχνης στη γκαλερί Bernier / Eliades, θα παρουσιάσει μια σειρά από γλυπτά, κολλάζ, μικρά και μεγάλα σχέδια.

Τα έργα του, όντας ταυτόχρονα χιουμοριστικά και εξωπραγματικά, συνθέτουν ένα μικρό σύμπαν που μοιάζει να αναπαριστά κάτι γνώριμο και οικείο. Οι έντονες διαφορές που παρατηρεί κανείς στις διαστάσεις τους δεν είναι ένα είδος τεχνάσματος ή μορφικό παιχνίδι. Σύμφωνα με τους ισχυρισμούς του καλλιτέχνη, η ουσία και η απήχηση ενός έργου καθορίζονται από τη συμπύκνωση ή τη μεγέθυνση, και όχι από το φυσικό μέγεθος.

O Lionel Εstève (Λιονέλ Εστέβ) γεννήθηκε στη Λυών της Γαλλίας το 1967. Ζει κι εργάζεται στις Βρυξέλλες.Τα έργα του έχουν συμπεριληφθεί σε σημαντικές εκθέσεις μεταξύ άλλων:
\”Involution\” (CAC de Brétigny, 1995), \”Amicalement vôtre\” (Musée des Beaux‐Arts de Tourcoing, 2004) and \”Migrateur\” (Musée d\’Art Moderne de la V ille de Paris, 2003, curated by Hans‐Ulrich Obrist)

Την Πέμπτη 27 Ιανουαρίου, 8:00‐10:00 το βράδυ, ο καλλιτέχνης θα παρευρίσκεται στα εγκαίνια.