Δευτέρα, 23 Ιανουαρίου 2017

Βικτωρία Ταγκούλη-Χρίστος Θεοδώρου live στο ΚοοΚοο

Βικτωρία Ταγκούλη-Χρίστος Θεοδώρου live στο ΚοοΚοο
Με αφορμή την δεύτερη δισκογραφική δουλειά τους «Φωτο.βόλτα» σε στίχους Διαμαντή Γκιζιώτη και μουσική Χρίστου Θεοδώρου, η

Βικτωρία Ταγκούλη και ο συνθέτης Χρίστος Θεοδώρου ξεκινούν τις ζωντανές εμφανίσεις τους και παρουσιάζουν μία νέα πρόταση στο καθιερωμένο live, τόσο στην μουσική δομή του όσο και στην παρουσίασή του.

 

Η παράσταση «Φωτο.βόλτα» ξεκινάει το «live» ταξίδι της στις 26 Ιανουαρίου από το ΚοοΚοο με την παρουσία αγαπημένων φίλων και συνεργατών των δύο καλλιτεχνών. Μαζί τους θα βρεθούν επί σκηνής η ηθοποιός Μαρία Καβογιάννη, η Ελένη Πέτα , ο Απόστολος Ρίζος, η Μαρία Παπαγεωργίου ενώ ταυτόχρονα στο χώρο θα φιλοξενείται η έκθεση φωτογραφίας της φωτογράφου Λένας Τριάντη με θέμα «Τα ταξίδια».

 

Η Βικτωρία Ταγκούλη, με την ιδιαίτερη φωνή και ερμηνεία της, μεταφέρει τις εικόνες των κομματιών σαν ένα ανθρώπινο φωτοβολταϊκό και μετατρέπει την ενέργεια σε εικόνα και τραγούδι, μέσα σε ένα περιβάλλον καθαρά εικαστικό.

 

Τα τραγούδια της παράστασης, πέραν αυτών του δίσκου, είναι διασκευές του Χρίστου Θεοδώρου, πάνω σε κλασικά παλαιότερα ή πιο σύγχρονα κομμάτια, από το “O Superman” της Laurie Anderson, το “Toi & moi” του Gregoire, τον “Καθρέφτη” του Φοίβου Δεληβοριά, μέχρι το “Total Eclipse” του Klaus Nomi και από το “In a manner of speaking” των Tuxeedomoon μέχρι το “Je veux” της Zaz, το “Τυχερό μου αστέρι” του Κωνσταντίνου Βήτα και το “Τρένο” –Τρύπες.

 

Ενορχήστρωση: Sam Marlieri - Χρίστος Θεοδώρου

Παίζουν οι μουσικοί:

Χρίστος Θεοδώρου πιάνο-πλήκτρα, Sam Marlieri σαξόφωνο-electronics, Γιάννης Βουτσινάς μπάσο , Νίκος Παγώνης ντραμς, Γιώργος Τσουράπης κιθάρες

Special guests:

Μαρία Καβογιάννη, Ελένη Πέτα, Απόστολος Ρίζος, Μαρία Παπαγεωργίου

Σχετικές ειδήσεις
25.11.2016 11:12
"Οι 12 Ένορκοι (12 Angry Men)"είναι η 2η κατά σειρά δισκογραφική δουλειά του Γιώργου Περού. Μετά το album "Δύο Κόσμοι" (2014) και την διασκευή στο "Απόψε φίλα με" του Μανώλη Χιώτη ο Γιώργος Περού παρουσιάζει ένα νέο, ιδιαίτερο album με την μουσική και τα τραγούδια που έγραψε για την ομώνυμη θεατρική παράσταση που συνεχίζει την επιτυχημένη πορεία της για 3η χρονιά στο θέατρο Αλκμήνη.
19.10.2016 09:41
Ο συνθέτης Γιώργος Καγιαλίκος τρία χρόνια μετά τα «Εννέα κρυμμένα τραγούδια», παρουσιάζει τη δεύτερη δισκογραφική του δουλειά, με τίτλο «Φυγή» από τον Μετρονόμο.
Συναυλία με τραγούδια της Disney από την Ανώτερη Σχολή Δραματικής Τέχνης «δήλος»
07.06.2016 15:34
Ο Χρίστος Θεοδώρου και 24 μαθητές της δραματικής σχολής «δήλος» παρουσιάζουν την Παρασκευή 17 Ιουνίου 2016, στο café του Ιανού μία συναυλία με τραγούδια της Disney.
Rousilvo - Ηχόδραμα σαν ιστορία, του Κώστα Θεοδώρου στη Στέγη
23.02.2016 14:59
Ο μουσικοσυνθέτης Κώστας Θεοδώρου –επίσης γνωστός ως Dine Doneff– αποτελεί μια ιδιαίτερη παρουσία στο χώρο της σύγχρονης βαλκανικής σκηνής. Το έργο του, Rousilvo, που θα παρουσιαστεί στις 9 και 10 Μαρτίου στη Μικρή Σκηνή της Στέγης, είναι το αποτέλεσμα μιας μακρόχρονης συνθετικής διαδικασίας και συγκομιδής προσωπικών, και όχι μόνο, βιωμάτων.
Η Βάσια Δανιά live στο PassPort Art
08.02.2016 13:17
H Βάσια Δανιά επιστρέφει στη σκηνή του PassPort ART στις 12 Φεβρουαρίου 2016 και παρουσιάζει το πρώτο της τραγούδι «Ένας μύθος μια φορά» σε μουσική Χρίστου Θεοδώρου και στίχους Μιχάλη Γελασάκη.