Σάββατο, 22 Οκτωβρίου 2016

Ο διάολος στη μποτίλια

Ο διάολος στη μποτίλια
Η θεατρική ομάδα Σκαραβαίοι, παρουσιάζουν κάθε Δευτέρα και Τρίτη στο χώρο Τέχνης Εκβασις την εναλλακτική παράσταση \"Ο διάολος στη μποτίλια\", σε σκηνοθεσία Κώστα Ν. Φαρμασώνη.

Η θεατρική ομάδα Σκαραβαίοι, παρουσιάζουν κάθε Δευτέρα και Τρίτη στο χώρο Τέχνης Εκβασις την εναλλακτική παράσταση \"Ο διάολος στη μποτίλια\", σε σκηνοθεσία Κώστα Ν. Φαρμασώνη.

Πρόκειται για πέντε σκαμπρόζικα παραμύθια της Μάνης, από τις συλλογές των Γιάννη Μανιατέα και Κυριάκου Δ. Κάσση, παρμένα απο ζωντανές αφηγήσεις, που επικεντρώνουν στη σύγκρουση άντρα και γυναίκας, την αντιπαράθεση εξυπνάδας και κουταμάρας, δόλου και δικαιοσύνης και κορυφώνουν στην περίφημη μάχη της γυναίκας με τον ίδιο το διάβολο.

Η παράσταση δίνει ρόλο στον αφηγητή, που αναδεικνύει τη χυμώδη διάλεκτο, ενώ ο βηματισμός της βραδιάς δίνεται ζωντανά από έναν μουσικό , που μεταφέρει εξωτικούς τόνους από όργανα διαφορετικών ηπείρων.


Τους 32 ρόλους ανθρώπων και ζώων παίζουν οκτώ ηθοποιοί οι οποίοι μεταμορφώνονται επί σκηνής. Τα σκηνικά είναι του Κώστα Κουρμουλάκη, τα κοστούμια της Εμμανουέλας Κρουκόβσκι και της Τζωρτζίνας Κωστοπούλου, η μουσική του Γιάννη Ψειμάδα και η κινησιολογία του Βασίλη Μυριανθόπουλου.

Παίζουν: Ζ. Κληματσάκη, Δ. Ποταμίτης, Β. Κουκούτση, Κ. Αυλωνίτης, Γ. Νικολάου , Δ. Λύρας, Χ. Πλατανιώτη, Ν. Φραγκιουδάκης

INFO
Χώρος Τέχνης ΄Εκβασις
Δεληγιάννη 5 (πίσω από το Πάντειο)
Τηλ. επικοινωνίας: 210-2280308
Τιμή εισιτηρίων: 10 ευρώ

Σχετικές ειδήσεις
«Εγώ, η Μάρθα Φρόυντ» για 4η χρονιά στο Θέατρο Τέσσερις Εποχές
30.09.2016 12:15
Η θεατρική ομάδα του Θεάτρου Τέσσερις Εποχές - Γιάννης Μόρτζος συνεχίζει για τέταρτη χρονιά κάθε Δευτέρα στις 19:30 και Τρίτη στις 21:30, από την Δευτέρα 10 Οκτωβρίου 2016 την παράσταση «ΕΓΩ, Η ΜΑΡΘΑ ΦΡΟΥΝΤ» της Γιούλης Ζήκου, βασισμένη στο ομώνυμο μυθιστόρημα της Φωτεινής Τσαλίκογλου.
Από το Σκοτάδι στο Φως, από τη Θεατρική Ομάδα Κωφών
08.08.2016 13:54
Η Θεατρική Ομάδα Κωφών “Τρελά Χρώματα” παρουσιάζει τη παράσταση «Από το Σκοτάδι στο Φως», σε διασκευή – σκηνοθεσία Έλλης Μερκούρη, στις 3 Σεπτεμβρίου 2016 στην Εταιρεία Μακεδονικών Σπουδών, στο πλαίσιο των παράλληλων εκδηλώσεων του 2ου Φεστιβάλ Δάσους.
Πανωραία, του Νάσου Βαγενά σε σκηνοθεσία Θοδωρή Γκόνη στην Καβάλα
15.03.2016 11:44
Η Δημοτική Θεατρική Κοινωφελής Επιχείρηση Καβάλας (ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ.Κ), και η Στέγη Φίλων Γραμμάτων και Τεχνών Δράμας παρουσιάζουν το Σάββατο 26, την Κυριακή 27 και τη Δευτέρα 28 Μαρτίου το έργο του Νάσου Βαγενά «Πανωραία», σε σκηνοθεσία Θοδωρή Γκόνη.
Από το Σκοτάδι στο Φως, από τη Θεατρική Ομάδα Κωφών
24.02.2016 15:25
Στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο του Υπογείου του Ιδρύματος Μιχάλης Κακογιάννης, η Θεατρική Ομάδα Κωφών “Τρελά Χρώματα” παρουσιάζει τη παράσταση «Από το Σκοτάδι στο Φως», σε διασκευή – σκηνοθεσία Έλλης Μερκούρη, για έξι μόνο παραστάσεις 17, 18, 19, 20 και 26, 27 Μαρτίου.
Ο κύκλος των «μάταιων» πράξεων του Σπύρου Τζόκα για δεύτερη χρονιά στο Τρίκυκλο
22.12.2015 15:17
Η θεατρική μουσική παράσταση ιστορικής μνήμης της ομάδας πείρα(γ)μα πάνω τη ζωή και το θάνατο του Ναπολέοντα Σουκατζίδη, «Ο ΚΥΚΛΟΣ ΤΩΝ «ΜΑΤΑΙΩΝ» ΠΡΑΞΕΩΝ» του ΣΠΥΡΟΥ ΤΖΟΚΑ, σε θεατρική διασκευή και σκηνοθεσία ΑΓΓΕΛΙΚΗΣ ΚΑΣΟΛΑ, συνεχίζεται για δεύτερη χρονιά στο «ΤΡΙΚΥΚΛΟ».