Τετάρτη, 22 Φεβρουαρίου 2017

Ο διάολος στη μποτίλια

Ο διάολος στη μποτίλια
Η θεατρική ομάδα Σκαραβαίοι, παρουσιάζουν κάθε Δευτέρα και Τρίτη στο χώρο Τέχνης Εκβασις την εναλλακτική παράσταση \"Ο διάολος στη μποτίλια\", σε σκηνοθεσία Κώστα Ν. Φαρμασώνη.

Η θεατρική ομάδα Σκαραβαίοι, παρουσιάζουν κάθε Δευτέρα και Τρίτη στο χώρο Τέχνης Εκβασις την εναλλακτική παράσταση \"Ο διάολος στη μποτίλια\", σε σκηνοθεσία Κώστα Ν. Φαρμασώνη.

Πρόκειται για πέντε σκαμπρόζικα παραμύθια της Μάνης, από τις συλλογές των Γιάννη Μανιατέα και Κυριάκου Δ. Κάσση, παρμένα απο ζωντανές αφηγήσεις, που επικεντρώνουν στη σύγκρουση άντρα και γυναίκας, την αντιπαράθεση εξυπνάδας και κουταμάρας, δόλου και δικαιοσύνης και κορυφώνουν στην περίφημη μάχη της γυναίκας με τον ίδιο το διάβολο.

Η παράσταση δίνει ρόλο στον αφηγητή, που αναδεικνύει τη χυμώδη διάλεκτο, ενώ ο βηματισμός της βραδιάς δίνεται ζωντανά από έναν μουσικό , που μεταφέρει εξωτικούς τόνους από όργανα διαφορετικών ηπείρων.


Τους 32 ρόλους ανθρώπων και ζώων παίζουν οκτώ ηθοποιοί οι οποίοι μεταμορφώνονται επί σκηνής. Τα σκηνικά είναι του Κώστα Κουρμουλάκη, τα κοστούμια της Εμμανουέλας Κρουκόβσκι και της Τζωρτζίνας Κωστοπούλου, η μουσική του Γιάννη Ψειμάδα και η κινησιολογία του Βασίλη Μυριανθόπουλου.

Παίζουν: Ζ. Κληματσάκη, Δ. Ποταμίτης, Β. Κουκούτση, Κ. Αυλωνίτης, Γ. Νικολάου , Δ. Λύρας, Χ. Πλατανιώτη, Ν. Φραγκιουδάκης

INFO
Χώρος Τέχνης ΄Εκβασις
Δεληγιάννη 5 (πίσω από το Πάντειο)
Τηλ. επικοινωνίας: 210-2280308
Τιμή εισιτηρίων: 10 ευρώ

Σχετικές ειδήσεις
Των λαών η ανεξήγητη υπομονή: παράσταση στο Gazarte για Ημέρες Μπρεχτ στην Αθήνα
20.01.2017 17:31
Με το σύνθημα «Των Λαών η Ανεξήγητη Υπομονή» έρχεται στο Gazarte από το Βερολίνο η πρωτότυπη μουσικό-θεατρική παράσταση που συνενώνει τις «Συνομιλίες Φυγάδων» και το «Αλφαβητάρι Πολέμου» σε κείμενο-ποίηση Bertolt Brecht και μελοποίηση Hanns Eisler, με ζωντανή μουσική, σε σκηνοθεσία Andreas R. Bartsch.
Killing in the name of, από την ομάδα Attact στο Bios
11.11.2016 13:25
Οι Attact παρουσιάζουν στο Bios την παράσταση Killing in the name of, σε σκηνοθεσία του Γιάννη Κουρκουμέλη, από τη Δευτέρα 21 Νοεμβρίου 2016.
Μωρό μου, με την Ρουμπίνη Βασιλακοπούλου στο Χυτήριο
08.11.2016 11:57
Η Ρουμπίνη Βασιλακοπούλου, ερμηνεύει τον ρόλο μιας γυναίκας που «διανυκτερεύει» στον θεατρικό μονόλογο «ΜΩΡΟ ΜΟΥ» σε κείμενο της ίδιας. Την σκηνοθεσία υπογράφει ο Κωνσταντίνος Χατζής. Κάθε Δευτέρα και Τρίτη στο Χυτήριο.
«Εγώ, η Μάρθα Φρόυντ» για 4η χρονιά στο Θέατρο Τέσσερις Εποχές
30.09.2016 12:15
Η θεατρική ομάδα του Θεάτρου Τέσσερις Εποχές - Γιάννης Μόρτζος συνεχίζει για τέταρτη χρονιά κάθε Δευτέρα στις 19:30 και Τρίτη στις 21:30, από την Δευτέρα 10 Οκτωβρίου 2016 την παράσταση «ΕΓΩ, Η ΜΑΡΘΑ ΦΡΟΥΝΤ» της Γιούλης Ζήκου, βασισμένη στο ομώνυμο μυθιστόρημα της Φωτεινής Τσαλίκογλου.
Πανωραία, του Νάσου Βαγενά σε σκηνοθεσία Θοδωρή Γκόνη στην Καβάλα
15.03.2016 11:44
Η Δημοτική Θεατρική Κοινωφελής Επιχείρηση Καβάλας (ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ.Κ), και η Στέγη Φίλων Γραμμάτων και Τεχνών Δράμας παρουσιάζουν το Σάββατο 26, την Κυριακή 27 και τη Δευτέρα 28 Μαρτίου το έργο του Νάσου Βαγενά «Πανωραία», σε σκηνοθεσία Θοδωρή Γκόνη.