Παρασκευή, 24 Φεβρουαρίου 2017

Γηραιά ηθοποιός χάνει τον έλεγχο: Το νέο έργο του Χάρη Ρώμα στο Γκάζι

Γηραιά ηθοποιός χάνει τον έλεγχο: Το νέο έργο του Χάρη Ρώμα στο Γκάζι
Το δεύτερο θεατρικό έργο του Χάρη Ρώμα, μετά το «Οι ράγες πίσω μου», αναφέρεται στην ανθρώπινη υπέρβαση που μπορεί να φτάσει μέχρι

τα όρια της θυσίας αλλά και στη διερεύνηση της αλήθειας, έχοντας σα βασικό άξονα ότι ο καθένας επιλέγει την αλήθεια που τον συμφέρει.


Παρακολουθούμε, λοιπόν την “ανάκριση” που κάνουν ένας νέος ψυχίατρος και ένας νέος και φιλόδοξος δικηγόρος σε μιά συνταξιούχο ηθοποιό που κατηγορείται για εγκληματική απόπειρα δεδομένου ότι προσπάθησε να στραγγαλίσει επί σκηνής μία νεαρή γοητευτική ηθοποιό.

Ενώ η γηραιά κυρία παίζει όλες τις εκδοχές του γιατί θα μπορούσε να το χει κάνει, γίνεται μια τομή στην σχέση ισορροπίας καλού-κακού και στο τρόπο που αντιλαμβάνεται ο καθένας αυτές τις δύο θεμελιώδεις έννοιες.


Η παράσταση σηματοδοτεί την επάνοδο στις θεατρικές σκηνές της σημαντικής ηθοποιού Μαρίας Σκούντζου που έχει παίξει αμέτρητους σπουδαίους ρόλους του ρεπερτορίου και έχει τιμηθεί με το βραβείο Κοτοπούλη μεταξύ άλλων διακρίσεων.


Η παράσταση παρουσιάζεται σ’ ένα καινούργιο θεατρικό χώρο, το αμφιθέατρο του «ΑΘΗΝΑ 9,84» στο Γκάζι, όπου θα παίζεται κάθε Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή.


Την σκηνοθεσία κάνει ο ίδιος ο συγγραφέας, τα κουστούμια ο Πάνος Σταυριανός, ενώ το σχεδιασμό των φώτων ο Παναγιώτης Μανούσης.


Εκτός της κυρίας Σκούντζου παίζουν οι ηθοποιοί, Λεωνίδας Καλφαγιάννης, Στέφανος Λώλος και η πρωτοεμφανιζόμενη Μαρία Παπαφωτίου.

Σχετικές ειδήσεις
EUROPOLY - Παραστάσεις για τη Γηραιά Ήπειρο που αλλάζει, στην Πειραματική Σκηνή του Εθνικού
06.12.2016 12:53
H Πειραματική Σκηνή του Εθνικού Θεάτρου παρουσιάζει στο πλαίσιο του EUROPOLY - Παραστάσεις για τη Γηραιά Ήπειρο που αλλάζει, σε συνεργασία με το Goethe-Institut Athen, τρεις νέες παραστάσεις. Πρόκειται για την performance Monday, της Cláudia Dias, την Καθαρή Πόλη των Ανέστη Αζά και Πρόδρομου Τσινικόρη και Lessons of leaking του Dmitij Gawrisch.
Πάθος και απόγνωση στο Θέατρο Σημείο
10.11.2016 14:35
Το Θέατρο Σημείο φιλοξενεί το μουσικο-θεατρικό δρώμενο με τίτλο Πάθος και απόγνωση, με αφορμή την Ανθρώπινη φωνή του Ζαν Κοκτώ για ακόμα μία παράσταση, την Δευτέρα 14 Νοεμβρίου.
Improv Comedy Nights στο Θέατρο Άβατον
01.11.2016 11:09
Για 4η συνεχόμενη σεζόν, η ImproVIBE παρουσιάζει παραστάσεις θεατρικού αυτοσχεδιασμού στο Θέατρο Άβατον στο Γκάζι με τον τίτλο «Improv Comedy – Πολύ Κακές Ιδέες». Οι «Bus και» και οι «Κακές Ιδέες» ανεβαίνουν στη σκηνή και δημιουργούν ολόκληρο το θεατρικό έργο εκείνη τη στιγμή.
Θάρρος και Αλήθεια: η πρωτότυπη διαδραστική παράσταση ξανά στο Τρένο στο Ρουφ
09.09.2016 16:26
«Θάρρος και αλήθεια» είναι απλά δύο λέξεις; ή ένα παιχνίδι που μας φέρνει ασυναίσθητα αντιμέτωπους με όλα τα θέλω και τα πρέπει της ζωής μας;
Μεσαίες προσδοκίες, του Νικόλα Ανδρουλάκη στο Θέατρο Ακαδημία Πλάτωνος
17.03.2016 10:30
Το δεύτερο θεατρικό έργο του Νικόλα Ανδρουλάκη, με τίτλο Μεσαίες προσδοκίες, κάνει πρεμιέρα στις 18 Μαρτίου 2016 στο Θέατρο Ακαδημία Πλάτωνος.