Κυριακή, 4 Δεκεμβρίου 2016

Γηραιά ηθοποιός χάνει τον έλεγχο: Το νέο έργο του Χάρη Ρώμα στο Γκάζι

Γηραιά ηθοποιός χάνει τον έλεγχο: Το νέο έργο του Χάρη Ρώμα στο Γκάζι
Το δεύτερο θεατρικό έργο του Χάρη Ρώμα, μετά το «Οι ράγες πίσω μου», αναφέρεται στην ανθρώπινη υπέρβαση που μπορεί να φτάσει μέχρι

τα όρια της θυσίας αλλά και στη διερεύνηση της αλήθειας, έχοντας σα βασικό άξονα ότι ο καθένας επιλέγει την αλήθεια που τον συμφέρει.


Παρακολουθούμε, λοιπόν την “ανάκριση” που κάνουν ένας νέος ψυχίατρος και ένας νέος και φιλόδοξος δικηγόρος σε μιά συνταξιούχο ηθοποιό που κατηγορείται για εγκληματική απόπειρα δεδομένου ότι προσπάθησε να στραγγαλίσει επί σκηνής μία νεαρή γοητευτική ηθοποιό.

Ενώ η γηραιά κυρία παίζει όλες τις εκδοχές του γιατί θα μπορούσε να το χει κάνει, γίνεται μια τομή στην σχέση ισορροπίας καλού-κακού και στο τρόπο που αντιλαμβάνεται ο καθένας αυτές τις δύο θεμελιώδεις έννοιες.


Η παράσταση σηματοδοτεί την επάνοδο στις θεατρικές σκηνές της σημαντικής ηθοποιού Μαρίας Σκούντζου που έχει παίξει αμέτρητους σπουδαίους ρόλους του ρεπερτορίου και έχει τιμηθεί με το βραβείο Κοτοπούλη μεταξύ άλλων διακρίσεων.


Η παράσταση παρουσιάζεται σ’ ένα καινούργιο θεατρικό χώρο, το αμφιθέατρο του «ΑΘΗΝΑ 9,84» στο Γκάζι, όπου θα παίζεται κάθε Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή.


Την σκηνοθεσία κάνει ο ίδιος ο συγγραφέας, τα κουστούμια ο Πάνος Σταυριανός, ενώ το σχεδιασμό των φώτων ο Παναγιώτης Μανούσης.


Εκτός της κυρίας Σκούντζου παίζουν οι ηθοποιοί, Λεωνίδας Καλφαγιάννης, Στέφανος Λώλος και η πρωτοεμφανιζόμενη Μαρία Παπαφωτίου.

Σχετικές ειδήσεις
Improv Comedy Nights στο Θέατρο Άβατον
01.11.2016 11:09
Για 4η συνεχόμενη σεζόν, η ImproVIBE παρουσιάζει παραστάσεις θεατρικού αυτοσχεδιασμού στο Θέατρο Άβατον στο Γκάζι με τον τίτλο «Improv Comedy – Πολύ Κακές Ιδέες». Οι «Bus και» και οι «Κακές Ιδέες» ανεβαίνουν στη σκηνή και δημιουργούν ολόκληρο το θεατρικό έργο εκείνη τη στιγμή.
Μεσαίες προσδοκίες, του Νικόλα Ανδρουλάκη στο Θέατρο Ακαδημία Πλάτωνος
17.03.2016 10:30
Το δεύτερο θεατρικό έργο του Νικόλα Ανδρουλάκη, με τίτλο Μεσαίες προσδοκίες, κάνει πρεμιέρα στις 18 Μαρτίου 2016 στο Θέατρο Ακαδημία Πλάτωνος.
Παραμόρφωση του Χάρη Γεωργιάδη στο Θέατρο Ειλισσός
26.01.2016 14:38
Το Θέατρο Ειλισσός φιλοξενεί το έργο του Χάρη Γεωργιάδη, με τίτλο Παραμόρφωση από την Κυριακή 7 Φεβρουαρίου 2016.
Ο καθένας τα δικά του: για τέσσερις νέες παραστάσεις στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης
15.01.2016 14:40
Το Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης επαναλαμβάνει λόγω των sold out παραστάσεων το stand up comedy show «Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΤΑ ΔΙΚΑ ΤΟΥ» από την Παρασκευή 5 Φεβρουαρίου και για 4 μόνο Παρασκευές, μέχρι τις 26 Φεβρουαρίου.
Η Θεωρία Των Παιγνίων, της Μαρίας Μαλλούχου στο Θέατρο Άλμα
07.01.2016 16:01
Η ηθοποιός και βραβευμένη σεναριογράφος Μαρία Μαλλούχου διασκευάζει και μεταφέρει στη σκηνή για πρώτη φορά στην Ελλάδα το θεατρικό έργο: «Η Θεωρία των Παιγνίων». Μια ιδέα, βασισμένη στο θεατρικό έργο «Games», του Ivan Klima. Μαζί της, έξι ταλαντούχοι ηθοποιοί και εξαιρετικοί συνεργάτες.