Κυριακή, 11 Δεκεμβρίου 2016

Ο Τζοάν Παντάν και η ανακάλυψη της Αμερικής

Ο Τζοάν Παντάν και η ανακάλυψη  της Αμερικής
Μετά από μία επιτυχημένη παρουσίαση του έργου του σπουδαίου Ντάριο Φο, οι Παντούμ επιστρέφουν για να το ανεβάσουν και πάλι στο δικό τους χώρο τους, στη Βιοτεχνία Θεάτρου.

Μετά από μία επιτυχημένη παρουσίαση του έργου του σπουδαίου Ντάριο Φο, οι Παντούμ επιστρέφουν για να το ανεβάσουν και πάλι στο δικό τους χώρο τους, στη Βιοτεχνία Θεάτρου.

Δύο ακόμη επιτυχημένες παραστάσεις, μετά από την πρώτη του περασμένου Απριλίου, είχαν προηγηθεί στην Κύπρο, στη Λεμεσό και στη Λευκωσία στα πλαίσια των 20χρονων της ΕΘΑΛ, του Θεάτρου της Λεμεσού, στις 9 και 10 Νοεμβρίου.

Οι δύο ειδικές αυτές avant premieres έλαβαν την καλύτερη ανταπόκριση από το κυπριακό κοινό και τώρα οι Παντούμ είναι έτοιμοι να διηγηθούν τη ζωή του Τζοάν Παντάν στο κοινό της Αθήνας.

Το έργο αποτελεί την αφήγηση από τέσσερις γυναίκες του σήμερα, της ιστορίας του Τζοάν Παντάν που μπαρκάροντας κατά λάθος σε ένα καράβι της αρμάδας του Κολόμβου, καταλήγει μέσα από κωμικοτραγικές περιπέτειες, να ανακηρυχθεί άγιος και μάγος και να οδηγήσει 8000 Ιθαγενείς εναντίον των Ισπανών κατακτητών...

Η παράσταση ανεβαίνει υπό την επιμέλεια του θιάσου Παντούμ, σε μετάφραση Φωτεινής Ζερβού, σκηνοθεσία Ντίνας Καφτεράνη, και πρωταγωνιστές τους Νάντια Καβουλάκου, Ζουλί Λεφέβρ, Σάντρα Μαυροειδή και Αγγελική Σεΐδου.

Info
Ο Τζοάν Παντάν και η ανακάλυψη της Αμερικής, Ντάριο Φο
Βιοτεχνία θεάτρου, Σαπφούς 5 , Ψυρρή
Κάθε Δευτέρα και Τρίτη στις 21.00
Τιμές εισιτηρίων 12 ευρώ (κανονικό), 10 ευρώ (φοιτητικό)
Τηλ. 6932541003
Διάρκεια 80 λεπτά

Σχετικές ειδήσεις
01.12.2016 16:21
Στην Αγία Πετρούπολη συνεχίζει την επιτυχημένη περιοδεία του ο "Οιδίπους Τύραννος", η μεγάλη συμπαραγωγή του Εθνικού Θεάτρου και του θεάτρου Βαχτανγκοφ, σε σκηνοθεσία Ρίμας Τούμινας.
Blackbird/Μαυροπούλι του David Harrower στη Β’ σκηνή του Θεάτρου Οδού Κεφαλληνίας
29.09.2016 14:59
Μετά την σύντομη και επιτυχημένη πρώτη παρουσίαση του την περασμένη χρονιά, το συγκλονιστικό Blackbird/Μαυροπούλι του David Harrower, σε σκηνοθεσία Γρηγόρη Καραντινάκη, επιστρέφει από τις 15 Οκτωβρίου στη Β’ Σκηνή του Θεάτρου της Οδού Κεφαλληνίας.
Εγώ, ο Μπέρτολτ Μπρεχτ, από την Κεντρική Σκηνή του Δημοτικού Θεάτρου Μαραθώνα
24.06.2016 14:08
Με αφορμή την συμπλήρωση 60 χρόνων από τον θάνατο του σπουδαίου Γερμανού συγγραφέα Μπέρτολτ Μπρεχτ, η Κεντρική Σκηνή του Δημοτικού Θεάτρου Μαραθώνα παρουσιάζει την παράσταση «Εγώ, ο Μπέρτολτ Μπρεχτ», μία συρραφή κειμένων από θεατρικά έργα και ποιήματα του.
Τρεις θεατρικοί μονόλογοι της Άννας Κοκκίνου επιστρέφουν στο Θέατρο Σφενδόνη
05.05.2016 10:28
Τρεις εμβληματικές παραστάσεις, τρεις θεατρικοί μονολόγοι με την Άννα Κοκκίνου επιστρέφουν στη Σφενδόνη το Μάιο στο πλαίσιο μιας ρετροσπεκτίβας που γίνεται με αφορμή την έναρξη συνεργασίας του Θεάτρου Σφενδόνη με το Εθνολογικό Μουσείο Θράκης και τα 120 χρόνια από το θάνατο του Γεώργιου Βιζυηνού.
Οι Σωσμένοι του Δημήτρη Χαλιώτη στον πολυχώρο Αθηναΐς
29.12.2015 14:11
Ένα δημοψήφισμα, δύο εκλογές και τρία Μνημόνια μετά, οι… Σωσμένοι έρχονται στην Αθηναΐδα από τις 30 Δεκεμβρίου 2015 για να σας ανεβάσουν τη διάθεση.