Κυριακή, 26 Φεβρουαρίου 2017

Trainspotting του Irvine Welsh στο θέατρο Χυτήριο

Trainspotting του Irvine  Welsh στο θέατρο Χυτήριο
Η ομάδα «Trout - Physical Theater» παρουσιάζει το αριστούργημα του Irvine Welsh στο Θέατρο Χυτήριο από τις

28/2  μέχρι τις 19/4.

 

Ο εφιάλτης της σύγχρονη πόλης, ο πυρετώδης εθισμός, οι εξοντωτικές ζωές των ανθρώπων, η αγωνία των φίλων, η ασφυξία της οικογένειας και η μοναξιά της αυτοκαταστροφής, ειδωμένα μέσα από τη σύγχρονη ματιά του σωματικού θέατρου.

 

Η παράσταση θέτει στο επίκεντρό της το ζήτημα της εξάρτησης σήμερα. Κάθε είδους εξάρτησης, κάθε πιθανής μορφής της, κάθε αιτίας που μπορεί να οδηγήσει σε αυτή. Μέσα από το physical theater επιθυμεί να παντρέψει το φαντασιακό με το ρεαλιστικό πλαίσιο, για να παρουσιάσει στην Αθήνα του 2011 την ιστορία του σκωπτικού Μαρκ Ρέντον (Χρήστος Μαλάκης) και της θρυλικής παρέας του.

 

Σε ένα θέαμα όπου ο λόγος συμπληρώνει το σώμα και το σώμα τον λόγο, οι χαρακτήρες του έργου αποκτούν υπερβατική υπόσταση και μετουσιώνονται σταδιακά στις πολλαπλές εκδοχές της αληθινής τους «εικόνας», που αποτελεί και την πραγματική τους εξάρτηση.

 


Παίζουν: Χρήστος Μαλάκης, Στράτος Τζώρτζογλου, Φαίδρα Σούτου, Αντρέας Κοντόπουλος, Γιώργος Σταυριανός, Νίκος Ιωαννίδης , Μαργαρίτα Τρίκα, Ναυσικά Πέππα - Τριαντάρη,  Άννα Δάρα

Μετάφραση: Σόνια Σαλίμπα
Διασκευή: Φαίδρα Σούτου
Σκηνοθεσία: Μαρία Κατσανδρή & Φαίδρα Σούτου
Χορογραφία: Φαίδρα Σούτου
Σκηνογραφία - Κοστούμια: Κατερίνα - Χριστίνα Μανωλάκου
Φωτισμοί: Σάκης Μπιρμπίλης
Sound Design: Μίλτος Μαγκώνης
Βοηθός Σκηνοθέτη: Λία Τσάνα
Βοηθός Χορογράφου: Μαργαρίτα Τρίκα

Σχετικές ειδήσεις
O Nτέτεκτιβ, του Δημήτρη Χατζή στο Skrow Theater
30.12.2016 14:36
Το αριστούργημα του Δημήτρη Χατζή «Ο Ντέτεκτιβ» ανεβαίνει για πρώτη φορά στο θέατρο Skrow από 18 Ιανουαρίου κάθε Τετάρτη & Πέμπτη στις 21:00.
“Happy” Μ.Α.Ι.Ρ.Ο.Υ.Λ.Α. στο Θέατρο Χυτήριο
14.10.2016 10:28
Το Θέατρο Χυτήριο μας προσκαλεί στην παράσταση “Happy” Μ.Α.Ι.Ρ.Ο.Υ.Λ.Α., ένα μονόλογο βασισμένο στη Μ.Α.Ι.Ρ.Ο.Υ.Λ.Α. της Λένας Κιτσοπούλου.
Το αριστούργημα, του Κριστιάν Λόλλικε στο Θέατρο του Νέου Κόσμου
22.09.2016 10:49
Η ομάδα θεάτρου Αrs Moriendi παρουσιάζει στο Θέατρο του Νέου Κόσμου το έργο του Κριστιάν Λόλλικε, Το αριστούργημα ή The Re-Mohammed-Ty Show.
Δεσποινίς Μαργαρίτα, για 2η χρονιά στο Θέατρο Ζίνα
17.08.2016 16:15
Ο συγκλονιστικός μονόλογος του Ρομπέρτο Ατάιντε, Δεσποινίς Μαργαρίτα, σε σκηνοθεσία Πέτρου Ζούλια, με την 'Εφη Μουρίκη, επιστρέφει για δεύτερη χρονιά από τον Οκτώβριο στο Θέατρο ΖΙΝΑ.
Ο Μαιτρ και η Μαργαρίτα …ένα πικνίκ με το διάβολο στην Πειραματική Σκηνή του Εθνικού
08.03.2016 14:34
Η τέταρτη παραγωγή της Πειραματικής Σκηνής «Ο Μαιτρ και η Μαργαρίτα» …ένα πικνίκ με το διάβολο, είναι βασισμένη στο μυθιστόρημα του Μιχαήλ Μπουλγκάκοφ «Ο Μαιτρ και η Μαργαρίτα», η οποία παρουσιάζεται σε σκηνοθεσία Μαρίας Πανουργιά.