Μια ρομαντική και σύγχρονη κωμωδία, στην οποία πρωταγωνιστούν η Αν Χάθαγουεϊ και ο Τζέικ Τζίλενχαλ. Μία αστεία και συναισθηματική

ιστορία που αποτυπώνει την αγάπη δύο ανθρώπων, η οποία καταφέρνει να παραμείνει ζωντανή ακόμα και στις δύσκολες στιγμές που μπορεί να βιώσει κάποιος στη ζωή του.

Η Μάγκι είναι μια ελκυστική κοπέλα με ελεύθερο πνεύμα, που δεν αφήνει κανέναν – ή τίποτα – να την δεσμεύσει. Βρίσκει το ταίρι της στο πρόσωπο του Τζέιμι, του οποίου η έντονη γοητεία και σιγουριά τον έχουν βοηθήσει πολύ στις σχέσεις του με το άλλο φύλο, αλλά και στον ανελέητο κόσμο της πώλησης φαρμακευτικών προϊόντων. Το νεαρό ζευγάρι θα βρεθεί ξαφνικά υπό την επιρροή του απόλυτου \”ναρκωτικού\”, που δεν είναι άλλο από τον έρωτα.

Ο Σκηνοθέτης

Ο Έντουαρντ Ζούικ γεννήθηκε το 1952 στο Σικάγο. Άρχισε να σκηνοθετεί και να ασχολείται με την υποκριτική στο σχολείο, παράλληλα έκανε πρακτική στην Ακαδημία Φεστιβάλ στο Lake Forest. Ενώ σπούδαζε λογοτεχνία στο Πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ, συνέχιζε να γράφει και να σκηνοθετεί στο θέατρο. Κατά την αποφοίτησή του, πήρε υποτροφία από το Ινστιτούτο Ρόκεφέλερ για να φοιτήσει την Ευρώπη σε συνεργασία με κάποιες από τις μεγαλύτερες εταιρείες θεάτρου. Για την πορεία του στο χώρο της τηλεόρασης έχει βραβευτεί με δύο βραβεία Emmy. Έχει λάβει επίσης βραβεία Guild of America Award και Franklin J. Schaffner Alumni Award από το American Film Institute. Τέλος, το 1999 του απονεμήθηκε βραβείο Oscar, ως παραγωγός, στην κατηγορία καλύτερης εικόνας για την ταινία \”Shakespeare in Love\”.  

Οι Πρωταγωνιστές

Η Αν Χάθαγουεϊ γεννήθηκε το 1982, σπούδασε χορό στη σχολή του Μπρόντγουεϊ, έχει παίξει δύο φορές στο Carnegie Hall και έχει τιμηθεί με βραβείο Clarence Derwent για την επίδοσή της στην παραγωγή του \”Carnival\”. Χορεύτρια, τραγουδίστρια και ηθοποιός, η Αν Χάθαγουεϊ έγινε γνωστή στη μεγάλη οθόνη από την ταινία του Γκάρι Μάρσαλ, \”Το Ημερολόγιο μιας Πριγκίπισσας\”, πλάι στη Τζούλι Άντριους. Έχει συμμετάσχει σε μια ευρεία γκάμα ταινιών όπως \”Ella Enchanted\”, \”Nicholas Nickleby\”, \”The Other Side of Heaven\”, \”Ο Διάβολος φοράει Prada\” δίπλα στη Μέριλ Στριπ, \”Το Μυστικό του Brokeback Mountain\” του Ανγκ Λι, \”Ερωτευμένη Τζέιν\”, \”Get Smart\”, \”Passengers\”, \”Bride Wars\” και \”Alice in Wonderland\” του Τιμ Μπάρτον. Το 2008 ήταν υποψήφια για Όσκαρ Α΄ Γυναικείου Ρόλου με την ταινία \”Rachel Getting Married\”.

Ακτιβίστρια και πολιτικοποιημένη, το 2005 ταξίδεψε στην Καμπότζη για τα γυρίσματα του ντοκιμαντέρ – πρωτοβουλία της Αντζελίνα Τζολί – \”A Moment in the World\”, που απεικονίζει τη ζωή σε διάφορα μέρη του πλανήτη την ίδια στιγμή, ενώ είναι ενεργό μέλος της οργάνωσης Women\’s Network,  που αγωνίζεται για τα δικαιώματα των γυναικών παγκοσμίως. Προσεχώς θα δανείσει τη φωνή της στην ταινία κινουμένων σχεδίων \”Rio\”, θα πρωταγωνιστήσει στην κινηματογραφικού μεταφορά του best seller \”One Day\” και θα παρουσιάσει την 83η Απονομή των Βραβείων Όσκαρ μαζί με τον Τζέιμς Φράνκο.

Ο Τζέικ Τζίλενχαλ γεννήθηκε στην Καλιφόρνια το 1980. Έκανε το κινηματογραφικό του ντεμπούτο σε  ηλικία 11 ετών με την ταινία \”Τι Έκανες Μπαμπά στην Άγρια Δύση;\” Ακολούθησαν ρόλοι στις ταινίες \”October Sky\” και στο cult \”Donnie Darko\”, με το οποίο προτάθηκε για  Independent Spirit Award Α΄ Ανδρικού Ρόλου. Η ταινία \”Το μυστικό του Brokeback Mountain\”, την οποία σκηνοθέτησε ο Ανγκ Λι και στην οποία συμπρωταγωνίστησε με τον Χιθ Λέτζερ, τον εδραίωσε ως έναν από τους σημαντικότερος ηθοποιούς της γενιάς του, χαρίζοντας του διάφορα διεθνή βραβεία, αλλά και μια υποψηφιότητα για Όσκαρ Β΄ Ανδρικού Ρόλου.

Το βιογραφικό του περιλαμβάνει ταινίες κάθε είδους, όπως \”The Good Girl\”, \”The Day After Tomorrow\”, \”Proof\”, \”Jarhead\”, \”Zodiac\”, \”Rendition\”, \”Brothers\” και \”Prince of Persia: The Sands of Time\”. Προσεχώς θα τον δούμε στην πολυαναμενόμενη ταινία του Ντάνκαν Τζόουνς, \”Source Code\”, αλλά και στο \”Nailed\”, την νέα ταινία του Ντέιβιντ Ο. Ράσελ.

Λίγα λόγια για την παραγωγή

Μία ταινία σε σκηνοθεσία, σενάριο και παραγωγή του Έντουαρντ Ζούικ, που εξερευνά τη φύση της αγάπης και του σεξ, πώς το σεξ/λαγνεία εξελίσσεται σε αγάπη και τους τρόπους με τους οποίους οι άνθρωποι προσπαθούν να καταφέρουν τα πάντα.

Η ταινία \”Αγάπη Σαν Ναρκωτικό\” παρουσιάζει δυο ανθρώπους οι οποίοι προσπαθούν απεγνωσμένα να μην φτάσουν σε ένα πιο βαθύ και ισχυρό σημείο της μεταξύ τους σχέσης,\” λέει ο  Έντουαρντ Ζούικ, \”αλλά η δύναμη της αγάπης και το γεγονός ότι ο ένας έλκεται από τον άλλον υπερνικά τις παρορμητικές αντιδράσεις του ζευγαριού στο να αντισταθούν στη σχέση αυτή.\” \”Ο Τζέικ και η Μάγκι δεν μπορούν παρά να ερωτευτούν παρόλο που προσπαθούν να το αποφύγουν. Παραδίνονται σε κάτι πιο δυνατό από τις προθέσεις τους και αυτό είναι ευχάριστο να το βλέπεις καθώς προσφέρει γέλιο και συναίσθημα.\”

Η ταινία \”Αγάπη Σαν Ναρκωτικό\” έχει ως βασικό θέμα τι χρειάζεται να κάνει κανείς για να φτάσει στον έρωτα\”, λέει η Αν Χάθαγουεϊ. Ο Τζέικ Τζίλενχαλ προσθέτει: \”Είναι μια κωμωδία και παράλληλα μια ερωτική ιστορία μεταξύ δύο ανθρώπων οι οποίοι προσπαθούν να αποφύγουν τα ίδια πράγματα: οικειότητα, δέσιμο και φροντίδα. Αυτά είναι μερικά από τα πιο δύσκολα πράγματα που μπορείς να ζητήσεις από κάποιον να αποφύγει. Η ταινία όμως είναι πρώτα από όλα μια κωμωδία και αυτό προσπαθήσαμε να δείξουμε σχεδόν σε κάθε σκηνή.\”

Η ταινία \”Αγάπη Σαν Ναρκωτικό\” συνδέεται θεματικά με το σκηνοθετικό ντεμπούτο του Ζούικ, την ταινία \”Χθες Το Βράδυ\”, η οποία είχε σπάσει τα ταμεία. Και οι δύο ταινίες παρουσιάζουν μια ρεαλιστική, μη λαμπερή ρομαντική ιστορία η οποία ξεκινά προς μια κατεύθυνση και καταλήγει σε κάτι αρκετά ανέλπιστο.  

Ο παραγωγός Σκοτ Στούμπερ επισημαίνει το εξής: \”Η αλήθεια οποιασδήποτε ιστορίας αγάπης προέρχεται από το πώς οι χαρακτήρες εξελίσσονται και αυτό ακριβώς είναι που διαδραματίζεται στην ταινία.

Πρόκειται για δύο ανθρώπους οι οποίοι πρέπει να αφήσουν τα συναισθήματα τους ελεύθερα και να οδηγηθούν προς την αγάπη.\” Ένας ακόμα συνεργάτης του Ζούικ, ο παραγωγός Πίτερ Γιαν Μπρούγκε, που δούλεψαν μαζί στην ταινία \”Ο Δρόμος για τη Δόξα\”, σημειώνει: \”Ο ‘Εντουαρντ έχει την ικανότητα να επεξεργάζεται και να συνδυάζει διάφορα τονικά στοιχεία μεταξύ τους με αξιοσημείωτη ικανότητα και ευκολία, κάτι το οποίο είναι αρκετά δύσκολο.

Η ταινία \”Αγάπη Σαν Ναρκωτικό\” δεν είναι απλά μια ρομαντική κωμωδία ή ένα δράμα ή μια ερωτική ιστορία ή μια κοινωνική σάτιρα. Έχει πολλά διαφορετικά στοιχεία τα οποία ο Έντουαρντ έχει την ικανότητα να συνδυάζει με έναν μοναδικό τρόπο, άλλωστε αυτό είναι και το βασικό του χάρισμα ως σκηνοθέτης.\”

ΥΠΟΨΗΦΙΑ ΓΙΑ 2 ΧΡΥΣΕΣ ΣΦΑΙΡΕΣ
-ΚΑΛΥΤΕΡΟΥ ΗΘΟΠΟΙΟΥ ΣΕ ΚΩΜΩΔΙΑ/ΜΙΟΥΖΙΚΑΛ (ΤΖΕΪΚ ΤΖΙΛΕΝΧΑΛ)
-ΚΑΛΥΤΕΡΗΣ ΗΘΟΠΟΙΟΥ ΣΕ ΚΩΜΩΔΙΑ/ΜΙΟΥΖΙΚΑΛ (ΑΝ ΧΑΘΑΓΟΥΕΪ)

Σκηνοθεσία: Έντουαρντ Ζούικ
Σενάριο: Τσαρλς Ράντολφ, Έντουαρντ Ζούικ, Μάρσαλ Χέρσκοβιτς
Βασισμένο στο βιβλίο \”Hard Sell: The Evolution of a Viagra Salesman\” του Τζέιμι Ρέιντι
Παραγωγή: Πίτερ Γιαν Μπρουγκ, Μάρσαλ Χέρσκοβιτς, Τσαρλς Ράντολφ, Σκοτ Στούμπερ, Έντουαρντ Ζούικ

Ηθοποιοί: Τζέικ Τζίλενχαλ, Αν Χάθαγουεϊ, Όλιβερ Πλατ, Χανκ Αζάρια, Τζούντι Γκριρ, Τζορτζ Σίγκαλ

Μοντάζ: Στίβεν Ρόζενμπλαμ
Φωτογραφία: Στίβεν Φίρμπεργκ
Σκηνικά: Πάτι Πόντεστα
Μουσική: Τζέιμς Νιούτον Χάουαρντ