Οι ζωντανοί  θρύλοι της  Gospel μουσικής σκηνής, Blind Boys of Alabama, για μία μοναδική εμφάνιση στο Gazarte τον Ιανουάριο

του 2011. Η μπάντα που έχει ενταχθεί  στο Gospel Music Hall of Fame και έχει στην κατοχή της 5 βραβεία Grammy έρχεται στην Αθήνα. Μετρούν έξι δεκαετίες στη μουσική σκηνή και παραμένουν  δημιουργικοί και αγέρωχοι. Gospel, Soul και Blues ακούσματα από τους ειδικούς, σε δύο ξεχωριστές βραδιές μουσικής απόλαυσης.

Οι Blind Boys of Alabama ιδρύθηκαν στην Αλαμπάμα των Ηνωμένων Πολιτειών και είναι μια από τις παλαιότερες μπάντες  στον κόσμο. Αρχικά δημιουργήθηκαν ως πενταμελές σχήμα από μέλη των Happy and Jubilee Singers, στο Alabama Institute for the Negro Blind (σήμερα γνωστό ως Alabama Institute for the Deaf and Blind – AIDB), μία σχολή κωφών και τυφλών, που απευθυνόταν αρχικά μόνο σε αφροαμερικάνους. 

Σήμερα, οι παραστάσεις των Blind Boys of Alabama έχουν απήχηση σε πολλές και διαφορετικές κουλτούρες  καθώς έχουν κάνει παραστάσεις με πολύ μεγάλη επιτυχία σε όλες τις ηπείρους του κόσμου. 

Το το πρώτο τους single  με τίτλο «I Can See Everybody’s Mother But Mine»  ηταν  ένα κομμάτι που  άσκησε επιρροή σε πολλούς  Gospel, R&B και Rock & Roll καλλιτέχνες.  Έχοντας παραμείνει πιστοί στις ρίζες τους, συμμετείχαν σε συγκεντρώσεις του Martin Luther King, Jr δίνοντας έτσι ώθηση στο Κίνημα για τα Πολιτικά Δικαιώματα των Πολιτών.

Η ανοδική τους πορεία συνεχιστικέ μέχρι τις μέρες μας έχοντας μείνει πιστοί στις ρίζες τους ενώ είχαν την ευκαιρία να περάσουν σε μια πιο pop, εμπορική εκδοχή της μουσικής τους. 

Το 2001 κέρδισαν το πρώτο τους βραβείο Grammy για το καλύτερο παραδοσιακό σόουλ – γκόσπελ άλμπουμ  για το « Spirit of the Century» και συνέχισαν να το κερδίζουν μέχρι το 2005. Την χρονιά αυτή κέρδισαν το βραβείο Grammy της ίδιας κατηγορίας για το άλμπουμ τους με τίτλο «There Will Be a Light» στο οποίο συνεργάστηκαν με τον Ben Harper. Το 2009 κέρδισαν ένα ακόμα βραβείο Grammy  για το άλμπουμ « Down in New Orleans»  ενώ την ίδια χρονιά βραβεύτηκαν και με Βραβείο Grammy για την συνολική τους προσφορά.

Πήραμε μια γεύση  από τους Blind Boys of Alabama το 2008 στο Ηρώδειο καθώς  2 από τα μέλη τους συμμετείχαν στο «Gospel at Colonus»  και μας άφησαν τις  καλύτερες εντυπώσεις. Ένα από τα ιδρυτικά μέλη της μπάντας, ο Jimmy Carter εμφανίστηκε υποδυόμενος τον Οιδίποδα και κέρδισε κοινό και κριτικούς.

Οι Blind Boys of Alabama συνεχίζουν τη θρυλική τους πορεία αποσπώντας συνεχώς βραβεία και διακρίσεις ανά τον κόσμο  διατηρώντας αναλλοίωτη την ποιότητα της μουσικής τους . Γνήσιοι εκφραστές της λαϊκής κουλτούρας, έχουν κερδίσει τον θαυμασμό για τις έξοχες ερμηνείες τους  όχι μόνο στη gospel μουσική σκηνή αλλά  και σε σύγχρονα μουσικά σχήματα.  

Όλα αυτά ζωντανά στο Gazarte στις 14 Ιανουαρίου 22:30!