Παρασκευή, 9 Δεκεμβρίου 2016

Ραχήλ

Ραχήλ
Ενα έργο που σπάνια βλέπουμε να ανεβαίνει στο θέατρο, η Ραχήλ του Γρηγορίου Ξενόπουλου, παρουσιάζεται στη Νέα Σκηνή-Σύγχρονο Θέατρο Αθήνας, από τις 21 Δεκεμβρίου.

Eνα έργο που σπάνια βλέπουμε να ανεβαίνει στο θέατρο, η Ραχήλ του Γρηγορίου Ξενόπουλου, παρουσιάζεται στη Νέα Σκηνή-Σύγχρονο Θέατρο Αθήνας, από τις 21 Δεκεμβρίου.

Η Ραχήλ, νεαρή Εβραία, ερωτεύεται τον Κάρολο, χριστιανό γείτονά της στη Ζάκυνθο του 1891. Η απόφαση της Ραχήλ να βαπτισθεί χριστιανή και να παντρευτεί τον Κάρολο συναντά ανυπέρβλητα εμπόδια, καθώς ο χριστιανικός πληθυσμός του νησιού έρχεται σε βίαιη αντιπαράθεση με την τοπική εβραϊκή κοινότητα.

Η παράσταση , που παρουσιάστηκε για πρώτη φορά το 1909, επιχειρεί να φωτίσει μέσα από μια σύγχρονη αισθητική θέματα που παραμένουν εξαιρετικά επίκαιρα.

Ο θρησκευτικός φανατισμός και η έλλειψη ανοχής για την διαφορετικότητα συντρίβουν τον έρωτα του νεαρού ζευγαριού ενώ η Ραχήλ αναδεικνύεται σε σύμβολο του ελεύθερου πνεύματος και της αληθινής αγάπης.

Η παράσταση παρουσιάζεται σε σκηνοθεσία Ελένης Σκότη . Τα σκηνικά είναι του Γιώργου Χατζηνικολάου, τα κοστούμια της Ελένης Μανωλοπούλου, η μουσική του Μάριου Στρόφαλη και οι φωτισμοί του Αντώνη Παναγιωτόπουλου.

Παίζουν οι ηθοποιοί: Θάνος Αλεξίου, Πέτρος Αποστολόπουλος, Αννίτα Κούλη, Ιωάννης Λεάκος, Υβόννη Μαλτέζου, Πέπη Μοσχοβάκου, Αντονυ Μπερκ, Θωμάς Παπάζογλου, Χάρης Τσιτσάκης.


INFO
Στη Νέα Σκηνή του Εθνικού Θεάτρου από 21 Δεκεμβρίου
Τηλ. 210.5288164-5

 

Σχετικές ειδήσεις
Στέλλα Βιολάντη (Έρως Εσταυρωμένος), του Γρηγορίου Ξενόπουλου στο Θέατρο Χώρα
31.10.2016 16:25
Η θεατρική ομάδα "Μπουλούκι" παρουσιάζει στο Θέατρο Χώρα το έργο «Στέλλα Βιολάντη» (Έρως Εσταυρωμένος) του Γρηγορίου Ξενόπουλου, σε σκηνοθεσία Γιώργου Λύρα.
Tο πρώτο έργο του Greek Play Project ανεβαίνει στη σκηνή!
19.10.2016 16:26
Το βραβευμένο έργο στον διαγωνισμό του Greek Play Project, Ελένη ή Σούλα; της Δέσποινας Καλαϊτζίδου ανεβαίνει σε σκηνοθεσία Ιόλης Ανδρεάδη σε Θεσσαλονίκη και Αθήνα, όπως προβλεπόταν για το έργο που θα διακρινόταν.
Το Κιβώτιο, του Άρη Αλεξάνδρου για λίγες παραστάσεις στη Μονή Λαζαριστών
22.09.2016 15:36
«Το Κιβώτιο» του Άρη Αλεξάνδρου παρουσιάζεται για λίγες παραστάσεις και στη Θεσσαλονίκη. Το εμβληματικό μυθιστόρημα της νεοελληνικής λογοτεχνίας ανεβαίνει σε μορφή θεατρικού μονολόγου σε σκηνοθεσία Φώτη Μακρή και Κλεοπάτρας Τολόγκου, με τον Φώτη Μακρή στον ρόλο του αφηγητή.
Φθινοπωρινή Σονάτα, του Ίνγκμαρ Μπέργκμαν: Συζήτηση με το κοινό μετά την παράσταση
15.12.2015 15:31
Την Δευτέρα 21 Δεκεμβρίου 2015, μετά την παράσταση «Φθινοπωρινή Σονάτα» του Ίνγκμαρ Μπέργκμαν, που παρουσιάζεται σε σκηνοθεσία Μαρίας Μαγκανάρη, στο Θέατρο της Οδού Κυκλάδων, θ' ακολουθήσει συζήτηση με το κοινό.
Η Παρεξήγηση, το αριστούργημα του Albert Camus στο Θέατρο Radar
14.12.2015 13:59
Η παράσταση του έργου «Η Παρεξήγηση» του Albert Camus, σε σκηνοθεσία Αναστασίας Παπαστάθη, παρουσιάζεται από 15 Δεκεμβρίου 2015, στο Θέατρο Radar.