Οι συντελεστές της παράστασης και το Booze Cooperativa ανακοινώνει μετά λύπης του πως οι παραστάσεις του έργου Zoo του Edward Albee, ακυρώνονται

λόγω σοβαρού τραυματισμού.

Το Booze Cooperativa, επρόκειτο να φιλοξενήσει στη σκηνή του, την παράσταση «Zoo», του αμερικανού θεατρικού συγγραφέα Edward Albee, σε μετάφραση της Κατερίνας Χριστοδούλου, από 17 Γενάρη έως 1 Μάρτη.

Το «Zoo» είναι ένα έργο που γράφτηκε το 1958 και απορρίφθηκε από όλους τους αμερικανούς παραγωγούς που το θεώρησαν δυσνόητο και αρκετά τολμηρό ως προς το θέμα του.

Δύο άντρες ανταμώνουν σε ένα παγκάκι. Σε αυτή την τυχαία (;) συνάντηση θα συνυπάρξουν η εύθραυστη ασφάλεια της “βολεμένης” μικροαστικής ζωής του Πήτερ και η απελπισία του διψασμένου για επικοινωνία μοναχικού Τζέρρυ.

Ο Πήτερ και ο Τζέρρυ θα μιλήσουν για τους προσωπικούς τους κόσμους και θα προσπαθήσουν να απαντήσουν σε ερωτήματα όπως ποια είναι η διαχωριστική γραμμή ανάμεσα στην άνω-ανωτέρα και στην κάτω-ανωτέρα μεσοαστική τάξη.

Πώς όμως τελικά θα καταφέρουν να επικοινωνήσουν δύο χαρακτήρες που είναι οι δύο όψεις του ίδιου κάλπικου νομίσματος;

Ο Ανδρέας Κουτσουρέλης, που επιμελείται τη σκηνοθεσία της παράστασης, τοποθετεί στους αντρικούς ρόλους, δύο γυναίκες ηθοποιούς, την Μαρία Λειβαδάρου και την Βάσια Χρήστου.

Πρόθεση αυτής της επιλογής είναι να ξεπεραστούν τα όρια του φύλου και να δοθεί έμφαση στην κοινωνική υπόσταση των χαρακτήρων και στη δυναμική του λόγου.

Συντελεστές:

Μετάφραση: Κατερίνα Χριστοδούλου

Επιμέλεια σκηνοθεσίας: Αντρέας Κουτσουρέλης

Ηθοποιοί: Μαρία Λειβαδάρου, Βάσια Χρήστου

Σκηνικά – Κουστούμια: Γιώργος Γυπαράκης

Φώτα: Μάριος Κουτσουρέλης

Βίντεο: Γιάννης Καρυπίδης

Επεξεργασία βίντεο: Μάριος Κουτσουρέλης

Φωτογραφία: Αγγελική

Παραγωγή: Booze Cooperativa / Art Syndicate