Κυριακή, 19 Φεβρουαρίου 2017

Zoo του Edward Albee στο Booze Cooperativa - Ακύρωση παραστάσεων

Zoo του Edward Albee στο Booze Cooperativa - Ακύρωση παραστάσεων

Οι συντελεστές της παράστασης και το Booze Cooperativa ανακοινώνει μετά λύπης του πως οι παραστάσεις του έργου Zoo του Edward Albee, ακυρώνονται ...

 

λόγω σοβαρού τραυματισμού.

Το Booze Cooperativa, επρόκειτο να φιλοξενήσει στη σκηνή του, την παράσταση «Zoo», του αμερικανού θεατρικού συγγραφέα Edward Albee, σε μετάφραση της Κατερίνας Χριστοδούλου , από 17 Γενάρη έως 1 Μάρτη.

 

Το «Zoo» είναι ένα έργο που γράφτηκε το 1958 και απορρίφθηκε από όλους τους αμερικανούς παραγωγούς που το θεώρησαν δυσνόητο και αρκετά τολμηρό ως προς το θέμα του.

 

 

Δύο άντρες ανταμώνουν σε ένα παγκάκι. Σε αυτή την τυχαία (;) συνάντηση θα συνυπάρξουν η εύθραυστη ασφάλεια της “βολεμένης” μικροαστικής ζωής του Πήτερ και η απελπισία του διψασμένου για επικοινωνία μοναχικού Τζέρρυ.

 

Ο Πήτερ και ο Τζέρρυ θα μιλήσουν για τους προσωπικούς τους κόσμους και θα προσπαθήσουν να απαντήσουν σε ερωτήματα όπως ποια είναι η διαχωριστική γραμμή ανάμεσα στην άνω-ανωτέρα και στην κάτω-ανωτέρα μεσοαστική τάξη.

 

Πώς όμως τελικά θα καταφέρουν να επικοινωνήσουν δύο χαρακτήρες που είναι οι δύο όψεις του ίδιου κάλπικου νομίσματος;

 

Ο Ανδρέας Κουτσουρέλης, που επιμελείται τη σκηνοθεσία της παράστασης, τοποθετεί στους αντρικούς ρόλους, δύο γυναίκες ηθοποιούς, την Μαρία Λειβαδάρου και την Βάσια Χρήστου.

 

Πρόθεση αυτής της επιλογής είναι να ξεπεραστούν τα όρια του φύλου και να δοθεί έμφαση στην κοινωνική υπόσταση των χαρακτήρων και στη δυναμική του λόγου.

 

 

 

Συντελεστές:

 

Μετάφραση: Κατερίνα Χριστοδούλου

Επιμέλεια σκηνοθεσίας: Αντρέας Κουτσουρέλης

Ηθοποιοί: Μαρία Λειβαδάρου, Βάσια Χρήστου

Σκηνικά – Κουστούμια: Γιώργος Γυπαράκης

Φώτα: Μάριος Κουτσουρέλης

Βίντεο: Γιάννης Καρυπίδης

Επεξεργασία βίντεο: Μάριος Κουτσουρέλης

Φωτογραφία: Αγγελική

Παραγωγή: Booze Cooperativa / Art Syndicate

Σχετικές ειδήσεις
Παράσταση για τη Ρόζε Άουσλεντερ στο Booze Cooperativa
15.02.2017 11:57
Στο πλαίσιο των παραστάσεων "Οι Αιρετικές Γυναίκες της Λογοτεχνίας" το Booze Cooperativa φιλοξενεί μία παράσταση για την ποιήτρια Ρόζε Άουσλεντερ.
At home at the zoo, του Edward Albee στο Θέατρο Αλκμήνη
05.01.2017 12:26
Το Θέατρο Αλκμήνη παρουσιάζει από τις 21 Ιανουαρίου 2017 το έργο του Edward Albee, At home at the zoo, σε σκηνοθεσία Κωνσταντίνας Νικολαΐδη.
TraVma από την ομάδα ΘέRetro στο Θέατρο Σοφούλη
16.06.2016 15:35
Η θεατρική ομάδα "ΘέRetro" αποτελούμενη από τελειόφοιτους του Καλλιτεχνικού Σχολείου Μενεμένης και φοιτητές της Καλών Τεχνών του Α.Π.Θ (Θεάτρου, Κινηματογράφου) παρουσιάζει τη θεατρική παράσταση "TraVma", βασισμένη στο έργο του Edward Albee "The Play About The Baby" στο Θέατρο Σοφούλη το Σάββατο 18 και την Κυριακή 19 Ιουνίου στις 21:00.
Το Ψάρι επιστρέφει στο Booze
21.03.2016 11:12
Το Ψάρι, η παράσταση που τόσο αγαπήθηκε από κοινό και δημοσιογράφους, επιστρέφει στη σκηνή του Booze Cooperativa.
Η Γυναίκα της Ζάκυνθος, του Δ. Σολωμού στο Booze Cooperativa
17.03.2016 11:40
Το Booze Cooperativa μας προσκαλεί στην παράσταση Η Γυναίκα της Ζάκυθος, το έργο του Διονύσιου Σολωμού, σε σκηνοθεσία και ερμηνεία της Φωτεινής Καπελλάκη και της Κατερίνας Παπαγεωργίου.