Το θέατρο Άλμα παρουσιάζει το έργο του Αύγουστου Στρίντμπεργκ, «Δεσποινίς Τζούλια» σε σκηνοθεσία Γιώργου Κιμούλη με τους

με τους Σταυρούλα Μάκρα, Στάθη Παναγιωτίδη και Βάσω Τσεκούρα, από τις 17 Ιανουαρίου 2011.

Μία πολύ ζεστή νύχτα στα τέλη του Ιούλη, τότε που γιορτάζεται το θερινό ηλιοστάσιο, τρία πρόσωπα, εγκλωβισμένα στον χώρο μιας κουζίνας,  προσπαθούν βάσει του εθίμου να «δουν το μέλλον τους».

Η σύγκρουση μεταξύ τους, φανερώνει τη μάχη των δύο φύλων, τη μάχη των κοινωνικών τάξεων, τη μάχη των θρησκειών και πάνω απ’ όλα τον μη σεβασμό στη διαφορετικότητα κι έτσι εμπλέκονται σ’ ένα άγριο παιχνίδι παραπλάνησης και εξευτελισμού.

«Δεν υπάρχει μεγάλη διαφορά ανάμεσα στους ανθρώπους…»
λέει ο Ζαν σε κάποιο σημείο του έργου,
«Χυδαία σκέψη!» απαντά η Τζούλια.

Πόσο διαφορετικοί μπορούν να είναι οι άνθρωποι;
Πώς μπορούν να σεβαστούν αυτή τη διαφορετικότητα;

Ο Στρίντμπεργκ βασίστηκε σε μια αληθινή ιστορία και δημιούργησε το πρώτο θεατρικό δείγμα του σύγχρονου θεατρικού ποιητικού ρεαλισμού.

Τρεις νέοι αμφιταλαντευόμενοι άνθρωποι, παγιδευμένοι στην έπαρση του σύγχρονου πολιτισμού, αγωνίζονται να βρουν διέξοδο προς ένα ούτως ή άλλως αβέβαιο μέλλον, στηριζόμενοι στη βίαιη εξομοίωση των ανθρώπων, ενώ έξω η Φύση, λάτρης της ανομοιότητας, οργιάζει έτοιμη να εκδικηθεί όποιον δε σέβεται τη διαφορά κάθε φυσικού οργανισμού.

 
Ένα έργο γεμάτο αποκαλύψεις και εξομολογήσεις που πηγάζουν από την ψευδαίσθηση μιας ενότητας, η οποία αντιμετωπίζει τον έρωτα σαν μία αέναη ειρηνική διαδικασία και όχι σαν μία διαρκή σύγκρουση, που δεν συνιστά διάσπαση, αλλά σύνθεση.