Κυριακή, 26 Φεβρουαρίου 2017

Πέρασμα στο Τόπος Αλλού

Πέρασμα στο Τόπος Αλλού
Ο Θεατρικός Οργανισμός  «ΑΙ-ΩΡΕΣ» θα παρουσιάσει στην Κεντρική Σκηνή του Θεάτρου «ΤΟΠΟΣ ΑΛΛΟΥ» από τη

Δευτέρα 10 Ιανουαρίου 2011 το «μαγικό» έργο της Νοτιοαφρικανής συγγραφέως Ρεζά ντε Βετ,  «ΠΕΡΑΣΜΑ», σε μετάφραση και σκηνοθεσία Αθανασίας Καραγιαννοπούλου.

 


Λίγα  λόγια για το έργο:


Νότια Αφρική. Αρχές του 20ου αιώνα. Οι ιδιοκτήτριες μιας πανσιόν, δύο παράξενες αδερφές, η αυστηρή Ερμιέν και η δύσμορφη Σούσι, έχουν ένα ιερό καθήκον. Να προειδοποιούν τους επισκέπτες τους όταν έχει άσχημο καιρό να μην  περνούν τον ορμητικό ποταμό.


Αν οι περαστικοί χρυσωρύχοι ή τα ερωτευμένα ζευγάρια τις παρακούσουν και πνιγούν, οι δύο γυναίκες υποχρεούνται, μέσα στο ιερό τους καθήκον, να τους ανασύρουν από το νερό και να τους θάψουν, χαράζοντας τα ονόματά τους στους σταυρούς. Οι ανώνυμες όμως ψυχές στοιχειώνουν την πανσιόν και οι δύο αδερφές  με τη μέθοδο της ύπνωσης, προσπαθούν να αποκαλύψουν τα ονόματά τους, για να μπορέσουν να αναπαυτούν.

 

Μια τέτοια ‘σεάνς’ (ύπνωση) είναι η κεντρική ιστορία του έργου.

Οι δύο αδερφές γυρίζουν είκοσι χρόνια πίσω για να ανακαλέσουν μια θυελλώδη νύχτα, που τους επισκέφτηκε ο Μάγος «Μαέστρο» και η ανήλικη αγαπημένη του. Σκοπός του «ταξιδιού» τους στο χρόνο είναι να μάθουν το όνομα του άτυχου κοριτσιού που χάθηκε, τότε, στο ποτάμι.

 

Η ύπνωση, όμως, πέρα από το όνομα, αποκαλύπτει κρυφές στιγμές εκείνης της βραδιάς που σχετίζονται με τον ιδανικό άντρα «Μαέστρο». Στιγμές που θα αλλάξουν, για πάντα, τη μία από τις δύο αδερφές και  θα την οδηγήσουν στο πέρασμα των φόβων...

 

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ:
Μετάφραση- Σκηνοθεσία: Αθανασία Καραγιαννοπούλου
Σκηνικά: Δημήτρης Μπογδάνος
Κοστούμια: Duygu Ozturk
Φωτισμοί: Κατερίνα Μαραγκουδάκη
Βοηθός Σκηνοθέτη: Μαριαλένα Ροζάκη
Βοηθός σκηνογράφου: Μαρίζα Παγκάκη
Μουσική Επιμέλεια: Αθανασία Καραγιαννοπούλου
Φωτογραφίες: Άρτεμις Παπαγιεράκη

 

ΠΑΙΖΟΥΝ:
Χαρά Κονταξάκη, Βίκυ Κυριακίδη, Θανάσης Κουρλαμπάς, Έφη Κόντα

 

Σχετικές ειδήσεις
Οι Καλοπροαίρετοι Θεατρίνοι του Μαριβώ στο Τόπος Αλλού
01.12.2016 12:52
Η κωμωδία «Καλοπροαίρετοι Θεατρίνοι» του Μαριβώ, παρουσιάζεται από 2 Δεκεμβρίου στο ΤΟΠΟΣ ΑΛΛΟύ, σε σκηνοθεσία Νίκου Καμτσή.
Γκρέτα, του Μιχάλη Σπέγγου στο θέατρο Τόπος Αλλού
28.11.2016 12:30
Ο θίασος “Καθρέφτης” της Πέπης Οικονομοπούλου παρουσιάζει από τις 4 Δεκεμβρίου το έργο του Μιχάλη Σπέγγου «Γκρέτα» στο θέατρο Τόπος Αλλού.
Οι Σύντροφοι?, του Α. Στρίντμπεργκ στο θέατρο Τόπος Αλλού
06.09.2016 14:52
Ένα άπαιχτο (στην Ελλάδα) κι εν πολλοίς άγνωστο έργο του Στρίντμπεργκ θα παρουσιάσει φέτος ο Νίκος Καμτσής, στο θέατρο ΤΟΠΟΣ ΑΛΛΟύ.
Νίτσε - Βάγκνερ: Ένα θέαμα για τον φασισμό, σε σκηνοθεσία Νίκου Καμτσή στο Τόπος Αλλού
06.09.2016 14:35
Η παράσταση «Νίτσε - Βάγκνερ», που παρουσιάστηκε με μεγάλη επιτυχία την προηγούμενη σεζόν σε σκηνοθεσία Νίκου Καμτσή, επαναλαμβάνεται για λίγες παραστάσεις στο Θέατρο Τόπος Αλλού.
Καλοπροαίρετοι Θεατρίνοι του Μαριβώ τον Νοέμβριο στο θέατρο Τόπος Αλλού
29.06.2016 10:26
Το Θέατρο ΤΟΠΟΣ ΑΛΛΟύ παρουσιάζει από τον Νοέμβριο το έργο του Μαριβώ, Καλοπροαίρετοι Θεατρίνοι, σε σκηνοθεσία του Νίκου Καμτσή.