Τρίτη, 21 Φεβρουαρίου 2017

Tο Εθνικό Θέατρο Ακροβατών της Κίνας, στο Μέγαρο

Tο Εθνικό Θέατρο Ακροβατών της Κίνας, στο Μέγαρο
Eνας από τους σπουδαιότερους πολιτιστικούς πρεσβευτές της Κίνας, το Εθνικό Θέατρο Ακροβατών, έρχεται στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών στο πλαίσιο των Χριστουγεννιάτικων Εκδηλώσεων του.

Eνας από τους σπουδαιότερους πολιτιστικούς πρεσβευτές της Κίνας, το Εθνικό Θέατρο Ακροβατών, έρχεται στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών στο πλαίσιο των Χριστουγεννιάτικων Εκδηλώσεων του.

O παγκοσμίου φήμης θίασος θα επιστρατεύσει όλες του τις δημιουργικές δυνάμεις σε ένα παιχνίδι ακραίων ισορροπιών, λαμπερών χρωμάτων και εξωτικών ήχων που θα διαρκέσει σχεδόν δύο ώρες.

Πριγκίπισσες, μάγισσες, πολεμιστές, δράκοντες, που υποδύονται περισσότεροι από πενήντα καλλιτέχνες ηλικίας είκοσι ετών κατά μέσο όρο, θα πλημμυρίσουν τη σκηνή , αψηφώντας τη βαρύτητα, υπερβαίνοντας τα όρια του ανθρώπινου σώματος, παίζοντας με ξίφη και σπαθιά, ακροβατώντας με ποδήλατα σε τεντωμένα σχοινιά, ισορροπώντας επάνω σε πιάτα και ποτήρια.

Το Εθνικό Θέατρο Ακροβατών ιδρύθηκε το 1950. Στα εξήντα σχεδόν χρόνια της καλλιτεχνικής του πορείας, το διάσημο κινεζικό καλλιτεχνικό συγκρότημα έχει αποσπάσει πολυάριθμα μετάλλια σε τοπικούς και διεθνείς διαγωνισμούς, με κορυφαία στιγμή την πληθώρα διακρίσεων που του απονεμήθηκαν, το 2001.

Το κοινό θα έχει επίσης την ευκαιρία να απολαύσει τους μοναδικούς ακροβάτες στην Τελετή Έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων του 2008 στο Πεκίνο.


INFO
Αίθουσα Αλεξάνδρα Τριάντη, 19, 20, 21, 22, 23, 25, 26, 27, 28, 29 και 30 Δεκεμβρίου (ώρα έναρξης 8:00 μ.μ.).
Προπώληση εισιτηρίων στα Εκδοτήρια του Μεγάρου, τιμές : 20, 30, 45 και 60 ευρώ (Διακεκριμένη Ζώνη).
Με φοιτητικό ή παιδικό εισιτήριο, έκπτωση 50% επί της τιμής της κάθε ζώνης.


Σχετικές ειδήσεις
«Σούμαν» της Σοφίας Καψούρου στο Εθνικό Θέατρο
19.01.2017 14:49
Το Εθνικό Θέατρο δίνει βήμα στην νέα ελληνική δραματουργία και παρουσιάζει έργα τεσσάρων νέων ελλήνων συγγραφέων στη Σκηνή-«Νίκος Κούρκουλος», στο πλαίσιο της δράσης «Ο συγγραφέας του μήνα».
Οιδίπους τύραννος από το Εθνικό Θέατρο στο θέατρο Βαχτάνγκοφ
07.11.2016 16:22
Το Εθνικό Θέατρο στο πλαίσιο της επιδίωξής του για συνεργασίες τόσο με ελληνικούς όσο και διεθνείς θεατρικούς οργανισμούς, συνεργάστηκε για πρώτη φορά με το φημισμένο θέατρο Βαχτάνγκοφ παρουσιάζοντας τον Οιδίποδα τύραννο του Σοφοκλή, σε σκηνοθεσία του πολυβραβευμένου Ρίμας Τούμινας.
The Deep Blue Sea, του Terence Rattigan σε μαγνητοσκόπηση από το Lyttelton Theatre στο Μέγαρο Μουσικής
26.10.2016 16:29
Με το έργο Τhe Deep Blue Sea [Το βαθύ μπλε του έρωτα / Βαθιά γαλάζια θάλασσα], το συγκλονιστικό κλασικό αριστούργημα του άγγλου δραματουργού Terence Rattigan [Tέρενς Ράττιγκαν], συνεχίζεται ο κύκλος των φετινών μεταδόσεων από το Εθνικό Θέατρο της Αγγλίας (National Theatre Live-NTL), την Τετάρτη 2 Νοεμβρίου (ώρα έναρξης 21:00) στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.
Ρωμαίος και Ιουλιέττα από το Kenneth Branagh Theatre Company σε ζωντανή μετάδοση στο Μέγαρο
04.07.2016 17:09
Το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, μετά τις ιδιαίτερα επιτυχημένες απευθείας μεταδόσεις θεατρικών παραστάσεων από το Εθνικό Θέατρο της Αγγλίας (National Theatre Live) αλλά και μπαλέτων από το Θέατρο Μπολσόι της Μόσχας (The Bolshoi Ballet Live from Moscow), εγκαινιάζει έναν νέο κύκλο μεταδόσεων.
Όπως σας αρέσει, του Σαίξπηρ από το Νational Theatre Live στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών
25.02.2016 11:38
Η απολαυστική κωμωδία Όπως σας αρέσει του Ουίλλιαμ Σαίξπηρ επιστρέφει ύστερα από 30 χρόνια στο Εθνικό Θέατρο της Αγγλίας και μεταδίδεται σε μαγνητοσκόπηση από το Olivier Theatre του Λονδίνου στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, τη Δευτέρα 29 Φεβρουαρίου στις 9:00 το βράδυ (με ελληνικούς υπότιτλους σε μετάφραση Ερρίκου Μπελιέ).