Πέμπτη, 23 Φεβρουαρίου 2017

Μια γοργόνα μας μαθαίνει την αγάπη

Μια γοργόνα μας μαθαίνει την αγάπη
Το γνωστό σε όλους παραμύθι του Χ. Κ. Αντερσεν, με τη μικρή Γοργόνα που ερωτεύεται τον Πρίγκιπα, ζωντανεύει σε ένα one woman show κουκλοθέατρου από την Εμμανουέλα Καποκάκη και το Εικαστικό Θέατρο Κούκλας Πράσσειν Αλογα.

Το γνωστό σε όλους παραμύθι του Χ. Κ. Αντερσεν, με τη μικρή Γοργόνα που ερωτεύεται τον Πρίγκιπα, ζωντανεύει σε ένα one woman show κουκλοθέατρου από την Εμμανουέλα Καποκάκη και το Εικαστικό Θέατρο Κούκλας Πράσσειν Αλογα.

Το κουκλοθέατρο ονομάστηκε «Γοργόνα, Γοργονίτσα», με έμπνευση από το γνωστό παραμύθι του Χ.Κ.Αντερσεν και το ανήσυχο ταλέντο της Εμμανουέλας Καποκάκη.

Μέσα από μια διερευνητική, προσωπική πορεία στον κόσμο της κούκλας η Εμμανουέλα κατασκευάζει, σκηνοθετεί και παίζει μόνη με τις κούκλες, δημιουργώντας μία παράσταση , που σε κάνει να πιστεύεις ότι πίσω από το σκηνικό βρίσκεται ένας ολόκληρος κόσμος!

Όμως, είναι μόνο μία γυναίκα, που τη συνοδεύουν τρεις κύριοι χαρακτήρες, με κούκλες άμεσης κίνησης, που συνδιαλέγονται με την ηθοποιό που υποδύεται την γοργόνα, σε ένα ευφάνταστο, γεμάτο χρώματα σκηνικό, που γεννά δράση και σκέψεις.

Το κουκλοθέατρο, όπως και το πρωτότυπο παραμύθι, κάνει λόγο για τη βαθιά αγάπη που θα νιώσει η μικρή γοργόνα για τον πρίγκιπα που θα την κάνει να λάμψει σαν φεγγάρι, δίνοντας την ευκαιρία για μία ενδιαφέρουσα συζήτηση μετά το τέλος της παράστασης με τα παιδιά για τις κούκλες και το μήνυμα της αγάπης και της αυτοθυσίας που προβάλλεται.

Info
Γοργόνα, Γοργονίτσα
Σκηνοθεσία, σκηνογραφία, σενάριο , ηθοποιια: Εμμανουέλα Καποκάκη
Κάθε Κυριακή στις 12.30 στο θέατρο Πορεία
Τρικόρφων 3-5, κάθετος 3ης Σεπτεμβρίου 69, Πλ. Βικτωρίας
τηλ: 210 8210991
Εικαστικό Θέατρο Κούκλας Πράσσειν Άλογα
Βουλγαροκτόνου 60, Αθήνα 11473
Τηλ. : 2106428769
p_aloga@yahoo.com
www.prasinaloga.gr

Σχετικές ειδήσεις
Mon Petit Prince: Μία παράσταση για ενήλικες με ανήλικη ματιά στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά
09.09.2016 17:27
Αυτό το φθινόπωρο, στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά, ο σκηνοθέτης Δημήτρης Μπογδάνος, σε δραματουργική συνεργασία με τον Βασίλη Μαυρογεωργίου, αφηγούνται την πασίγνωστη ιστορία του παιδιού που δεν μεγαλώνει, με τη Λένα Παπαληγούρα στον ρόλο του άφυλου Μικρού Πρίγκιπα. Μια παράσταση-πτήση στα βαθύτερα υπόγεια του ουρανού, και κατ'επέκταση του εαυτού, εκεί που συνήθως ανακαλύπτει κανείς το νόημα της ζωής, εξερευνώντας τα σκοτάδια της ύπαρξης.
Με αγάπη Γκόλφω: μια τελευταία παράσταση από τη Νεανική Σκηνή του Δημοτικού Θεάτρου Μαραθώνα
30.08.2016 12:57
Σε συνέχεια της μεγάλης επιτυχίας της παρωδίας μετά μουσικής «Με αγάπη... Γκόλφω» που παρουσίασε η Νεανική Σκηνή του Δημοτικού Θεάτρου Μαραθώνα στα τέλη Ιουλίου, η Γκόλφω μας ετοιμάζεται για την τελευταία της παράσταση για αυτό το καλοκαίρι.

Follicle / Θύλαξ: Ένα οπτικοακουστικό παραμύθι στο Bios
06.05.2016 15:50
Το Bios παρουσιάζει από την Πέμπτη 19 Μαΐου 2016 ένα οπτικοακουστικό παραμύθι με τίτλο Follicle / Θύλαξ.
Οι Κυνικοί στον Άδη: 2 τελευταίες παραστάσεις στο Εργαστήρι Μαιρηβή
04.04.2016 16:51
Ολοκληρώνονται και φέτος οι παραστάσεις θεάτρου κούκλας, από Έλληνες κουκλοπαίκτες στο "Εργαστήρι Μαιρηβή", με την παράσαση Οι Κυνικοί στον Άδη.
Το χειμωνιάτικο παραμύθι, του Σαίξπηρ από την ομάδα Νοσταλγία στο Rabbithole
18.03.2016 17:01
Το έργο του William Shakespeare ανεβαίνει στο RABBITHOLE με μία μόνο ηθοποιό επί σκηνής.