Δευτέρα, 27 Φεβρουαρίου 2017

Alive από την Graveyard Café Band στο Six Dogs

Alive από την Graveyard Café Band στο Six Dogs
Η μπάντα που αγαπήθηκε στην πρώτη της εμφάνιση από κοινό και κριτικούς, επιστρέφει με τη μουσική παράσταση «ALIVE». Μια

performance βασισμένη στην ποίηση καλλιτεχνών της λεγόμενης Παλιάς Αθηναϊκής Σχολής στο δεύτερο μισό του 19ου αιώνα και στην εποχή των «Ρομαντικών ποιητών».

 

Νεκροί και ζωντανοί performers, φαντάσματα και στοιχειά ανεβαίνουν στη σκηνή για να τραγουδήσουν στίχους και λόγια ελλήνων ποιητών από το 1850 έως το 1930. Ο λόγος μιας γενιάς που βουτά στη μελαγχολία και βρίσκει διέξοδο στον θάνατο, αποδιδόμενος με μια σαρκαστική οπτική που υπερβαίνει τα ταμπού.

 

Ποιήματα και αποδόσεις ποιημάτων με θέμα το «ανοίκειο», το τρομακτικό. Ένας οριακός λόγος που θρηνολογεί, για να επιζήσει. Ο λόγος και η στάση ζωής μιας γενιάς που βουτάει στο θάνατο και την απόγνωση και βρίσκει διέξοδο στη μελαγχολία.

 


Τα Αθηναϊκά νεκροταφεία, τα καφενεία και οι έρημες ακρογιαλιές είναι οι φυσικοί χώροι ανάπτυξης της ποίησης των Παπαρρηγόπουλου, Βασιλειάδη, Παράσχου, Μωρεά, Σταθοπούλου κ.ά. Η μουσική είναι γραμμένη για τρεις performers. Το ηχόχρωμα είναι συνδυασμός από ζωντανό βιολί και ένα σύγχρονο ψηφιακό stage setup από υπολογιστή.

 

 

Η φόρμα, με δάνεια και αναφορές σε μουσικά κλισέ πολλών ρευμάτων της διαδρομής του αιώνα, έχει σκοπό να μεταφέρει με χιούμορ το μελαγχολικό κόσμο του λόγου των ποιητών σε ένα τοπίο πολυφωνικό και σύγχρονο. Η εικόνα της παράστασης στοχεύει να διαμορφώσει μια όψη η οποία θα ταξιδέψει τον θεατή σε μια εποχή μακρινή αλλά και οικεία,  χωρίς να εμμένει σε νοσταλγικές διαθέσεις, με χιούμορ που αγγίζει τον σαρκασμό.

 

Για τη σκηνοθεσία της παράστασης «Graveyard Café Band / IN EXTREMIS» ο Γιάννης Σκουρλέτης βραβεύτηκε με την Τιμητική Διάκριση «Νέου Δημιουργού» από την Ένωση Ελληνών Θεατρικών και Μουσικών Κριτικών, για τη σεζόν 2009 - 2010. Στην απονομή δήλωσε ότι μοιράζεται το βραβείο με τον μουσικό Κώστα Δαλακούρα.

 

Μουσική: Κώστας Δαλακούρας  / Σκηνοθεσία - Σκηνογραφία: Γιάννης Σκουρλέτης
Βίντεο -Σχεδιασμός Φωτισμών: Ευθύμης Θεοδόσης
Performers: Φρόσω Ζαγοραίου,  Θεμιστοκλής Καρποδίνης , Σαμψών Φύτρος

 

 

Η «Graveyard Café Band» αποτελεί μπάντα που δημιούργησε ο μουσικός Κώστας Δαλακούρας το 2009. Η «Graveyard Café Band» παρουσίασε την πρώτη της παράσταση τη σεζόν 2009-2010 στο TAF, με τον τίτλο «IN EXTREMIS», σε παραγωγή της ομάδας Πασπαρτού και σκηνοθεσία Γιάννη Σκουρλέτη.

 

Η «bijoux de Kant» δημιουργήθηκε το 2010 από τον εικαστικό και σκηνοθέτη Γιάννη Σκουρλέτη και τον μουσικό Κώστα Δαλακούρα.

 

Η «bijoux de Kant» συμμετείχε στα εγκαίνια της Στέγης Γραμμάτων και Τεχνών του Ιδρύματος Ωνάση με την παράσταση «Χρώματα», βασισμένη στη «Θεωρία των Χρωμάτων» του Γκαίτε, και ετοιμάζει για τον Ιανουάριο του 2011 τον «Βέρθερο» του Γκαίτε, στη μικρή σκηνή της Στέγης.


Μόνο για δέκα εμφανίσεις: 10/1/2011 - 8/2/2011 στο Six Dogs!

Σχετικές ειδήσεις
Οι Radio Nowhere - Bruce Springsteen Tribute Band live στο Σταυρό του Νότου
23.01.2017 15:56
This is Radio Nowhere! Is there anybody alive out there? Η πρώτη και μοναδική ελληνική tribute band στη μουσική και τα τραγούδια του «αφεντικού» Bruce Spingsteen, επιστρέφει με το πρώτο της live για το 2017 στο club του Σταυρού του Νότου!
Δημήτρης Βοζαΐτης and band live στο Γυάλινο Μουσικό Θέατρο
09.12.2016 10:37
Κάτι καινούργιο και πολύ δυνατό σηματοδοτεί την έναρξη των μουσικών παραστάσεων του νέου ερμηνευτή Δημήτρη Βοζαΐτη στο Γυάλινο- UpStage.
Βραδιές γεμάτες μουσική στο Hard Rock Cafe Athens
15.09.2016 14:56
Το Hard Rock Cafe Athens υποδέχεται την καινούργια σεζόν με πολύ μουσική! Στεγασμένο στον εμβληματικό χώρο στην Αδριανού 52, το Hard Rock Cafe Athens παρουσιάζει ένα πλούσιο μουσικό πρόγραμμα που υπόσχεται να χαρίσει στους λάτρεις της rock, μια ξεχωριστή μουσική εμπειρία!
Με μια προσευχή: Δημήτρης Βοζαΐτης and Band live στο Γυάλινο Μουσικό Θέατρο
01.03.2016 11:59
Ο νέος ερμηνευτής Δημήτρης Βοζαΐτης επιστρέφει την Παρασκευή 4 Μαρτίου 2016 με τη νέα, τετραμελή μπάντα του και ανανεωμένο πρόγραμμα στη μουσική σκηνή του Γυάλινου Μουσικού Θεάτρου - Upstage, με την μουσική παράσταση «Με μια προσευχή».
Οι Graveyard live τον Ιούνιο στο Gagarin 205
29.02.2016 16:31
Επιτέλους! Τρία χρόνια μετά το θριαμβευτικό sold out στην πρώτη τους εμφάνιση στη χώρα μας, οι Graveyard επιστρέφουν στην Αθήνα για μια μοναδική εμφάνιση στο Gagarin 205, το Σάββατο 25 Ιουνίου.