Πέμπτη, 23 Φεβρουαρίου 2017

Το Όνειρο του Δωδεκάμερου

Το Όνειρο του Δωδεκάμερου
Το «Όνειρο του Δωδεκαμέρου», το έργο ενός από τους πιο σημαντικούς συγγραφείς της νεοελληνικής λογοτεχνίας, ανεβαίνει από το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος στην Παιδική Σκηνή , στη Μονή Λαζαριστών. Πρόκειται για ένα έργο βασισμένο στα ήθη, τα έθιμα και τα λαογραφικά στοιχεία της ελληνικής παράδοσης, δοσμένα με ένα ιδιαίτερο χιούμορ.

Το «Όνειρο του Δωδεκαμέρου», το έργο ενός από τους πιο σημαντικούς συγγραφείς της νεοελληνικής λογοτεχνίας, ανεβαίνει από το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος στην Παιδική Σκηνή, στη Μονή Λαζαριστών. Πρόκειται για ένα έργο βασισμένο στα ήθη, τα έθιμα και τα λαογραφικά στοιχεία της ελληνικής παράδοσης, δοσμένα με ένα ιδιαίτερο χιούμορ.

Ο σπουδαίος Έλληνας συγγραφέας, Γιώργος Θεοτοκάς, παρουσιάζει ήθη και έθιμα, ιδιαίτερα σημαντικά και πολλές φορές «περίεργα» ιδιαίτερα για τους Έλληνες, προσεγγίζοντας τα με έναν μοναδικό και ταυτόχρονα χιουμοριστικό τρόπο.

Στοιχεία από τους παραδοσιακούς μύθους τα ήθη και τα έθιμα του λαού μας με μία διαφορετική και σύγχρονη ματιά, φυσικά από τον Γιώργο Θεοτοκά, αλλά και από τον σκηνοθέτη Τάσο Ράτζο,

Μαγγανιές, γητειές, συνεργίες δαιμονικές και αρχηγό τους τον Μαντρακούκο, στο έργο, θα έρθουν τα πάνω κάτω στο ήσυχο μικρό χωριό! Ερωτήματα, που οι απαντήσεις δίνονται μόνο μέσα από τα μάγια, θέτονται στο έργο... Αραγε απαντώνται;

Το «Όνειρο του Δωδεκάμερου» θα ζωντανέψει στο θέατρο της Μονής Λαζαριστών και οι ήρωές του, άγγελοι, δαίμονες, κακές μητριές, όμορφα κορίτσια, μυλωνάδες και καλικαντζαράκια, θα υφάνουν τα πρωινά σας όνειρα...

Info
Όνειρο του Δωδεκάμερου, Γιώργος Θεοτοκάς
Μέχρι τις αρχές Απριλίου
Θέατρο Μονής Λαζαριστών, Σκηνή Σωκράτης Καραντινός
Παραστάσεις: Κάθε Κυριακή στις 11:00
Καθημερινά από Τρίτη έως Παρασκευή στις 10:30 δίνονται παραστάσεις για σχολεία, μετά από συνεννόηση
Υπεύθυνος κος Διονύσης Καλαϊτζής τηλ.: 2310 276 455
Τιμή εισιτηρίων: Γενική είσοδος: 10 ευρώ
Τιμή σχολικού εισιτηρίου (για τις καθημερινές πρωινές παραστάσεις που παρακολουθούν οργανωμένα μαθητές σχολείου): 7 ευρώ
Ομαδικό εισιτήριο, σύλλογοι: 9 ευρώ

Σχετικές ειδήσεις
ΓΚΙΑΚ, του Δημοσθένη Παπαμάρκου στο Μικρό Θέατρο της Μονής Λαζαριστών
14.02.2017 17:14
Το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος παρουσιάζει το έργο «Γκιακ», του Δημοσθένη Παπαμάρκου, σε σκηνοθεσία Γεωργίας Μαυραγάνη, στο Μικρό Θέατρο της Μονής Λαζαριστών.
Το Κιβώτιο, του Άρη Αλεξάνδρου για λίγες παραστάσεις στη Μονή Λαζαριστών
22.09.2016 15:36
«Το Κιβώτιο» του Άρη Αλεξάνδρου παρουσιάζεται για λίγες παραστάσεις και στη Θεσσαλονίκη. Το εμβληματικό μυθιστόρημα της νεοελληνικής λογοτεχνίας ανεβαίνει σε μορφή θεατρικού μονολόγου σε σκηνοθεσία Φώτη Μακρή και Κλεοπάτρας Τολόγκου, με τον Φώτη Μακρή στον ρόλο του αφηγητή.
Το Παγκάκι, του Αλεξάντερ Γκέλμαν στο Μικρό Θέατρο της Μονής Λαζαριστών
27.04.2016 11:46
Το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος φιλοξενεί το έργο του Αλεξάντερ Γκέλμαν «Το Παγκάκι», μια παράσταση που έρχεται - μετά από δύο επιτυχημένες σαιζόν στο θέατρο Vault στην Αθήνα- στο Μικρό Θέατρο Μονής Λαζαριστών στις 5, 6, 7 και 8 Μαΐου 2016.
Το Παλάτι του Τέλους από τον ΘΟΚ στο Μικρό Θέατρο Μονής Λαζαριστών
19.04.2016 17:04
Το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος υποδέχεται τον Μάϊο τον Θεατρικό Οργανισμό Κύπρου με την παράσταση «Το Παλάτι του Τέλους» της Judith Thompson, που θα φιλοξενηθεί στο Μικρό Θέατρο Μονής Λαζαριστών, στις 11 & 12 Μαΐου 2016.
Chat του Gustavo Ott, στο Μικρό Θέατρο της Μονής Λαζαριστών
28.03.2016 17:07
Το Μικρό Θέαρο της Μονής Λαζαριστών στη Θεσσαλονίκη φιλοξενεί το Θέατρο του Βορρά και το έργο Chat του Gustavo Ott, στο πλαίσιο του θεατρικού Τουρνουά 5Χ5 που διοργανώνει το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος.