Ο άνθρωπος που πυροβολεί πιο γρήγορα κι από τη σκιά του καταφθάνει στη μεγάλη οθόνη από την Audio Visual! Ο ένας και μοναδικός Λούκυ Λουκ!

Ο Λούκυ Λουκ (Ζαν Ντιζαρντέν) πάντα με τη συνοδεία του πιστού τετράποδου συντρόφου του, Ντόλι, θα επιστρέψει στην πόλη των παιδικών του χρόνων, όπου θα συναντήσει τον Μπίλι Δε Κιντ (Μικαέλ Γιουν), την Καλάμιτι Τζέιν (Σιλβί Τεστί), τον Πατ Πόκερ (Ντανιέλ Πρεβόστ), τον Τζέσι Τζέιμς (Μελβίλ Πουπό) και τη Μπελ (Αλεξαντρά Λαμί). Μία απίστευτη κωμωδία γουέστερν – φόρος τιμής στην αριστουργηματική ομώνυμη σειρά κόμιξ των Μορίς και Γκοσινί!

Οι χαρακτήρες της ταινίας

Μπίλι Δε Κιντ (Μίκαελ Γιουν)

Το κακό παιδί της Άγριας Δύσης, με το χαρακτηριστικό καπέλο που μοιάζει σα να είναι βγαλμένο από μυθιστόρημα του Ντίκενς, δε σηκώνει πολλά πολλά. Ο Μπίλι δε Κιντ είναι ικανός να σκοτώσει κάποιον μόνο και μόνο επειδή φοράει ένα ωραίο σακάκι από δέρμα φιδιού. Μέσα σε μία στιγμή μπορεί να μεταμορφωθεί από ανώριμο παιδί σε επικίνδυνο τρελό και κανείς δεν ξέρει τι μπορεί να βγάλει ξαφνικά από την τσέπη του: ένα Κολτ ή ένα… γλειφιτζούρι.

Καλάμιτι Τζέιν (Σιλβό Τεστί)

Με ένα τουφέκι στον ώμο και ένα φλασκί ουίσκι στην κωλότσεπη, η Καλάμιτι Τζέιν ακριβώς όπως και ο Λούκυ Λουκ κινείται μόνη και ανεξάρτητη μέσα σε έναν κόσμο παρανόμων. Βρίζει, φτύνει και αγωνίζεται σαν άντρας. Πίσω όμως από όλα αυτά κρύβεται μία ευαίσθητη γυναίκα, απόλυτα πιστή στον Λούκυ Λουκ και μάλλον επιρρεπής στη γοητεία του.

ΤΖέσι Τζέιμς (Μέλβιλ Πουπό)

Με ένα μεγαλοπρεπές παλτό, μια κάπα που ανεμίζει και ένα μεγάλο ρεβόλβερ με φιλντισένια λαβή, ο Τζέσι Τζέιμς επιβάλλει το δικό του νόμο απλά και μόνο με το σκοτεινό, αδίστακτο βλέμμα του. Ληστεύει τράπεζες απαγγέλλοντας Σέξπιρ. Έχει πραγματικά επίπεδο… ίσως περισσότερο από όσο χρειάζεται. Ο Τζέσι Τζέιμς και ο Μπίλι δε Κιντ, ένας κλασάτος ληστής και ένας παρανοϊκός αλητάκος, κάνουν ένα εκρηκτικό δίδυμο, το τέλειο “ζευγάρι”.

Πατ Πόκερ (Ντάνιλε Πρέβοστ)

Ένας χαρισματικός απατεώνας, απίθανος αλλά και επικίνδυνος παίκτης, ο Πατ Πόκερ κρατάει όλα τα χαρτιά της Ντέζι Τάουν στο μανίκι του. Το παγερό βλέμμα κάτω από το βελούδινο καπέλο του, το τέλεια τριμαρισμένο μουστάκι του δείχνουν έναν άνθρωπο που προσέχει την εμφάνισή του. Η απρόβλεπτη βιαιότητά του, σε συνδυασμό με την υπόγεια δειλία του, τον κάνουν έναν πολύπλοκο και ξεχωριστό “κακό”.

Μπελ Σταρ (Αλεξάντρα Λαμι)

Κανένας καουμπόι δε μπορεί να αντισταθεί στη γοητεία της Μπελ Σταρ, της όμορφης και μυστηριώδους τραγουδίστριας των σαλούν. Με το προκλητικό της ντεκολτέ, τα ατέλειωτα πόδια της και τα γαλάζια σαν τον ουρανό της Δύσης μάτια της, η Μπελ ξεσηκώνει κάθε βράδυ τους παράνομους της Ντέζι Τάουν. Βαθιά μέσα της όμως ονειρεύεται να ξεφύγει από τα νύχια του Πατ Πόκερ και να δημιουργήσει οικογένεια με έναν πραγματικό άντρα.

Κυβερνήτης Όστιν Κούπερ (Ζαν-Φρανσουά Μπαλμέ)

Ένας ισχυρός κτηματίας, ο Κυβερνήτης Όστιν Κούπερ είναι το δεξί χέρι του Προέδρου αλλά και νονός του Λούκυ Λουκ, και μάλλον τον γνωρίζει καλύτερα από  οποιονδήποτε άλλο στον κόσμο. Ζεστός και γοητευτικός, έχει την ενέργεια ενός καουμπόι και το κύρος ενός πολιτικού.

Πρόεδρος Γουίνστον Τζέιμσον (Αντρέ Ουμάνσκι)

Ο Πρόεδρος Τζέιμσον ενσαρκώνει την ιδέα της νέας Αμερικής. Θέλει να ενώσει την Ανατολή με τη Δύση μέσω του σιδηρόδρομου και τίποτα δε θα τον σταματήσει. Καθισμένος στην αναπηρική του καρέκλα, με ένα πούρο ανάμεσα στα χείλη του, κυβερνά τον τόπο με πεισματικό σθένος και αψεγάδιαστη ακεραιότητα. Και ο μοναδικός που εμπιστεύεται για να επιλύσει μια εθνική κρίση είναι ο Λούκυ Λουκ.

Ντόλι (Μπρούνο Σαλομόνε)

Αυτό το πανέμορφο καθαρόαιμο, ξανθό και γενναίο άλογο, είναι ο πιο πιστός φίλος του Λούκυ Λουκ και ο σταθερός του σύντροφος σε όλες του τις περιπέτειες. Μαζί μοιράζονται κάθε επιτυχία και μία κονσέρβα φασόλια κάτω από τον έναστρο ουρανό. Ο Ντόλι είναι κάτι παραπάνω από ένα συνηθισμένο άλογο, και αυτή είναι η μόνη αλήθεια… βγαλμένη από την καρδιά ενός γνήσιου τετράποδου φίλου.