Το Booze Cooperativa φιλοξενεί την ατομική έκθεση γλυπτικής και ζωγραφικής της εικαστικού Νικολέττας Τζάννε, με τίτλο FORMal? …

Η έκθεση θα εγκαινιαστεί το Σάββατο 15 Ιανουαρίου και θα διαρκέσει μέχρι και τις 5 Φεβρουαρίου.

Το σύνολο των γλυπτών και των σχεδίων που θα παρουσιαστούν, είναι μια προσπάθεια αποτύπωσης και μορφοποίησης των σκέψεων και των συναισθημάτων της καλλιτέχνιδος.

Η Νικολέττα Τζάννε προσδιορίζει την τελική φόρμα των έργων της κατά την διάρκεια της επεξεργασίας των υλικών που χρησιμοποιεί, γι\’ αυτό και επιλέγει ποιότητες υλικών που μπορούν να δουλευτούν ξανά και ξανά, όπως είναι γύψος, ξύλο, ύφασμα, κ.α, και που επιτρέπουν την πλαστική απεικόνιση μιας διάθεσης.

Πέρα από τον πειραματισμό με ποικίλα υλικά, σημαντική είναι και η σχέση χώρου και αντικειμένου. Με πόσους διαφορετικούς τρόπους μπορεί ένα έργο να τοποθετηθεί και πόσο το ίδιο το έργο αλλάζει. Επίσης η εύθραυστη ισορροπία των γλυπτών, φτιαγμένα έτσι ώστε να δείχνουν οριακά στο να διατηρηθούν σταθερά.

Οι επιφάνειες των γλυπτών δεν είναι λείες και τέλειες. Αλλά μοιάζουν με  τοίχους που έχουν βαφτεί ξανά  και ξανά και με το πέρασμα των χρόνων, τα διαφορετικά στρώματα μπογιάς αρχίζουν να εμφανίζονται. Είναι, σαν να έχουν τα σημάδια του χρόνου και την μνήμη των πραγμάτων που τα έχει αγγίξει.