Δευτέρα, 27 Φεβρουαρίου 2017

Φωτεινή Δάρρα: ...του Έρωτα και της Αμαρτίας

Φωτεινή Δάρρα: ...του Έρωτα και της Αμαρτίας

Μετά την επιτυχία που σημείωσε πριν από μερικές μέρες η sold out εμφάνισή της στο Παλλάς με τίτλο ...του Έρωτα και της Αμαρτίας, η Φωτεινή Δάρρα επιστρέφει την Κυριακή 26 Δεκεμβρίου στις 21.00 στον ίδιο χώρο για μια ακόμα συναυλία . Λίγες μέρες πριν μας αφιερώνει λίγο χρόνο για να μας πει λίγα λόγια την παράσταση .

 

CultureNow: Την Κυριακή 26 Δεκεμβρίου επιστρέφετε μόλις λίγες ημέρες μετά την τελευταία σας συναυλία και πάλι στο Παλλάς, με την παράσταση ... του Έρωτα και της Αμαρτίας. Πείτε μας λίγα λόγια για την ιδέα που βασίστηκε η παράσταση, αλλά και για τους συντελεστές που την υλοποίησαν.

Φωτεινή Δάρρα: Πρόκειται για την επανάληψη της συναυλίας που έγινε sold out στις 29 Νοεμβρίου στον ίδιο χώρο. Είμαι πολύ χαρούμενη που ο κόσμος αγκάλιασε τόσο ζεστά αυτή την παράσταση κι έτσι αποφασίσαμε να την επαναλάβουμε αυτή την Κυριακή, την επόμενη ημέρα των Χριστουγέννων. Θα ακουστούν μερικά από τα ωραιότερα ερωτικά τραγούδια που γράφτηκαν τη δεκαπενταετία ’60-΄75 και που τα γνωρίζουμε και τα σιγοτραγουδάμε όλοι μας. Οι παλαιότερες γενιές με νοσταλγία και οι νεώτερες με πρωτοφανή αγάπη. «Σε βλέπω στο ποτήρι μου», «Αν είναι η αγάπη αμαρτία», «Αν σ’ αρνηθώ αγάπη μου», «Ξύπνα αγάπη μου», είναι μερικά μόνο από τα σπουδαία αυτά τραγούδια που σας προσκαλώ να τραγουδήσουμε παρέα. Αναδύονται μέσα από μία ερωτική ιστορία που ξεκινάει με ένα χωρισμό και καταλήγει σε έναν καινούργιο έρωτα. Το χιούμορ και η χαρούμενη διάθεση έχουν κι αυτά πρωταγωνιστικό ρόλο. Μαζί μου επί σκηνής χορεύει ο Κυριάκος Κοσμίδης και συμμετέχει ο ηθοποιός Γιώργος Παπαγεωργίου. Το video art επιμελείται η Λία Ψωμά, τους φωτισμούς ο Γιώργος Τέλλος, τον σχεδιασμό του ήχου ο Γιάννης Λαμπρόπουλος και τη σκηνοθετική επιμέλεια η Φρόσω Λύτρα.

 

C. N.: Η παράσταση δανείζεται τον τίτλο της από τη νέα σας δουλειά ... του Έρωτα και της Αμαρτίας, μέσα από την οποία προσεγγίζετε με έναν διαφορετικό τρόπο κάποια από τα σημαντικότερα τραγούδια του 60 και του 70. Πως τα ερμηνεύετε στο δίσκο σας, αλλά πως τα παρουσιάζετε επίσης και επί σκηνής;

Φ. Δ.: Δεν θέλησα να αλλοιώσω ούτε στο ελάχιστο τη ματιά μέσα από την οποία δημιουργήθηκαν αυτά τα τραγούδια. Για το λόγο αυτό δεν τα διασκευάσαμε αλλά τα προσαρμόσαμε με νέους ήχους στο ύφος της εποχής μας, σεβόμενοι τις αρχικές ενορχηστρώσεις, καθώς επίσης κράτησα τους ίδιους τόνους στους οποίους τραγουδήθηκαν στις αρχικές εκτελέσεις. Η μεγάλη μου αγάπη γι αυτά τα τραγούδια ήταν αυτή που με έκανε να θελήσω να τα τραγουδήσω. Κάθε τραγουδιστής με την ερμηνεία του αφήνει το δικό του δακτυλικό αποτύπωμα στα τραγούδια που ερμηνεύει.

 

C. N.: Τι χρειάζεται το νεανικό κοινό σήμερα για να έρθει σε επαφή με ερμηνευτές και συνθέτες του 60 και του 70 που έγραψαν ιστορία; Πιστεύετε πως οι νέοι οικειοποιούνται περισσότερο αυτά τα τραγούδια σε συνδυασμό με έναν πιο σύγχρονο ήχο;

Φ. Δ.: Ο σύγχρονος ήχος σίγουρα βοηθάει τους νέους να προσεγγίσουν αυτά τα μοναδικά τραγούδια. Αλλά νομίζω ότι αυτό που τα κάνει διαχρονικά είναι η θεματολογία τους. Ο έρωτας είναι πάντα επίκαιρος σε όποια εποχή κι αν ζεις. Με μεγάλη έκπληξη αλλά και χαρά διαπιστώνω μέσα από τις συναυλίες ότι και οι νέοι ξέρουν αυτά τα τραγούδια και τα σιγοτραγουδούν. Άλλωστε περιέχουν τόση αλήθεια που μιλούν απ’ ευθείας στην ψυχή μας.

 

C. N.: Τέλος, τι να περιμένουμε στο προσεχές μέλλον; Θα επαναληφθεί κάποια στιγμή η παράσταση;

Φ. Δ.: Είμαι ευτυχισμένη που σε τόσο δύσκολες εποχές επαναλαμβάνεται η παράσταση αυτή. Ανέλπιστη χαρά! Η επόμενη συναυλία μου είναι στις 14 Φεβρουαρίου (ημέρα των ερωτευμένων, όπως έχουμε συνηθίσει να την ονομάζουμε) με ερωτικά τραγούδια από όλο τον κόσμο. Ο έρωτας έχει την τιμητική του!

 

Διαβάστε επίσης: http://www.culturenow.gr/music/Η_Φωτεινή_Δάρρα_στο_Παλλάς:_Η_επιτυχημένη_συναυλία_επαναλαμβάνεται.html

Σχετικές ειδήσεις
Kovacs: Τέσσερις συναυλίες για ένα ζεστό κοινό!
04.04.2016 16:16
Η Kovacs επιστρέφει στην Ελλάδα για τέσσερις ανοιξιάτικες συναυλίες σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Βόλο, κάτι που περιμένει με ανυπομονησία! Λίγο πριν ξεκινήσει λοιπόν για τη Θεσσαλονίκη (ο πρώτος της σταθμός) ξεκλέβει λίγο χρόνο και μας μιλά για αυτές τις συναυλίες και τη μουσική της.
Dirty Granny Tales: Οι Έλληνες έχουν ορθάνοιχτες τις πόρτες της ψυχής τους
01.04.2016 15:54
Η ταλαντούχα καλλιτεχνική ομάδα, που γεννήθηκε στην Αθήνα το 2005 και πλέον μαγεύει όλη την Ευρώπη, επιστρέφει στη χώρα μας μετά από τέσσερα χρόνια για να παρουσιάσει τη νέα της δημιουργία, με τίτλο «Telion's Garden». Ύστερα από τις επιτυχημένες εμφανίσεις τους σε Θεσσαλονίκη και Βόλο, οι Dirty Granny Tales καταφθάνουν στην Αθηναϊκή πρωτεύουσα και στο Θέατρο Χώρα, για να δώσουν επτά μοναδικές παραστάσεις (1-3 & 7-10 Απριλίου). Λίγο πριν ανέβουν στη σκηνή του Θεάτρου Χώρα, ο Mouldbreath (Σταύρος Μητρόπουλος), ανέλαβε εκ μέρους όλων να απαντήσει στις ερωτήσεις μας!
Γεωργία Νταγάκη: Η παράδοση οφείλει να δίνεται στους νέους σαν ερωμένη και όχι σαν προξενιό
31.03.2016 15:25
Η Γεωργία Νταγάκη συναντιέται μουσικά με τον αγαπημένο ερμηνευτή Μανώλη Μητσιά, αλλά και τον ταλαντούχο Σταύρο Σιόλα, για λίγες εμφανίσεις στη σκηνή του Γυάλινου Μουσικού Θέατρου και λίγο πριν ανέβουν στη σκηνή, μας μιλάει για αυτή τη συνεργασία, για τη μουσική της και τη λύρα της...
Δήμος Αναστασιάδης: Να ζούμε την κάθε μέρα όσο καλύτερα μπορούμε!
25.03.2016 19:00
Η προηγούμενη χρονιά ήταν για εκείνον αρκετά έντονη επαγγελματικά. Εκρηκτικά live σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, ενορχήστρωση στο Rocky Horror Show, πρωτότυπη μουσική στη Φρουτοπία, επιτυχημένη καλοκαιρινή περιοδεία σε όλη την Ελλάδα, συνεργασία με τον σπουδαίο συνθέτη Γιάννη Μαρκόπουλο, ενώ η “ατζέντα” του περιλάμβανε και εξωτερικό. Ο λόγος φυσικά για τον ταλαντούχο συνθέτη και ερμηνευτή Δήμο Αναστασιάδη!
Angèle Dubeau: Όταν η μουσική μου
29.02.2016 15:32
Μια δυναμική και δυνατή γυναίκα, μία εξαιρετική και ιδιαίτερη μουσικός. Η Angèle Dubeau έρχεται για πρώτη φορά την Ελλάδα στο πλαίσιο της περιοδείας της για μία συναυλία στο Θέατρο Παλλάς την Τρίτη 8 Μαρτίου 2016, στην οποία τη συνοδεύει η πιστή της ορχήστρα με το όνομα La Pietà.