Το κίνημα των “Speakeasies” διαμορφώθηκε τη δεκαετία του \’20 ως αντίδραση στην επιβολή του νόμου της ποτοαπαγόρευσης. Στα τέλη της δεκαετίας,

για κάθε νόμιμο κατάστημα διακίνησης αλκοόλ που έκλεινε, δεκάδες παράνομα (speakeasies) άνοιγαν για να προμηθεύσουν με αλκοόλ την πλειοψηφία των πολιτών που αντιδρούσε στην παράλογη νομοθεσία. Η “οικονομική κρίση” και η παράλογη νομοθεσία ξαναφέρνουν στο προσκήνιο το κίνημα των “Speakeasies”.

Οι “the Speakeasies’ Swing Band!” δημιουργήθηκαν στη Θεσσαλονίκη στις αρχές του 2010, αν και η ιδέα μιας Swing μπάντας υπήρχε πολύ καιρό πριν στα πρώτα μέλη του συγκροτήματος, και πήρε τη σημερινή του μορφή τον Μάιο του 2010, με την εισαγωγή  δύο νέων μελών.

Οι “Speakeasies” συνεργάζονται συχνά με την ομάδα χορευτών  “lindy hop Greece” (φεστιβάλ SwingALONICA 2010 στο Block 33.) , και έχουν συμμετάσχει σε διάφορα φεστιβάλ, όπως στο Δεκαήμερο φεστιβάλ μουσικής των Τ.Ε.Ι. Καβάλας, στο project «η Θεσσαλονίκη αλλιώς: ένα αστικό πείραμα» του parallaxis και στο Street Parade της Θεσσαλονίκης.

Οι “the Speakeasies’ Swing Band!” αποτελούνται από τους:


Κατερίνα Σισίννι – Φωνητικά
Παναγιώτης Καρνούτσος – Σόλο κιθάρα
Γιάννης Νταλιάνης – Ρυθμική κιθάρα,
Παναγιώτης Βουλγαράκης – Κοντραμπάσο
Ηλίας Γκίρμπας – Κλαρινέτο
Θάνος Αναγνωστόπουλος – Βιολί
Μανώλης Σταματιάδης – Πιάνο
Στέργιος Κόιας– drums