Σάββατο, 22 Οκτωβρίου 2016

Ρίξτε μια ματιά στο «ψυγείο»

Ρίξτε μια ματιά στο «ψυγείο»
Το έργο του Αργεντίνου θεατρικού συγγραφέα και γνωστού καρτουνίστα Copi, ή αλλιώς Raul Damonte Botana (κατά το πραγματικό του όνομα), «Το ψυγείο» ανεβαίνει στο Θέατρο Πορεία κάθε Τρίτη και Τετάρτη.

Το έργο του Αργεντίνου θεατρικού συγγραφέα και γνωστού καρτουνίστα Copi, ή αλλιώς Raul Damonte Botana (κατά το πραγματικό του όνομα), «Το ψυγείο» ανεβαίνει στο Θέατρο Πορεία κάθε Τρίτη και Τετάρτη.

Το «Ψυγείο» μας εξηγεί τι μπορεί να συμβεί όταν ο/η Α., ένας/μια συγγραφέας τραβεστί -και πρώην μανεκέν- στα πεντηκοστά του/της γενέθλια παίρνει δώρο ένα ψυγείο, από τη μητέρα του/της.

Ίσως να σκέφτεστε ότι μάλλον αυτό που μπορεί να συμβεί δεν είναι άξιο εξιστόρησης, αν δείτε το έργο όμως θα καταλάβετε. Και αυτό γιατί η ζωή του ήρωα θα αναδυθεί σε όλη της τη γκάμα με τρόπο αντισυμβατικό και προκλητικό!

Η μητέρα, η γκουβερνάντα, η θυρωρός και ο σατράπης σύζυγός της, η σκυλίτσα, ο εκδότης του, η ψυχίατρος θα εμπλακούν στα δίχτυα που υφαίνονται αριστοτεχνικά μεταξύ του χιούμορ και της τραγωδίας, δια χειρός Copi.

Πολλαπλά και αντίθετα συναισθήματα μέσα στο «Ψυγείο», το οποίο είναι -ευτυχώς- ένα χαστούκι στον καθωσπρεπισμό.

Έργο , επίσης, με πολλαπλά επίπεδα ανάγνωσης, που αποτελεί πραγματικό άθλο για τον ηθοποιό που αναλαμβάνει να ζωντανέψει όλους αυτούς τους ετερόκλητους ήρωες.

Η μετάφραση είναι του Δημήτρη Οικονομίδη και η σκηνοθεσία της Esther Andre Gonzalez. Τους ρόλους του/της Α. και της μητέρας ερμηνεύει ο Δημήτρης Οικονομίδης. Τους ρόλους της Γολιάθας, του ντετέκτιβ και τις φωνές του εκδότη, της δοκτορέσσας Φρόϋντ και της μητέρας ερμηνεύει ο Γιάννης Στεφόπουλος. Στο χορό και το τραγούδι πρωταγωνιστεί ο Γιάννης Φίλιας.

Info
ΤΟ Ψυγείο
Παραστάσεις: Τρίτη και Τετάρτη: 21.15
Τιμή εισιτηρίου: 18 ευρώ, ομαδικό 15 ευρώ (γκρουπ άνω των 7 ατόμων)
Φοιτητικό 12 ευρώ
Διάρκεια παράστασης 70 λεπτά
Θέατρο Πορεία Τρικόρφων 3-5 και Γ\' Σεπτεμβρίου
Τηλέφωνο: 210 8210991

Σχετικές ειδήσεις
Στέλλα κοιμήσου, του Γιάννη Οικονομίδη στο Εθνικό Θέατρο
26.09.2016 17:03
Το Εθνικό Θέατρο παρουσιάζει από τις 13 Οκτωβρίου στη Σκηνή Νίκος Κούρκουλος - η οποία αφιερώνεται στη σύγχρονη ελληνική δραματουργία - το θεατρικό έργο του Γιάννη Οικονομίδη, «Στέλλα κοιμήσου».
Το Κιβώτιο, του Άρη Αλεξάνδρου για λίγες παραστάσεις στη Μονή Λαζαριστών
22.09.2016 15:36
«Το Κιβώτιο» του Άρη Αλεξάνδρου παρουσιάζεται για λίγες παραστάσεις και στη Θεσσαλονίκη. Το εμβληματικό μυθιστόρημα της νεοελληνικής λογοτεχνίας ανεβαίνει σε μορφή θεατρικού μονολόγου σε σκηνοθεσία Φώτη Μακρή και Κλεοπάτρας Τολόγκου, με τον Φώτη Μακρή στον ρόλο του αφηγητή.
Πέθανε ο θεατρικός συγγραφέας Έντουαρντ Άλμπι
19.09.2016 12:36
Ο Αμερικανός συγγραφέας του διάσημου θεατρικού έργου «Ποιος φοβάται τη Βιρτζίνια Γουλφ;», Έντουαρντ Άλμπι, «έφυγε» σε ηλικία 88 ετών στο σπίτι του στο Μoντόκ, στην πολιτεία της Νέας Υόρκης.
Μήδεια, του Δημήτρη Ζουγκού στο θέατρο Αγγέλων Βήμα
09.03.2016 09:54
Στο πλαίσιο του 2ου Φεστιβάλ διαρκείας ελληνικού θεατρικού έργου 21ου αιώνα, που πραγματοποιείται υπό την καλλιτεχνική διεύθυνση της Λείας Βιτάλη στο «Αγγέλων Βήμα», παρουσιάζεται η «Μήδεια» του Δημήτρη Ζουγκού σε σκηνοθεσία Αυγουστίνου Ρεμούνδου, από τις 21 Μαρτίου και κάθε Δευτέρα και Τρίτη στις 19.30.
Δον Ζουάν ή Η πέτρινη ευωχία στο θέατρο Faust
17.12.2015 12:00
Στο θέατρο Faust κάθε Δευτέρα και Τρίτη από τις 18 Ιανουαρίου 2016 θα παρουσιάζεται το έργο του Μολιέρου Δον Ζουάν ή Η πέτρινη ευωχία, σε μετάφραση του σημαντικότερου Έλληνα θεατρικού συγγραφέα και μεταφραστή, Δημήτρη Δημητριάδη και σκηνοθεσία του Χρήστου Σουγάρη.