Παρασκευή, 24 Φεβρουαρίου 2017

Ρίξτε μια ματιά στο «ψυγείο»

Ρίξτε μια ματιά στο «ψυγείο»
Το έργο του Αργεντίνου θεατρικού συγγραφέα και γνωστού καρτουνίστα Copi, ή αλλιώς Raul Damonte Botana (κατά το πραγματικό του όνομα), «Το ψυγείο» ανεβαίνει στο Θέατρο Πορεία κάθε Τρίτη και Τετάρτη.

Το έργο του Αργεντίνου θεατρικού συγγραφέα και γνωστού καρτουνίστα Copi, ή αλλιώς Raul Damonte Botana (κατά το πραγματικό του όνομα), «Το ψυγείο» ανεβαίνει στο Θέατρο Πορεία κάθε Τρίτη και Τετάρτη.

Το «Ψυγείο» μας εξηγεί τι μπορεί να συμβεί όταν ο/η Α., ένας/μια συγγραφέας τραβεστί -και πρώην μανεκέν- στα πεντηκοστά του/της γενέθλια παίρνει δώρο ένα ψυγείο, από τη μητέρα του/της.

Ίσως να σκέφτεστε ότι μάλλον αυτό που μπορεί να συμβεί δεν είναι άξιο εξιστόρησης, αν δείτε το έργο όμως θα καταλάβετε. Και αυτό γιατί η ζωή του ήρωα θα αναδυθεί σε όλη της τη γκάμα με τρόπο αντισυμβατικό και προκλητικό!

Η μητέρα, η γκουβερνάντα, η θυρωρός και ο σατράπης σύζυγός της, η σκυλίτσα, ο εκδότης του, η ψυχίατρος θα εμπλακούν στα δίχτυα που υφαίνονται αριστοτεχνικά μεταξύ του χιούμορ και της τραγωδίας, δια χειρός Copi.

Πολλαπλά και αντίθετα συναισθήματα μέσα στο «Ψυγείο», το οποίο είναι -ευτυχώς- ένα χαστούκι στον καθωσπρεπισμό.

Έργο , επίσης, με πολλαπλά επίπεδα ανάγνωσης, που αποτελεί πραγματικό άθλο για τον ηθοποιό που αναλαμβάνει να ζωντανέψει όλους αυτούς τους ετερόκλητους ήρωες.

Η μετάφραση είναι του Δημήτρη Οικονομίδη και η σκηνοθεσία της Esther Andre Gonzalez. Τους ρόλους του/της Α. και της μητέρας ερμηνεύει ο Δημήτρης Οικονομίδης. Τους ρόλους της Γολιάθας, του ντετέκτιβ και τις φωνές του εκδότη, της δοκτορέσσας Φρόϋντ και της μητέρας ερμηνεύει ο Γιάννης Στεφόπουλος. Στο χορό και το τραγούδι πρωταγωνιστεί ο Γιάννης Φίλιας.

Info
ΤΟ Ψυγείο
Παραστάσεις: Τρίτη και Τετάρτη: 21.15
Τιμή εισιτηρίου: 18 ευρώ, ομαδικό 15 ευρώ (γκρουπ άνω των 7 ατόμων)
Φοιτητικό 12 ευρώ
Διάρκεια παράστασης 70 λεπτά
Θέατρο Πορεία Τρικόρφων 3-5 και Γ\' Σεπτεμβρίου
Τηλέφωνο: 210 8210991

Σχετικές ειδήσεις
O Nτέτεκτιβ, του Δημήτρη Χατζή στο Skrow Theater
30.12.2016 14:36
Το αριστούργημα του Δημήτρη Χατζή «Ο Ντέτεκτιβ» ανεβαίνει για πρώτη φορά στο θέατρο Skrow από 18 Ιανουαρίου κάθε Τετάρτη & Πέμπτη στις 21:00.
Τελευταίες παραστάσεις για τη «Στέλλα κοιμήσου» του Γιάννη Οικονομίδη στο Εθνικό Θέατρο
30.11.2016 17:27
Την Κυριακή 11 Δεκεμβρίου, ολοκληρώνονται με τεράστια επιτυχία οι παραστάσεις του έργου «Στέλλα κοιμήσου» του Γιάννη Οικονομίδη.
Στέλλα κοιμήσου, του Γιάννη Οικονομίδη στο Εθνικό Θέατρο
26.09.2016 17:03
Το Εθνικό Θέατρο παρουσιάζει από τις 13 Οκτωβρίου στη Σκηνή Νίκος Κούρκουλος - η οποία αφιερώνεται στη σύγχρονη ελληνική δραματουργία - το θεατρικό έργο του Γιάννη Οικονομίδη, «Στέλλα κοιμήσου».
Πέθανε ο θεατρικός συγγραφέας Έντουαρντ Άλμπι
19.09.2016 12:36
Ο Αμερικανός συγγραφέας του διάσημου θεατρικού έργου «Ποιος φοβάται τη Βιρτζίνια Γουλφ;», Έντουαρντ Άλμπι, «έφυγε» σε ηλικία 88 ετών στο σπίτι του στο Μoντόκ, στην πολιτεία της Νέας Υόρκης.
Μήδεια, του Δημήτρη Ζουγκού στο θέατρο Αγγέλων Βήμα
09.03.2016 09:54
Στο πλαίσιο του 2ου Φεστιβάλ διαρκείας ελληνικού θεατρικού έργου 21ου αιώνα, που πραγματοποιείται υπό την καλλιτεχνική διεύθυνση της Λείας Βιτάλη στο «Αγγέλων Βήμα», παρουσιάζεται η «Μήδεια» του Δημήτρη Ζουγκού σε σκηνοθεσία Αυγουστίνου Ρεμούνδου, από τις 21 Μαρτίου και κάθε Δευτέρα και Τρίτη στις 19.30.