Δευτέρα, 27 Φεβρουαρίου 2017

Ζητείται ψεύτης στους κινηματογράφους

Ζητείται ψεύτης στους κινηματογράφους
Η αγαπημένη και πάντα επίκαιρη κωμωδία του Δημήτρη Ψαθά, «Ζητείται ψεύτης» με μια νέα, φρέσκια και εμπλουτισμένη με σύγχρονα στοιχεία

ματιά θα αρχίσει να προβάλλεται από την Πέμπτη 23 Δεκεμβρίου 2010.

 

 

Οι δύο μεγαλύτερες εταιρείες κινηματογραφικής παραγωγής και διανομής στην Ελλάδα, η ODEON και η VILLAGE, ενώνουν για πρώτη φορά τις δυνάμεις τους, την πολυετή πείρα και το πάθος τους για τον ελληνικό κινηματογράφο και συνυπογράφουν την πρώτη κοινή τους παραγωγή!

 


Έτσι, η επιστροφή της πάντα επίκαιρης κωμωδίας “Ζητείται Ψεύτης”, έρχεται να σηματοδοτήσει το ξεκίνημα μιας σημαντικής συνεργασίας και ένα νέο κεφάλαιο στην ανάπτυξη της κινηματογραφικής παραγωγής στην Ελλάδα.

 


Μετά την επιτυχία του “Ηλία του 16ου” ξαναζωντανεύει στην σύγχρονη Αθήνα το κλασικό έργο του Δημήτρη Ψαθά, με πρωταγωνιστές τον Ιεροκλή Μιχαηλίδη, την Ζέτα Μακρυπούλια και τον Οδυσσέα Παπασπηλιόπουλο.

 

 

Η ιστορία


Όταν ο Θεόφιλος Φερέκης αναλαμβάνει το Υπουργείο Υγείας & Κοινωνικής Αλληλεγγύης, έρχεται αντιμέτωπος με όλες τις “χάρες” που είχε τάξει προεκλογικά στους ψηφοφόρους του. Μόλις καταλάβει ότι δεν πρόκειται να τα βγάλει εύκολα πέρα, χρειάζεται επειγόντως να προσλάβει έναν… επαγγελματία ψεύτη.

 

 

Την κατάσταση αναλαμβάνει ο Θεόδωρος Πάρλας, ή Ψευτοθόδωρος, που με το “ταλέντο” του και τις ψεύτικες υποσχέσεις του, ξεκινάει μια λαμπρή καριέρα ως το δεξί χέρι του Φερέκη.

 


Το ένα ψέμα φέρνει το άλλο και σύντομα χρειάζονται πολλά περισσότερα ψέματα για να τους ξεμπλέξουν από τις ξεκαρδιστικές καταστάσεις, που αποδεικνύουν ότι το έργο του Δημήτρη Ψαθά παραμένει επίκαιρο και διαχρονικό, 50 χρόνια μετά.

 

Πρωταγωνιστούν: 


Ιεροκλής Μιχαηλίδης, Ζέτα Μακρυπούλια, Οδυσσέας Παπασπηλιόπουλος, Πυγμαλίων Δαδακαρίδης, Mιχάλης Ιατρόπουλος, Φωτεινή Μπαξεβάνη, Κλέλια Ρένεση, Δημήτρης Μαυρόπουλος, Τάσος Κωστής κ.ά.

 

Συντελεστές:
Σκηνοθεσία: Ιεροκλής Μιχαηλίδης
Καλλιτεχνική επιμέλεια σκηνοθεσίας: Άγγελος Φραντζής
Διασκευή σεναρίου: Κωνσταντίνα Γιαχαλή, Παναγιώτης Μαντζιαφός
Οργάνωση Παραγωγής: Δημήτρης Μπιρμπίλης
Δ/ντής Φωτογραφίας: Γιώργος Αργυροηλιόπουλος
Σκηνικά: Στέλλα Ρότσιου                 
Ενδυματολόγος: Χριστίνα Χατζαρίδου
Μακιγιάζ: Κατερίνα Βαρθαλίτου
Μοντάζ: Αγγέλα Δεσποτίδου
 Παραγωγοί: Κώστας Λαμπρόπουλος, Μάνος Κρεζίας, Διονύσης Σαμιώτης

Σχετικές ειδήσεις
Ο Κύριος Όβε: Η πρόταση της Σουηδίας για τα Όσκαρ 2017 και πάλι στους κινηματογράφους
21.09.2016 13:26
Από τις 22 Σεπτεμβρίου 2016, στους κινηματογράφους ΑΣΤΟΡ & ΔΙΑΝΑ το Αθηναϊκό κοινό μπορεί και πάλι να απολαύσει την ταινία Ο ΚΥΡΙΟΣ ΟΒΕ (A Man Called Ove) του Χάνες Χολμ, λίγο πριν κερδίσει το OSCAR!
Γλυκιά Απόδραση, του Bruno Podalydès
24.05.2016 10:41
Η filmtrade παρουσιάζει στους κινηματογράφους από τις 26 Μαΐου 2016 τη νέα κωμωδία του Bruno PODALYDÈS με τίτλο Γλυκιά απόδραση.
Ο Προφήτης, του Δημήτρη Πούλου
28.04.2016 16:00
Η NEW STAR παρουσιάζει σε Α’ Προβολή από 5 Μαΐου 2016 στους κινηματογράφους την ταινία του Δημήτρη Πούλου, «Ο Προφήτης».
Ψεύτης Ήλιος 2: Η Έξοδος, του Νικίτα Μιχάλκοφ
14.04.2016 15:09
Η Weird Wave παρουσιάζει στους κινηματογράφους από τις 21 Απριλίου 2016 την πιο αμφιλεγόμενη ρωσική ταινία των τελευταίων χρόνων, Ψεύτης Ήλιος 2: Η Έξοδος (Burnt by the Sun 2: Exodus), σε σκηνοθεσία του Νικίτα Μιχάλκοφ.
Η «Τετάρτη 04:45» του Αλέξη Αλεξίου επιστρέφει στους κινηματογράφους
01.04.2016 10:44
Μετά την μεγάλη επιτυχία της ταινίας «Τετάρτη 04:45» του Αλέξη Αλεξίου στην 7η απονομή των βραβείων ΙΡΙΣ της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου, το ατμοσφαιρικό θρίλερ με τον Στέλιο Μάινα στον ρόλο ενός επιχειρηματία που παίρνει τις ευθύνες στα χέρια του, θα προβληθεί και πάλι στους κινηματογράφους.