Τετάρτη, 18 Ιανουαρίου 2017

Μια νύχτα στο τσίρκο... αποκαλύπτει μυστικά

Μια νύχτα στο τσίρκο... αποκαλύπτει μυστικά
Το Εθνικό Θέατρο παρουσιάζει το νέο θεατρικό έργο του σπουδαίου συγγραφέα Ακη Δήμου . Η παράσταση , που ανεβαίνει στη Νέα Σκηνή από τις 23 Νοεμβρίου, έχει τον τίτλο «Η νύχτα των μυστικών», και διακρίνεται για το ιδιαίτερο ποιητικό της κείμενο που συναρμονίζεται με τη σύγχρονη εποχή.

Το Εθνικό Θέατρο παρουσιάζει το νέο θεατρικό έργο του σπουδαίου συγγραφέα Ακη Δήμου. Η παράσταση, που ανεβαίνει στη Νέα Σκηνή από τις 23 Νοεμβρίου, έχει τον τίτλο «Η νύχτα των μυστικών», και διακρίνεται για το ιδιαίτερο ποιητικό της κείμενο που συναρμονίζεται με τη σύγχρονη εποχή.

«Η νύχτα των μυστικών» του Ακη Δήμου πήρε την τελική της μορφή μέσα από τις πρόβες που πραγματοποιήθηκαν για την παράσταση. Αποτελεί ένα ποιητικό και σύγχρονο έργο από ένα συγγραφέα, που θεωρείται ένας από τους σημαντικότερους νεοέλληνες θεατρικούς συγγραφείς.

Η Ακης Δήμου γράφει για την ιστορία ενός σε ένα μυστηριώδες τσίρκο . Το ζευγάρι εγκλωβίζεται στο λαβύρινθο των παρασκηνίων. Η Μιράντα και ο Κωνσταντίνος αναζητώντας διέξοδο έρχονται αντιμέτωποι με έναν κόσμο διαφορετικό και δοκιμάζουν εμπειρίες πρωτόγνωρες.

Στην προσπάθεια τους να ξεφύγουν συναντούν ένα παράξενους ανθρώπους, που τους οδηγούν να αναθεωρήσουν την τελματωμένη τους ζωή. Οι μάσκες πέφτουν και τα μυστικά τους αποκαλύπτονται.

Η αγωνία και τα ερωτήματα προέρχονται μέσα από το μοναδικό σκοπό τους, την έξοδο... Θα τα καταφέρουν να ξεφύγουν ή θα χαθούν στο λαβύρινθο που έχουν οι ίδιοι δημιουργήσει;

Η παράσταση ανεβαίνει σε σκηνοθεσία Έλλης Παπακωνσταντίνου . Τα σκηνικά και τα κοστούμια είναι του Κέννυ ΜακΛέλαν, η μουσική του Δημήτρη Καμαρωτού, η χορογραφία του Κωνσταντίνου Ρήγου και φωτισμοί της Κατερίνας Μαραγκουδάκη.

Παίζουν οι ηθοποιοί (με σειρά εμφάνισης): Θοδωρής Κατσαφάδος (Μάγος), Λαέρτης Βασιλείου (Νικόλας), Θανάσης Ευθυμιάδης (Κωνσταντίνος), Πέγκυ Τρικαλιώτη (Μιράντα), Αθηνά Μαξίμου (Μάρθα), Blaine Reininger (Μiss Colorado).

Τη μουσική ερμηνεύουν ζωντανά ο Τηλέμαχος Μούσας και Χρήστος Λιάτσος.

Info
Η νύχτα των μυστικών, Ακης Δήμου
Έναρξη 23 Νοεμβρίου
Λήξη παραστάσεων 20 Iανουαρίου 2008
Εθνικό Θέατρο - Νέα Σκηνή - Σύγχρονο Θέατρο Αθήνας (Β σκηνή)
Ευμολπιδών 41, Γκάζι
Τηλ.: 210 3455020 και στα 801-11-60000 (από σταθερό) και 210 6786000 (από κινητό)
Ημέρες και ώρες παραστάσεων:
Τετάρτη, Πέμπτη, Παρασκευή, Σάββατο στις 21.00
Κυριακή στις 19.00
Τιμή εισιτηρίου: Τετάρτη 18 ευρώ
Πέμπτη 15 ευρώ
Παρασκευή, Σάββατο, Κυριακή 20 ευρώ
Φοιτητικό ή Νεανικό κάτω των 23 ετών 12 ευρώ
Προ παραστάσεις:
Τετάρτη 21 Νοεμβρίου στις 21.00
Πέμπτη 22 Νοεμβρίου στις 20.00, ακολουθεί συζήτηση με το κοινό παρουσία των συντελεστών της παράστασης
Τιμή εισιτηρίου 12 ευρώ

Σχετικές ειδήσεις
02.01.2017 15:53
Η ομάδα «Cirque Musical», μετά την επιτυχημένη παράσταση «Το Ταξίδι της Ζωής», έρχεται για δεύτερη χρονιά στην Κεντρική Σκηνή του Γυάλινου Μουσικού Θεάτρου, με την ολοκαίνουργια θεαματική παράσταση σύγχρονου τσίρκο, «Η Μαγεία των Ονείρων».
Λεωφορείο ο Πόθος, του Τένεσι Ουίλιαμς, από την Ομάδα Νάμα στο Σύγχρονο Θέατρο
04.10.2016 16:22
Από 13 Οκτωβρίου στο Σύγχρονο Θέατρο, ανεβαίνει από την ομάδα Νάμα, το εμβληματικό αριστούργημα θεατρικού ρεαλισμού του 20ου αιώνα, «Λεωφορείο ο Πόθος», που καθιέρωσε τον Τένεσι Ουίλιαμς ως έναν από τους σημαντικότερους θεατρικούς συγγραφείς της Αμερικής.
Οι παραστάσεις της Ομάδας Νάμα στο Σύγχρονο Θέατρο
28.09.2016 12:33
Η Ομάδα Νάμα στο πλαίσιο της συνεργασίας του θεάτρου Επί Κολωνώ με το Σύγχρονο Θέατρο, παρουσιάζει στο Σύγχρονο Θέατρο, δύο δικές της παραγωγές.
Εγώ, ο Μπέρτολτ Μπρεχτ, από την Κεντρική Σκηνή του Δημοτικού Θεάτρου Μαραθώνα
24.06.2016 14:08
Με αφορμή την συμπλήρωση 60 χρόνων από τον θάνατο του σπουδαίου Γερμανού συγγραφέα Μπέρτολτ Μπρεχτ, η Κεντρική Σκηνή του Δημοτικού Θεάτρου Μαραθώνα παρουσιάζει την παράσταση «Εγώ, ο Μπέρτολτ Μπρεχτ», μία συρραφή κειμένων από θεατρικά έργα και ποιήματα του.
Ξαφνικά πέρσι το καλοκαίρι, του Tennessee Williams στο Rabbithole
10.02.2016 15:33
Η πολυδραστική ομάδα τέχνης Fabrica Athens παρουσιάζει στο Rabbithole το ποιητικό θεατρικό κείμενο “Ξαφνικά Πέρσι το Καλοκαίρι” σε σκηνοθεσία της Φένιας Προβελεγγίου.