Το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος παρουσιάζει και ο Ανδρέας Βουτσινάς σκηνοθετεί το έργο του Ντέιβιντ Χέαρ «Ανάσα Ζωής».

Το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος παρουσιάζει και ο Ανδρέας Βουτσινάς σκηνοθετεί το έργο του Ντέιβιντ Χέαρ «Ανάσα Ζωής».

Η «Ανάσα Ζωής» του Ντέιβιντ Χέαρ κάνει πρεμιέρα στο Μικρό Θέατρο της Μονής Λαζαριστών στις 23 Νοεμβρίου, με τις Αλεξάνδρα Λαδικού και Μαρία Σκούντζου να ερμηνεύουν τους ρόλους των δύο γυναικών, που τους συνδέει η σχέση τους με τον ίδιο άντρα.

Στο έργο πρωταγωνιστούν συναισθήματα αντίθετα. Η εσωτερικότητα, η τρυφερότητα, η ποίηση, οι αναμνήσεις, αλλά και ο πόνος, η μοναξιά, οι ματαιώσεις, οι απογοητεύσεις και οι πικρίες, εναλλάσσονται με κύριο δραματουργικό πυρήνα του τον απολογισμό της ζωής των δύο γυναικών κοντά στην τρίτη ηλικία.

Οι γυναίκες συνδέονται με αμοιβαίες εξομολογήσεις και κοινό σημείο αναφοράς τη σχέση τους με τον ίδιο άντρα. Έτσι μπορούν να οδηγηθούν σε μεγάλες υποκριτικά ερμηνείες, υπό την σκηνοθετική επιμέλεια του Ανδρέα Βουτσινά.

Οι δύο γυναίκες, η μία υπεύθυνη σε μουσείο για τον Ισλαμικό πολιτισμό και η άλλη συγγραφέας, συναντιούνται σε μία επαρχιακή πόλης της Αγγλίας. Επί 25 χρόνια μοιράστηκαν τον ίδιο άντρα. Σύζυγος και ερωμένη. Ψάχνουν, σκαλίζουν μέσα τους και προσπαθούν να κλείσουν τους λογαριασμούς τους.

Info
Ανασα Ζωής, του Ντέιβιντ Χέαρ
Σε σκηνοθεσία Ανδρέα Βουτσινά
Πρεμιέρα: Παρασκευή 23 Νοεμβρίου, στις 21.00
Μικρό Θέατρο της Μονής Λαζαριστών, Θεσσαλονίκη
Τιμές εισιτηρίων:
Πλατεία: 20 ευρώ κανονικό, 15 ευρώ φοιτητικό
Εξώστης: 15 ευρώ κανονικό, 12 ευρώ φοιτητικό
Ομαδικό: 10 ευρώ
Πληροφορίες-κρατήσεις: 2310 288000
Βασιλικό Θέατρο: 9:30-21:30
Ε.Μ.Σ: 9:30-21:30
Μονή Λαζαριστών: 9:30-21:30