Τετάρτη, 26 Οκτωβρίου 2016

Colpo Groso στην Αυλαία

Colpo Groso στην Αυλαία
Οι Colpo Groso παρουσιάζουν μια μουσική παράσταση με ηχητικές εναλλαγές που μπερδεύουν έθνικ ήχους που χωρίς αμφιβολία θα σας

ταξιδέψουν. Όλα αυτά, θα συμβούν στη Μουσική Σκηνή Αυλαία την Τετάρτη 22 Δεκεμβρίου 2010.

 

 

Μουσικό ριφιφί στις γειτονιές του κόσμου. Η συμμορία καταστρώνει ένα μουσικό ριφιφί στις διαφορετικές μουσικές του κόσμου.

 


Τραγούδια από τη Λατινική Αμερική, από την παράδοση της Μεσογείου, των Βαλκανίων και της Ανατολίας, προσωπικές συνθέσεις και αυτοσχεδιαστικοί διάλογοι μεταξύ των οργάνων αλλά και μεταξύ μουσικής – χορού συνθέτουν ένα πολύμορφο πρόγραμμα .

 


Το tango και η buleria μπλέκονται με το ζωναράδικο, προλογίζουν αρμενικές μελωδίες, και τα palmas γκρουβάρουν σε βαλκανικούς ρυθμούς.

 

 

Το colpo γίνεται ακόμη πιο grosso με τα video να λειτουργούν άλλοτε ως σκηνικό και άλλοτε ως παράλληλη ιστορία.

 


Μια μουσική παράσταση που δομείται με τόπους, χρόνους και συναισθήματα για να αποδομηθεί σε μια ατμόσφαιρα γιορτής και πανηγυριού.

 

Αγγελική Τουμπανάκη: τραγούδι
Βασίλης Κετεντζόγλου: κιθάρα
Παντελής Στόικος: τρομπέτα, καβάλ
Γιώργος Τσιατσιούλης: ακορντεόν
Παρασκευάς Κίτσος: μπάσο
Κώστας Μερετάκης: κρουστά
Γιάννης Παπαγιαννούλης: κρουστά
Γιώτα Πεκλάρη: χορός (flamenco)
Νίνα Φούφα: video art

Σχετικές ειδήσεις
Ο Λευτέρης Βενιάδης παρουσιάζει Γεώργιο Σουρή στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών
07.07.2016 10:42
Ο Λευτέρης Βενιάδης στα πλέσια του Φεστιβάλ Αθηνών, παρουσιάζει στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών μια μουσική και σκηνική σύνθεση, βασισμένη στην ποίηση του Γεωργίου Σουρή για φωνητικό σύνολο, νεανική χορωδία, μουσικό σύνολο και δύο ηθοποιούς στις 14 & 15 Ιουλίου 2016.
Eλλήνων Αναστάσιμα: Πασχαλινή Μουσική Παράσταση στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών
12.04.2016 13:11
Με το χαρμόσυνο μήνυμα της Ανάστασης και τίτλο Ελλήνων Αναστάσιμα πραγματοποιείται η φετινή λαμπρή μουσική εκδήλωση εν όψει της εορτής του Πάσχα, στις 19 Απριλίου 2016 στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.
Μουσικές ιστορίες με Φως: Ο Νικόλας Λειβαδίτης στο καφέ «Στου Στράτου»
01.02.2016 12:25
Μία μουσική παράσταση με αγαπημένες διασκευές από την ελληνική μουσική σκηνή, αλλά και την προσωπική δισκογραφία του Νικόλα Λειβαδίτη(nL) και της Μαρίας Καλούδη, έρχεται στο καφέ «Στου Στράτου» τις Πέμπτες 4, 18 Φεβρουαρίου και 3 Μαρτίου 2016.
Η Κρήτη συναντά την Σμύρνη στη Θεσσαλονίκη
19.01.2016 12:02
To βραβευμένο μουσικό video του Ερωτόκριτου, με τη συμμετοχή 77 καλλιτεχνών και το μουσικό video - αφιέρωμα / ντοκυμαντέρ στη Σμύρνη, με περισσότερους από 100 καλλιτέχνες, γίνονται παράσταση και μεταφέρονται στη σκηνή του Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης, την Παρασκευή 19 Φεβρουαρίου 2016, με σημαντικούς συντελεστές και πλούσιο οπτικό υλικό.
Η Wiener Johann Strauss-Capelle στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης
17.11.2015 11:48
Zήστε τη µαγεία της αυτοκρατορικής Βιέννης µε την ορχήστρα του Γιόχαν Στράους! H «Wiener Johann Strauss-Capelle», το µουσικό σύνολο που ίδρυσε η περίφηµη µουσική δυναστεία των Στράους - ο Στράους πατέρας και οι υιοί του Γιόχαν, Γιόζεφ και Έντουαρντ - και συνόδευε τους Στράους σε όλη τους τη θριαµβευτική µουσική επέλαση από τη Βιέννη σε ολόκληρο τον κόσµο, έρχεται στην Θεσσαλονίκη µε 25 µουσικούς, για µια µοναδική µουσική πανδαισία, που µας εισάγει µε τον καλύτερο τρόπο στην εορταστική ατµόσφαιρα των Χριστουγέννων.