Δευτέρα, 20 Φεβρουαρίου 2017

Colpo Groso στην Αυλαία

Colpo Groso στην Αυλαία
Οι Colpo Groso παρουσιάζουν μια μουσική παράσταση με ηχητικές εναλλαγές που μπερδεύουν έθνικ ήχους που χωρίς αμφιβολία θα σας

ταξιδέψουν. Όλα αυτά, θα συμβούν στη Μουσική Σκηνή Αυλαία την Τετάρτη 22 Δεκεμβρίου 2010.

 

 

Μουσικό ριφιφί στις γειτονιές του κόσμου. Η συμμορία καταστρώνει ένα μουσικό ριφιφί στις διαφορετικές μουσικές του κόσμου.

 


Τραγούδια από τη Λατινική Αμερική, από την παράδοση της Μεσογείου, των Βαλκανίων και της Ανατολίας, προσωπικές συνθέσεις και αυτοσχεδιαστικοί διάλογοι μεταξύ των οργάνων αλλά και μεταξύ μουσικής – χορού συνθέτουν ένα πολύμορφο πρόγραμμα .

 


Το tango και η buleria μπλέκονται με το ζωναράδικο, προλογίζουν αρμενικές μελωδίες, και τα palmas γκρουβάρουν σε βαλκανικούς ρυθμούς.

 

 

Το colpo γίνεται ακόμη πιο grosso με τα video να λειτουργούν άλλοτε ως σκηνικό και άλλοτε ως παράλληλη ιστορία.

 


Μια μουσική παράσταση που δομείται με τόπους, χρόνους και συναισθήματα για να αποδομηθεί σε μια ατμόσφαιρα γιορτής και πανηγυριού.

 

Αγγελική Τουμπανάκη: τραγούδι
Βασίλης Κετεντζόγλου: κιθάρα
Παντελής Στόικος: τρομπέτα, καβάλ
Γιώργος Τσιατσιούλης: ακορντεόν
Παρασκευάς Κίτσος: μπάσο
Κώστας Μερετάκης: κρουστά
Γιάννης Παπαγιαννούλης: κρουστά
Γιώτα Πεκλάρη: χορός (flamenco)
Νίνα Φούφα: video art

Σχετικές ειδήσεις
Τα «Βρανδεμβούργια» του Μπαχ, από την Καμεράτα στο Μέγαρο Μουσικής
07.02.2017 14:20
Διευρύνοντας τον Κύκλο Παλαιά Μουσική, το Μέγαρο διοργανώνει φέτος ένα μεγάλο αφιέρωμα στον Γιόχαν Σεμπάστιαν Μπαχ. Η αυλαία ανοίγει τη Δευτέρα 13 Φεβρουαρίου στις 8:30 το βράδυ με τη συναυλία των Μουσικών της Καμεράτα–Ορχήστρας των Φίλων της Μουσικής στην Αίθουσα Χρήστος Λαμπράκης, που θα ερμηνεύσουν σε όργανα εποχής υπό τη διεύθυνση του Γιώργου Πέτρου ένα από τα πιο αγαπημένα έργα όλων των εποχών, τα Βρανδεμβούργια κοντσέρτα.
Signal / No Signal από το ARTéfacts Ensemble και τους Unsample στο ΚΕΤ
23.11.2016 16:33
Το Κέντρο Ελέγχου Τηλεοράσεων μας προσκαλεί σε μια παράσταση με βίντεο και μουσική από το μουσικό σύνολο ARTéfacts Ensemble και το ντουέτο ηλεκτρονικής μουσικής Unsample, με τίτλο Signal / No Signal.
Ο Λευτέρης Βενιάδης παρουσιάζει Γεώργιο Σουρή στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών
07.07.2016 10:42
Ο Λευτέρης Βενιάδης στα πλέσια του Φεστιβάλ Αθηνών, παρουσιάζει στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών μια μουσική και σκηνική σύνθεση, βασισμένη στην ποίηση του Γεωργίου Σουρή για φωνητικό σύνολο, νεανική χορωδία, μουσικό σύνολο και δύο ηθοποιούς στις 14 & 15 Ιουλίου 2016.
Eλλήνων Αναστάσιμα: Πασχαλινή Μουσική Παράσταση στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών
12.04.2016 13:11
Με το χαρμόσυνο μήνυμα της Ανάστασης και τίτλο Ελλήνων Αναστάσιμα πραγματοποιείται η φετινή λαμπρή μουσική εκδήλωση εν όψει της εορτής του Πάσχα, στις 19 Απριλίου 2016 στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.
Η Μελίνα Κανά & ο Γοής του Θησείου στο Σταυρό του Νότου Plus
30.03.2016 13:46
Η Μελίνα Κανά και ο «Γόης του Θησείου» επί σκηνής με τα αγαπημένα τραγούδια της Μελίνας αλλά και μοναδικές μουσικές διασκευές! Ένα μουσικό πρόγραμμα με δυναμισμό, φαντασία, μελωδικότητα και μουσικές ανατροπές!