Η  εικαστικός Ελένη Φωτιάδου, παρουσιάζει στην γκαλερί ARTIS CAUSA, επτά καινούργια έργα και ένα παλιότερο συνδεδεμένα με τον ίδιο

εννοιολογικό ιστό, ολοκληρώνοντας μια θεματική ενότητα. Η έκθεση που έχει τίτλο 7 συν 1 θα διαρκέσει μέχρι τις 15/01/11.

Με διαμεσολαβητή την τεχνολογία στην εμπειρία της εμβύθισης παρασύρει τον θεατή σε μια  δεύτερη ανάγνωση των έργων της στοχεύοντας στη δυναμική εμπλοκή του αντικαθιστώντας ή επαυξάνοντας την ανάδραση σε μία ή παραπάνω αισθήσεις, αλληλεπιδραστικά, πολύ-αισθητικά, βασισμένα στη όραση και την ακοή.

Η επιμελήτρια-ιστορικός τέχνης Μαρία Κενανίδου γράφει στο κείμενο του καταλόγου: Με τους χρόνους, τις παύσεις και τις αποσιωπήσεις εντάσσει τον θεατή στη δική της ρυθμολογία θέασης προσκαλώντας και προκαλώντας  τον να μην προσπεράσει και ν’ αφιερώσει χρόνο, προτρέποντάς τον στη δική του προσωπική υπέρβαση, ώστε να μετουσιωθεί  σε ενεργό μέτοχο-κοινωνό του έργου της με στόχο την άρση της αδράνειας.

Χρησιμοποιώντας παλαιότερη αναλογική τεχνολογία θέτει υπό αμφισβήτηση τις συνήθεις συμβάσεις και εισβάλει στον κοινωνικό χωροχρόνο, επιθυμώντας να ενεργοποιήσει τον θεατή, ενάντια στη προκατασκευασμένη έννοια της φαινομενικής, υπονομευτικής και μονότονης προβλεψιμότητας.

Παράλληλα έως τις 9 Ιανουαρίου 2011  παρουσιάζεται  η οπτικοακουστική εγκατάσταση της Ελένης Φωτιάδου στα Λουτρά Παράδεισος (Bey Hamam), το πρώτο από τα τρία μέρη της έκθεσης «Χοές»,  που θα πραγματοποιηθούν αντίστοιχα, σε τρία πολυ-πολιτισμικά σταυροδρόμια, στον άξονα της via egnatia: Ρώμη, Θεσσαλονίκη, Κωνσταντινούπολη.